Факт е дека доколку партнерот ме изневери е он и само он виновен. Колку е моларно тоа што го прави таа жена со која што ме изневерил е више друго прашање. Но моларот како што гледаме од Вајлд е субјективна ствар. Дека поради емоциите спрема него ќе ја Кривам во одреден момент и нејзе и тоа стои ама дека само он е крив што не ценел ништо а првенствено своето дете е крив. Она ја има само таа моларна кривица, која што е наметната од некого и нешто.
Искрено мислам дека бирањето на исклучиво женети ти е поради билдање на его. Тоа дека ако се женети се подискретни не ти држи вода зошто никогаш не можеш точно да знаеш што човек е. И тоа за дознсвањето на мајка ти и останатата фамилија исто не ти држи вода. Ако ете излезе муабет дека идеш и со други мајка ти сигурно ќе те праша дали е вистина, може да негираш и сопругот да потврди бидејќи се подржувате во таа работа. Сигурно мајкати ќе ти верува тебе и на сопругот, а не на комшиите.
Абе може ти така да мислиш, ама веројатноста е дека јас повеќе знам за моите размислувања, отколку ти.
Па кај го ослободив него од одговорност? Ме читаш ли воопшто? Него јас цело време ти одговарам тебе, а ти ниту еднаш не ме удостои со одговор. Дали на ќерка ти би и рекла немој ќерко, не и се лути на швалерката на сопругот твој, не е феминистички тоа?
Не. ќе и' речам: Не ти е таа крива, магарето те лажело, со него имаш проблем, со него треба да го решиш. иначе, не мојш да заштитиш никого, од ништо. Немаш толкава моќ. Никој нема
Точно, ама сулудо е да ги убедуваш сите членки тука како нормално е да имаш женет швалер. Ти во твојот брак може што сакаш да си правиш твое и на сопругот е како ќе си терате.
Јас жими се синојка те замишљав како средовечна жена со 8 мачки која што намерно иде контра на форумов само да ја цитираат и да се расправа колку да има у што да и помине денот. Без љутки