имаш време ќе научиш. на мажите боље им иде да се држат меѓу себе. не ги ни читав нејзините постпви само последната страна со осуди кај ти бил паметот ова она ни па ме интересира што и се случувало и каде згрешила ако бара помош ќе и дадам поддршка. а поддршка има многу подлабоко значење од она што мислиш а тоа не е оправдување на неверството.
Утре кога маж ти ќе те изневерува осум години и кога ќе сака да и купи стан ќе ја поддржиш швалерката пошто феминизам?
Верата не е, тоа знам зошто сме иста вета. Менталитетот не знам. Немам многу пријатели албанци ама според примериве не е дека не се разведуваат.
Не велам да ја обвиниш туку дали би ја поддржала? Нели ти тоа го пропагираш, а ние не го разбираме тоа, не сме и давале поддршка
Те прашав дали ќе поддржиш убиец? Со Вајлд многу се праите курац ипол либерте и дека сте со срца големи ко Русија и како имате жал за сите. А ниедна не одговори директно на прашањата шо ви беа поставени. Толку од вашата транспарентност. И двете пишувате тоа шо вам ви чини. Ја те прашав дали ќе поддржиш убиец, пошо згрешил и бара помош???
Ама тоа е нормално. Види за бракот да го одржаваат, должни се мажот и жената да бидат верни и сл. Ама, да се впуштиш со врска со женет е пред се самопотценување, а потоа и бедно.
Јас имам разбирање за швалерките. Им давам поддршка, во надеж дека ќе им помогнам полесно да се откачат од лажовите. Поддршка значи: Рамо за плачење, некој што ќе ја исслуша, некој што ќе и' даде совет ко на сестра/ќерка. Од шо мака да ви се довери некој, ако знај дека вака осудувате? А ако ве знат, знаат дека осудувате. Мајка ми е таква. Да имала власт, 'на кол ќе ги наденела сите швалерки' Ма немој?!?!
Ти ако имаш, другите немаме разбирање за швалерките, не знам што е толку тоа тешко да се сфати. Како што си толку либерте малку тешко ти оди да почитуваш туѓо мислење.
Да почитувам некој што осудува луѓе што не се како него? Едно е слобода на говор, друго е говор на омраза. Сакате да се отворат луѓето и да пробаме да го решиме проблемот, или сакате да исчезнат? Оти нема да исчезнат швалерките. Постојат, откако постои човекот
лојалност и поддршка не е исто. и бтв мој став е тоа ништо од никој не очекувам. и не ги оправдувам швалекрите уште у првиот пост кажав дека сум против секој тип на неверство али ако западнале у проблем како резултат на тоа не би ги осудила пре би им дала поддршка и совет ако имам, ако немам не би да делам памет.
Во ред, ќе поддржуваме прељуба. Ајде сега ти кажи ми во случајот јас осум години сум со оженет маж и чекав да ми купи стан и кога сфатив дека не сака го оставив. Кој е мојот проблем и помогни ми како да го решам?
Малку се претерува со она: само од партнер очекувам ова и ова и толку. Секако дека изневерувачот и само изневерувачот е виновен за уништување на брак/врска. Ама и швалерот/ката му грешат на изневеруваниот партнер, затоа што свесно се впушта во активност што ќе повреди друга личност. Едноставно неетички е. Тоа е како да умира некој пред вас и вие да велите: „не сум јас родител/роднина/пријател/познаник на тој човек, па да го спасувам, не го повредив јас“. Многу е себичен став. Секогаш дечко/маж ми би бил виновен за уништување на нашата врска/брак, ама дека би била неутрална спрема неговата швалерка што свесно се впуштила со него, не.
Совет треба да се даде пред за да не дојде до тоа, а не потоа. Во врска со женет влегуваш свесно, мал милион примери слушнала секоја од нас како се завршува. Траг останува засекогаш во животот за 8 години збориме. Сега совет што, стандардни муабети ќе се среди се, не се секирај, време треба да помине? Го знаеме сите тоа, се проаѓа. Направена е бељата и што е најжално она е најмногу повредена. Не за џабе викаат подобро да се спречи од колку да се лечи.
Wild de be olabavi, ne daj boze kazi, mene da mi e bi ja premlatila, zavrsija za nea slobodni i nasi deca kakvi saka neka se, malku li ima nasi debili ako vekje resila taka. Ne zezaj i ti, sto ne e ok, ne e, ne me zanima ni psihologija ni nisto. Sekoj svesen roditel nema da dozvoli deteto da mu se unistuva so nekogo 8god. Ama i na vas ne vi se dokazuva, pa posle of, e, of toa e.