добро чоек шо ти е со дискретноста со кој се ебеш ти? со дечиња? ја со години више не слушам муабети низ Скопје од врсници дека некој некоја ебел. Вие на 40+ ќе се издавате? затоа ќе пазиш со кого се ебеш, не е само да се ебеш него и да те почитува тебе, твоето тело, времето поминато со тебе тоа се вика ДОВЕРБА а они да биле ВЕРНИ немало да си ги вараат жените со тебе бараш доверба у такви? најс.. уше една контрадикторност
Читам, се нервирам и навистина не разбирам. Каков е тој отворен брак пред се, зашто ако сакаш да имаш односи со кој ти се присака да стапуваш у брак ? Брак се знае зошто се склучува . Друго како е тоа нормално да не те интересира дали некој индиректно или директно повредуваш само за 1 саат со извинување празнење, а од друга страна секој ден се збори за емпатија, како треба да бидеме повеќе емпатични? За се во животот треба да постои одредена граница па дури и за секусална слободна кој е широк поим ( општење со животни, со деца, итн итн) Па ајде да се вратиме у камена доба најдобро секој со секој. Ниту морал, ниту емпатија, ниту разумност, а уште помалку ставање под контрола на било каков нагон. Навистина повеќе немам коментар.
Дискретни?Ти тоа го нарекуваш дискреција? П*чки се.Затоа се кријат.Ем да го брцнат у туѓа ем дома све рамно.Е нече мочи ове ночи Јебала вас дискреција
абе Бог да чува ќе иде некој на тетка од 60-70 год да ѝ кажува со кого се ебе ќерка ѝ од 45 години филмови брат растур ова е најјако бе леле
Mnogu mi e gajle kakov e po karakter. Ne mi treba za doma. Why buy the cow, when you can get the milk for free?
Никој нема ништо против искусување сексуална слободна помеѓу луѓе во ОБ или сингл. Имаме против варање. Кога сите би биле против варање, не би ни паѓал никој во ничија мрежа. Под сите мислам буквално на сите, вклучувајќи ги и таквите како тебе што не осеќаат дека имаат улога.
омг шо ти е бе денес сериозна сум и ја сум замутена од времето АМА карактерот е поврзан со тоа дали ќе збори или не вајлд шо ти е бе чоек? коа те читам си викам ова не си ти па карактерот на чоекот, ќе ти каже дали ќе збори или не ти моеш да му каеш дури на некој и дека не си мажена, и ќе збори? не има милијарда опции ама ти секад идеш на најлошата пошо си саможива и си себична до даска
e ajde de... neka se zgolemi pool-ot na mazi vo otvoren brak, da si kjaram takov i da nema problemi od mene. Odma site neverstva nema da prekinat, ama barem jas nema da se mesam vo tie raboti
И пак дојдовме на тоа дека дискреција на 50 години не е ни битна до тој највисок степен, не си тинејџер па да ти е страв мама да не дознае дека си се клецнала два пати. Его буст е. Има жена ама иде кај мене да се испразни. Yikes.
тролаш дефинитивно дада ова беше енде. еднаш коа ќе си ја признаеш грешката, и ќе речеш да згрешив, ја тилот ќе си го видам абе еднаш само
Kako ne e? Majka mi na 70+ godini ako doznae, ke umri od srcev udar, oti prva e so 'mrazi kurvi' *Inace, i jas se praznam na nego. So da priznam, ziti majka? Se priznav? I to so treba i to so ne treba
епа тогаш немој да го праиш тоа и нема да ти е страв ја до 18 коа се тресев да не ме дознаат дома, не праев некои работи сеа пример ми е сеедно и да ме дознаат бидејќи сум голема и знам да си стојам позади постапките ја сто пати сум се пакувала од дома да си идам за да го истерам своето, пошо сум била убедена дека сум у право и дека е океј тоа шо го праам од типот на идење на работа, тетовирање, идење на боречка вештина ти на 45 не моеш да се воздржиш од кур фор your mothers sake? Jesus... fml
па од некои работи сум се откажала и сум се трудела да се сменам бидејќи на крајот на денот имам една мајка а за другите работи, као тетовирање, пушење цигари, идење на работа, фино лепо објаснувам дека чим мене ми е убаво, дека ќе се дешава макар и смак света. И тука дискусијата престанува, пошо гледаат дека знам шо праам. Или објаснувам со фино, да знам дека е штетно да пушам, ама веќе сум навикната, не осеќам потреба дур не добијам дете да ги остаам Да, тетовирањето за тебе може не е убаво, ама имаме голем ејџ геп, плус мое тело, моја работа и да видиш како прекинуваат нервозите А за нервози шо можат инфаркт да им предизвикуваат, не ни помислувам да им ги напраам затоа и многу глупости не сум ги напраила од типот на претепување, или некои големи проблеми, САМО и само ради моите сум им рекла да им се крстат на моите, пошо од сочувство према нив, не би можела. За да не ги ставам у глупи ситуации да ми носат цигари у затвор и ради нив сум се тргнала од многу лоши работи родителите ни се едни, сите други се пролазни и небитни
Дали инсинуираш дека си обесправена? Не ме смеј. Не се бориш за сексуална слобода туку да не бидеш осудувана зашто одиш со женети. Бидејќи тој стил на живот ти одговара, на некој начин индиректно ги оправдуваш мажите изневерувачи и им даваш сигнал дека е во ред и дека само треба да побараат зелено светло од партнерката. Што е понижувачко. Да, во право си дека од секогаш луѓето имале швалери. Не значи дека треба да ја напуштиме моногамијата, очигледно сѐ е покомплицирано со трети особи.