1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    11.859
    Не бе, ај да сумираме дека ниту швалерите не се морално виновни, прилика си имале и си искористиле и тоа е тоа. Се отвараат очите на повредениот и сите среќни на крај.

Едноставно вака и у реален живот е нели? :inlove:

На Purelove92 и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.046
    Допаѓања:
    245.901
    Највиновен е изневерувачот, партнерот, тој има одговорност спрема вас, ама виновна е и швалерката.
    Прво партнерот, па она.
    Зошто?
    Има нешто што се вика морал, принципи и семејство.
    И мене еве може ми се *бе со друг, женет, ама имам деца, тој има деца.
    И само едно да знаете дека во случај на неверство најмногу се повредени децата. Нив семејството им се распаѓа. И заради кој? Заради двајца кои не можеле да си ги исконтролираат нагоните.
    После било кое неверство, семејството не е исто. И за тоа вина секако има и швалерката.
    Во вакви случаи обично сите ја жалиме жената. Точно и она е повредена, ама најмногу страдаат децата.

На mssuniquee, Mumoftwo30, Timbo и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    I da znaes deka taka e, ako tolku mu sece, mu se ukazala prilika pa, iskoristil, ooo pa, za mene da ne nemalo i nema, majkata, nikakva moralna odgovornost nemam vekje prema takov covek, posle oko za oko, zab za zab, a so nea nema sto da se zamaram. Niedno skolo ne e lesno, prijatelka imam vikase "ovaa saka preku mene do maz mi da dojde, so pendrak nozete kje i gi iskrsam" hahaha ima opasni zeni, ne se site jas "koj te sisa, mogu ja i bolje" :D

4. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    8.794
    А бе нормално е некој општ човечки морален сенс да се очекува од трето лице да не се плесне со зафатено лице.

Е сеа, можда му дала пиштол, ама он решил да го репетира и пука во бракот.

Па не е теле на колење да го/ја водат ако неќе.

Последна измена: 21 јуни 2024
    На IRBBB, Mumoftwo30, Melissa_39 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.128
    Допаѓања:
    161.418
    Ако збораме морал, да тргниме дека од старт е неморално да се изневерва. Не само шо е неморално, туку е и штетно (по менталното здравје на жртвата).

Е сега кога зборуваме за одговорност, од друга страна, јас се согласувам со @Ajronmen. Мене партнерот ми вети љубов, почит и лојалност. Дали ќе ме повреди и ќе бидам огорчена кон третата личност? Да. Субјективно е нормално да се осетиш вака. Ама на крај на ден мене партнерот ме изневери. Апсолутно и другата страна носи одговорност ако знаела за мене, ама не исто колку изневерувачот. Другата страна е "само" алатка. Оти да не беше та, ќе беше друга.

Е сега, ако другата страна е позната за мене, пример блиска роднина или пријателка - ова многу поинаку ги менва работите. Од пријателите исто очекуваме лојалност, како и од партнер. Изневерување не е само ако партнер еби настрана. Изневерување е кршење на доверба и кршење на лојалност. Така да тука, би прекинала однос со тој кој ме изневери оти ми ја прекрши лојалноста и почитта и ме повреди. За сосем исти причини ќе прекинам контакт и со личноста со која ме изневери зошто ми е блиска и исто работи нудам, и очекувам назад од неа.

Така да не е дека швалерите се без вина или нерелевантни или дека ирл се поинакви ситуациите. Реалноста е дека за да не повреди некој најчесто мора да ни е близок. И апсолутно можам да насочам енергијата кон швалерката, ама искрено? Радо би кон изневерувачот оти тој е кој уствари ме повреди и ја напрај свесната одлука да ме изневери. Швалерката сама и да сака не можи во гаќи да му влези. Тој мора да му дозволи.

На IRBBB, FridaodaMk, Ambitious и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.436
    Да ама психолошки е полесно некоја таму непозната да ја плукаме ако планот е да се задржи партнер.
    Инаку ако некој е злопамтило, тешко дека ќе престане да 'звоца'. Вака, таа е крива го заведе и точка. Или "нашата е поубава" вицот...
    Димн, еве ти си психолог.. Мислам.
    Или можеби не:)
    Дали постојат статистики релевантни пример во Македонија за моногамија? Колку се изневерува и слично. Или не е можно искрени одговори да се добијат во анкета.
    Зашто човечкиот род по природа не е моногамен. Моногамијата е цивилизациска придобивка и морална норма, но не е физиолошки бенефит. А за психолошка штета, и ако никогаш не си бил изневерен, пак можеш да си мизерен со партнерот.
    Нема правило и нзс.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.128
    Допаѓања:
    161.418
    Не знам и не сум во можност да барам моментално.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    2.294
    IMG_20240627_211520.jpg

На Outlook, Adidas888 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    11.782
    Јас сметам дека вината е на тој што изневерува т.е е зафатен, ако ти си слободна девојка, не треба да ти е гајле за тоа дали он е женет или не, тоа си е негов проблем, и тоа што он си ја изневерил жена му, он си е виновен, ти немаш никаква вина.

На Bettina23, iskeshiran, resenska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    937
    Молам ? Ако се гледам со некого секако дека ќе ми е грижа дали има или нема жена , не се сите како тебе да не им е грижа доколку дечкото им е женет :D

На Erika.greeneyes, IRBBB, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    11.782
    Не ти е он дечко тебе ако има жена, ти на него си му швалерка.. :rofl::rofl:
    Технички, ти е дечко тебе бидејќи ти си слободна, ама ти на него не си му девојка, него швалерка.

На GirlVolley, Anie93, s.a.m.a и 6 други им се допаѓа ова.
  12. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    1.114
    Технички или не,треба да го маниш

На Stella1111200, Directioner005, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    11.782
    Ако не си ти, ќе биде некоја друга, тој што решил да изневери, ќе најде начин..

На Ljubova, Snowflake97, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.470
    Допаѓања:
    175.694
    Абе, не е тоа проблем, само што ти си го трошиш времето за џабе. Башка карма е заебана работа.

На Pixi5, ani23, sunshinebabe и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    1.114
    Затоа нека биде која сака
    Втора дршка? Не фала

На MeowMeow и BlackNight им се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.266
    Допаѓања:
    11.520
    Нинчево осеќам како да не тролка понекогаш:rofl: сигурно не си сериозна дека гајле ти е ако е женет, зарем сакаш да си втора опција? Денес си ти, утре ќе те шутне и ќе биди некоја друга. Кај таквите жената е константа се додека не го дознае и не му ги мани клоците. Тогаш ќе најде некоја друга жртва можеби и швалерката па и неа ќе ја боле глава кога ќе сфати дека еднаш варач цел живот варач, али не е толку опасно кога вара друга со тебе, се додека не ти дојде на своја кожа

На eliesaab, Dreamsdocometrue, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.896
    Допаѓања:
    123.208
    Виновни се и дечкото/мажот и швалерката. На швалерката вината ѝ е помала само ако не знаела дека типот е зафатен. Ако знаела, вината ѝ е подеднаква со неговата.
    За неверство се потребни двајца.

На jacqueline.s, Erika.greeneyes, MeowMeow и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.938
    Допаѓања:
    54.728
    Да де да, не е проблем додека не почнат со плачки, драми и љубоморни испади, па да го испрашуваат дали спиел со жена му или в дневна, дали уште имаат секс, па дали викендот ќе го минува фамилијарно а таа ќе плачи дома затворена. :D
    Мажот секако носи најголема вина, ама и жените кои свесно одат со зафатени се мизерни без грам самопочит. Не се гради среќа на туѓа несреќа, дури и по некое чудо да се разведи тој од жената ради неа (а тоа не се случува скоро никогаш).
    Така да ова е чисто губење време и нерви, ништо повеќе.

На jacqueline.s, Erika.greeneyes, butterfly6223 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    16.811
    Колку што памтам Нинче беше многу против швалерките што вака ја смени плочата незнам.

На eliesaab, Dreamsdocometrue и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    1.114
    На секој може да му се случи,ама не треба да паѓаме ВО искушение

Последна измена: 14 октомври 2024