1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    20.307
    Химен ваљда :worried:

На SummerGirl, CameliaMiller, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.760
    Допаѓања:
    110.340
    Најубаво ти да си седиш дома, некоја оставена да не најдеш. А иначе девица бараш?

На 1209, SummerGirl, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.436
    Девица, ама шо е талентирана за секс.. :envy:

На 1209, baby-star, Pixi5 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Па млад сум ало, тета треба да се приберете малку по форумов. Незначи дека човекот ако ја почитува и цени религијата треба се лошо да пишувате овде.
    Што ви е бре еј? Кај исчезна она почитување што го имавте жените???
    Знаеш ли колку во животот сум повреден и колку трауми имам претрпено? Знаеш ли како е татко ти твој да те навредува, тепа и да те понижува??? Зошто не сакате да ви разберете другите и му се потсмевнувате со лошо???
    Јас сакам да имам девојка, да ја сакам само неа и да ја почитувам и заедно да изградиме една здрава врска со љубов и со вера во Бога се што е тешко заедно да го поминеме.
    Знаеш ли дека сум и жртва на врсничко насилство???
    Ве замолувам сите со почит да се однесувате, оти мене душата ми плачи додека читам онакви коментар.
    Мене ми е тежок животот, само јас можам да го носам на грб, а да бевте на мое место досега немаше ни да сакате да живеете повеќе, оти немате храброст доволно за да прифатете се и да продолжите со животот како ништо да не било.

5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    20.307
    Прво, жал ми е шо ти е таква ситуацијата.
    Второ, ти се изрази лошо цитирајќи ја библијата, не требало да зимаш оставена.
    Ти барај си шо сакаш а не да викаш дека библијата кажува дека не требало да се зимаме со оставени. Као тие да не се луѓе, чуми се.

На iloveyou29, CameliaMiller, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    247
    Извини другарче, сосем те разбирам дека си имал трауми и можда животот не ти е мед и млеко ама тука збориш ко да на сите други овде рози им цветаат. Сите сме имале неубави животни случувања, трауми, смрт на близок, развод - секој различно. Темава не е воопшто тоа а пред да кажеш дека не те почитуваат, припази си малку и ти на речникот - не сите што се атеисти се лоши луѓе, не сите верници се добри луѓе, не сите разведени мажи/жени се развратници, така да олади малку со тоа Библијата и сл. Доволно е да се почитуваат некои непишани општествени вредности, како морал на пример па да не се мешаме во туѓи куќи,семејства,брак а кој верувал во Господ и во кој Господ и дали ја прочитал Библијата или Куранот е личен избор и тоа не не прави добри или злобни.

На awkey, Dentina и GasimGirl им се допаѓа ова.
  7. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Ама нема никој потреба да биде во врска со женет човек/мажена жена. Ќе ви кажам дека мајка ми имала трауми заради тоа што татко и се преженувал доста пати и таа лани се разболи од стрес. Знаете ли колку многу стрес и се собрал на жената? Преголем, не знаеше што кажува и што прави и кај се наоѓа.
    Јас само цитирав закон кој постои и пред наша ера и за жал бев погрешно сфатен. Можеби грешката е што ете јас тој го почитувам.
    Се консултирав со психолог и ми рече остави го минатото и гледај во иднината колку што можеш, занимавај се со повеќе работи, смени нешто што ќе те смири и верувајте дека неколку пати што бев на литургијата во црква се осетив подобро малку, една таква позитивна енергија ми се всели и собрав сила да продолжам со животот. И зедов сам доброволно ги испостив Божиќните пости цели, пробав, а за следен пат ќе одам со исповедување пред поп и после причесна.
    Па бидете промената. Почна на минатата страна со непочитување да се однесуваат. Јас не разбирам едноставно, што е тоа што Господ му згрешил? Јас само цитирав закон и пишав кратко мислење кое мислев дека за некој нешто ќе промени.
    Ви се извинувам на сите, ви посакувам господ Исус Христос да ви го покажи правиот пат кој води кон вистински живот. Мене ми подари живот за да живеам, инаку неколку пати ќе умрев.

8. GasimGirl

GasimGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.128
    Разбирам дека си млад и полн со емоции, но ти препорачувам малку да се смириш и да размислиш пред да ги напишеш тие зборови. Никој овде не е дојден за да те повредува или да ти прави дополнителни проблеми. Форумите се место за размена на мислења и различни гледишта, и токму тоа го правиме сите ние. Знам дека религијата е важен дел од твојот живот и дека ја цениш и почитуваш. Но, не сите имаат исти убедувања и тоа е сосема во ред. Различноста не значи непочитување. Важно е да научиме да ги прифаќаме различните ставови и да не ги сфаќаме лично. Тешко е што си поминал низ многу болка и трауми, и тоа никој не го негира. Сепак, овде никој не те знае лично и не може да знае низ што си поминал.... Обиди се да се изразиш појасно и смирено, без да напаѓаш. Ако бараш девојка која ќе те сака и почитува, почни со тоа што ќе покажеш почитување и разбирање кон другите, без оглед на нивните ставови. Љубовта и здравата врска се градат на взаемно почитување и толеранција.

На miandrija, eliesaab, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.760
    Допаѓања:
    110.340
    А каде виде дека овде некој одобрува врска со оженет? И што не направи ти нас овде жените? Најнеморални зашто замисли не сме влегле во брак невини, замисли сме оставале мажи како татко ти и сме продолжувале понатаму. Само ти си имал трауми мислиш. И мораш малку да се тргнеш од тие религиозни окови, (се надевам не си во сектине како онаа на Кајшаров) и живеј си го животот со полни гради. Не ја чекај совршената, не постои. Исто како што и ти не си совршен.

На CameliaMiller, Outlook, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    265.973
    Не е возможно.
    Возможно е само ако таа нема кај да избега од него.

На KateKane, senjorita-v, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.398
    Другар на никој не ни е лесен животот, сите имаме трауми и работи со кои се "бориме" , а тоа што ќе омаловажиш некоја девојка на форум нема да ти помогне ветуваш баш напротив ти ја храни огорченоста.

На Македонско04!#@ и Dentina им се допаѓа ова.
  12. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    344
    Сите жени што велат не сакаат со женети ( зафатени ) токму тоа сакаат или биле со таков па сега делат памет. Секојдневие ...

На Fraerce4 и Liu им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    20.307
    А као вие не сакате да плескате други додека сте во брак. :wasntme:

На Unknown15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    Taka e, lazat site :D nvm vazno si ja splasnal zeskata debata :D

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.474
    Допаѓања:
    175.703
    Ај кажи една од сигурно стоте причини, зошто некоја би сакала да биде со веќе зафатен маж?:wasntme:
    Мислам мора да има сто причини, ама ете можда ниедна не ни текнала, де отвори ни очи:D

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    Vistina, jas nikako da vidam edna pricina, ne pa, 100 :D belkim kje se proiznese :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.764
    Појма немате..

18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    Seriozno sega, ajde eve prozinesete se sto ima zenet covek da ponudi, sto zena bi go izbrala nego nasprema sloboden. Sto moze toj da i priusti na taa zena podobro? Kje padne teorijava od pogore nekako :) by the way, koj si brka rabota, pak kje si brka, nema da dzavka na forumi :)

19. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.764
    Си бил еден змеј, и живеел змејот позади седум реки, седум планини, седум мориња, седум низини скроооз на крајот на картата. И еден ден си рекол змејот: Кај живеам ја бре мајка му стара.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    Sekoj po svoite pravila i izbori zivee :)