Па млад сум ало, тета треба да се приберете малку по форумов. Незначи дека човекот ако ја почитува и цени религијата треба се лошо да пишувате овде. Што ви е бре еј? Кај исчезна она почитување што го имавте жените??? Знаеш ли колку во животот сум повреден и колку трауми имам претрпено? Знаеш ли како е татко ти твој да те навредува, тепа и да те понижува??? Зошто не сакате да ви разберете другите и му се потсмевнувате со лошо??? Јас сакам да имам девојка, да ја сакам само неа и да ја почитувам и заедно да изградиме една здрава врска со љубов и со вера во Бога се што е тешко заедно да го поминеме. Знаеш ли дека сум и жртва на врсничко насилство??? Ве замолувам сите со почит да се однесувате, оти мене душата ми плачи додека читам онакви коментар. Мене ми е тежок животот, само јас можам да го носам на грб, а да бевте на мое место досега немаше ни да сакате да живеете повеќе, оти немате храброст доволно за да прифатете се и да продолжите со животот како ништо да не било.
Прво, жал ми е шо ти е таква ситуацијата. Второ, ти се изрази лошо цитирајќи ја библијата, не требало да зимаш оставена. Ти барај си шо сакаш а не да викаш дека библијата кажува дека не требало да се зимаме со оставени. Као тие да не се луѓе, чуми се.
Извини другарче, сосем те разбирам дека си имал трауми и можда животот не ти е мед и млеко ама тука збориш ко да на сите други овде рози им цветаат. Сите сме имале неубави животни случувања, трауми, смрт на близок, развод - секој различно. Темава не е воопшто тоа а пред да кажеш дека не те почитуваат, припази си малку и ти на речникот - не сите што се атеисти се лоши луѓе, не сите верници се добри луѓе, не сите разведени мажи/жени се развратници, така да олади малку со тоа Библијата и сл. Доволно е да се почитуваат некои непишани општествени вредности, како морал на пример па да не се мешаме во туѓи куќи,семејства,брак а кој верувал во Господ и во кој Господ и дали ја прочитал Библијата или Куранот е личен избор и тоа не не прави добри или злобни.
Ама нема никој потреба да биде во врска со женет човек/мажена жена. Ќе ви кажам дека мајка ми имала трауми заради тоа што татко и се преженувал доста пати и таа лани се разболи од стрес. Знаете ли колку многу стрес и се собрал на жената? Преголем, не знаеше што кажува и што прави и кај се наоѓа. Јас само цитирав закон кој постои и пред наша ера и за жал бев погрешно сфатен. Можеби грешката е што ете јас тој го почитувам. Се консултирав со психолог и ми рече остави го минатото и гледај во иднината колку што можеш, занимавај се со повеќе работи, смени нешто што ќе те смири и верувајте дека неколку пати што бев на литургијата во црква се осетив подобро малку, една таква позитивна енергија ми се всели и собрав сила да продолжам со животот. И зедов сам доброволно ги испостив Божиќните пости цели, пробав, а за следен пат ќе одам со исповедување пред поп и после причесна. Па бидете промената. Почна на минатата страна со непочитување да се однесуваат. Јас не разбирам едноставно, што е тоа што Господ му згрешил? Јас само цитирав закон и пишав кратко мислење кое мислев дека за некој нешто ќе промени. Ви се извинувам на сите, ви посакувам господ Исус Христос да ви го покажи правиот пат кој води кон вистински живот. Мене ми подари живот за да живеам, инаку неколку пати ќе умрев.
Разбирам дека си млад и полн со емоции, но ти препорачувам малку да се смириш и да размислиш пред да ги напишеш тие зборови. Никој овде не е дојден за да те повредува или да ти прави дополнителни проблеми. Форумите се место за размена на мислења и различни гледишта, и токму тоа го правиме сите ние. Знам дека религијата е важен дел од твојот живот и дека ја цениш и почитуваш. Но, не сите имаат исти убедувања и тоа е сосема во ред. Различноста не значи непочитување. Важно е да научиме да ги прифаќаме различните ставови и да не ги сфаќаме лично. Тешко е што си поминал низ многу болка и трауми, и тоа никој не го негира. Сепак, овде никој не те знае лично и не може да знае низ што си поминал.... Обиди се да се изразиш појасно и смирено, без да напаѓаш. Ако бараш девојка која ќе те сака и почитува, почни со тоа што ќе покажеш почитување и разбирање кон другите, без оглед на нивните ставови. Љубовта и здравата врска се градат на взаемно почитување и толеранција.
А каде виде дека овде некој одобрува врска со оженет? И што не направи ти нас овде жените? Најнеморални зашто замисли не сме влегле во брак невини, замисли сме оставале мажи како татко ти и сме продолжувале понатаму. Само ти си имал трауми мислиш. И мораш малку да се тргнеш од тие религиозни окови, (се надевам не си во сектине како онаа на Кајшаров) и живеј си го животот со полни гради. Не ја чекај совршената, не постои. Исто како што и ти не си совршен.
Другар на никој не ни е лесен животот, сите имаме трауми и работи со кои се "бориме" , а тоа што ќе омаловажиш некоја девојка на форум нема да ти помогне ветуваш баш напротив ти ја храни огорченоста.
Сите жени што велат не сакаат со женети ( зафатени ) токму тоа сакаат или биле со таков па сега делат памет. Секојдневие ...
Ај кажи една од сигурно стоте причини, зошто некоја би сакала да биде со веќе зафатен маж? Мислам мора да има сто причини, ама ете можда ниедна не ни текнала, де отвори ни очи
Seriozno sega, ajde eve prozinesete se sto ima zenet covek da ponudi, sto zena bi go izbrala nego nasprema sloboden. Sto moze toj da i priusti na taa zena podobro? Kje padne teorijava od pogore nekako by the way, koj si brka rabota, pak kje si brka, nema da dzavka na forumi
Си бил еден змеј, и живеел змејот позади седум реки, седум планини, седум мориња, седум низини скроооз на крајот на картата. И еден ден си рекол змејот: Кај живеам ја бре мајка му стара.