Немав намера да се мешам во дискусијава ама ваков коментар ми е крајно ужасен. Пред се треба да си човек да земеш да му помогнеш на некој ако можеш а не да му одмогнеш. Мене моите така ме научиле
абе оти така збораш, има разлика. Не ги прислилва некој да се курваат, сами одбираат. И не е противзаконски да се ебаш настрана. Со причина е така, оти пола држава в затвор ќе беше
Во тој случај и хомофобија и мизогинија и емоционална манипулација итн може да бидат оправдани како дел од нечиј индивидуален морал.
Уште една тема кај што @WildMk дојде да не убеди дека отворениот брак е супер концепт и дека швалерај е топ работа, сите среќни и задоволени без никакви последици. Не знам што дискутирате уопште.
Се плашат да бидат искрени затоа што знаат дека жените сакаат да бидат моногамни и да им бидат верни, а не да ебат други луѓе. Се плашат да бидат искрени затоа што до вчера едно збореле, а зад грб друго правеле. Се плашат да бидат разоткриени дека се лажговци и манипулатори. А никој не ги терал да лажат и да манипулираат, можеле од старт да бидат искрени и да кажуваат што сакаат во животот. И никој не ги терал да манипулираат друг човек и со нивните лаги да им го заебуваат животот.
Ама воопшто не ми ја разбра поентата. Дволично е да проповедаш едно а да правиш нешто сосема спротивно. И згора на тоа уште разбирање очекуваш.
Искрено, не очекувам ништо. Не ми прај разлика дали мене лично ќе ме осудувате. Ама вие сте идните сопруги и швалерки, тој дел ме плаши.
Испаѓа дека скоро сите членки во темава се во заблуда никоја ништо не разбира...само Вајлд ко од друга планета е или ние сме???