1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со оженет човек

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Persefona, 2 март 2011.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    19.513
    Mnogu znaete vie nemazenite.
    Omazi se pa kje vidis, nisto ne si videla od zivotot.
    Mislis masti sve tebe kje te tintra?

На LiquidLuna, Snowflake97, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    20.294
    Taka e taka e. Mazot si saka sVoboda i seks, koja e zenamu da mu go uskratuva toa pravo?? 11

На tanjita, Medea., LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.110
    хахаха

4. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.110
    Роднина секако не му е :rofl:(facepalm)

На Mumoftwo30 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    20.294
    A tek tie decata so mu gracat doma, zenamu sama so si gi napravila i mu gi rodila na sila, mislite vie nemazenive deka masot ke gi trpi? Da nemoze da si dojde od rabota na raat covekot i da se najade. Sramota.

На awkey, LiquidLuna, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.938
    Допаѓања:
    54.727
    Ke odi so drugi zeni, maz e toj si bara, ama na kraj kaj tebe pak ke se vrati. Uzivaj pa ti heheh.

На awkey, eliesaab, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    24
    Не подржувам врски со мажени/женети без разлика во кого е вината. Се знае целта на една врска да води до подлабок однос а не криенки и губење време а да не зборувам за тоа колку само ќе влијае на вашата самодоверба и целосната перцепција за брак и се останато.

На eliesaab, Anyshka и Harley Quinn им се допаѓа ова.
  8. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    224
    Јас не можам искрено да си замислам каква душа имаат тие што одат со женети. Океј, сфаќам дека љубовта и страстите се нешто што те тераат на моменти на глупости и во жижот не си свој човек, ама сте размислиле малце на неговата сопруга? На неговите деца? На линоста со која си дал збор пред господ дека ќе останат дур смртта не ги раздели, на личноста која ги има видено сите негови добри и лоши страни, со личноста која направил и му ги формирала и родила тие дечиња? Вие секогаш ќе бидете the other woman. Тој човеч што се прави пред вас не е тој истиот што го знае неговата сопруга. И се согласувам со @IwyMe дека поентата на една врска е да оди до подлабоко ниво, а не само да се ебавате. Пошо секако вие како швалерката сте само за тоа, за ебавање. Да, варањето не е грешка, по избор е направено, ама кој би знаел која е причината, а не ни навлегувам на тоа. Не знам само како би немале грижа на совест додека дупите туѓ сопруг.

Ама сепак што знам јас. Јас сум немажена. Како што вели @Munchmallow20 сигурно нема маж ми само мене да ме тинтра.

На eliesaab, Anyshka, mickey18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    2.881
    Се слагам, никаде не напишав дека може да се случи "несвесно". Сепак тие си знаат, јас не сум должна да осудувам туѓи постапки. Моментот е дека за се има причина. Ништо не се случува туку така од чиста мира. А и не мора да таквите да го "сфаќаат", најчесто тоа го прават за друго задоволство. Како шо пишав, пред се најдобро е да си искрен со партнерот без разлика на се.

10. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    20.294
    Абе шо збориш, која е таа причина за да изневеруваш?
    Ако не ти оди во бракот, се знае шо треба да биде - развод. А не да изневеруваш.

На Medea., eliesaab, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.658
    Да се надоврзам, јас ако имам нешто со женет човек, и мое достоинство газам со тоа. И мој морал и етика. И јас испаѓам евтина тука. Оти, ако имам јас карактер и став, ќе бидам со човек што ќе биде само мој, ќе имам стабилна врска/брак, а не со некој на кој ќе му бидам втора. Зошто такво нешто? Ветер во магла.

На eliesaab, Mumoftwo30, boo3 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.348
    Допаѓања:
    11.782
    Ако сите страни се согласни, не гледам проблем да има мажот швалерка, жената швалер, тоа е концепт на модерен брак.. Не се расипува брак ради издувен вентил, после 3 месеци, ќе му помине и пак ќе си биде он со жената, она со мажот, нема тука ништо лошо.

На IamSexyAndIKnowIt и iskeshiran им се допаѓа ова.
  13. Stella1111200

Stella1111200 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    148
    Мене најискрено овие принципи на живеење на живот ми се ете така малце… прости ако можам така да кажам. Зошто и каде замина принципот да си го поминеш животот со некој сакан и да му бидеш верен, ако јас чувствувам потреба за да одам по други мажи/жени ради “издуван вентил” тоа значи дека дебело нешто не функционира помеѓу двајцата парови. Ако некогаш во животот посакам да бидам со друг и пред да си легнам мислам на друг веднаш ќе побарам развод и ќе си живеам со тој што ми е во мислите. Знам многу парови што живеат на начинот кој што го опиша ти и во ред не осудувам… ама лично не разбирам и не би се согласила на такво нешто никогаш.

На Anyshka, BlackNight, marija305 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    24
    Тоа што го опиша е вистина, ама таквите не бараат развод бидејќи реално и тие самите не знаат што сакаат и да одат как тој/таа на која мислат после некое време и тоа ќе им здосади и така си седат таму кај што се..

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    19.513
    Океј швалерката не е крива...демек.
    А утре да те донесе дома и да те запознае со децата и тие деца да те мразат и да те гледаат ко кривец, уште ќе се вадиш дека "не е твоја одговорност туѓ брак"? А совест нешто сте чуле во живот?
    Или газите, тепате, убивате све што не е ваша одговорност? Некогаш во животот сте направиле нешто од кое немате вие корист, туку некој друг?
    Сте помогнале на некој дедо да премине улица? На некој што му се слошило? На животно на улица сте му дале од сендвичот што ви останал?
    Или туѓите маки не се ваши па ве боли пичка.
    Супер, и јас да ве видам да се гушите надвор, па не е моја одговорност твое здравје бе златна, не сум платен доктор да ти помагам. Ќе си се одвлечкаш сама, јер...сама си одговорна, овај никој не е должен да ти спасува живот, никој не ти ветил помош, ко што ти немаш ветено на жена му ништо.

На MeowMeow, Mumoftwo30, BlackNight и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    7.574
    Заради одржување на добро ментално здравје не се живее во дисфункционален брак. Не е добро да се остане во брак во кој едниот ќе седи дома и ќе фантазира дека така животот му е идиличен, а другиот ќе си шета мислејќи дека така животот му е идиличен. Повуци потегни не е живот!
    Дисфункционалниот брак е особено штетен за децата. Неможноста да се изградат во возрасни, среќни и исполнети личности ќе им го уништи целиот живот.

Да скратам, ако јас и маж ми не си се тинтраме, тогаш подобро е да се разведеме и да си најдеме некој со кој ќе си се тинтраме. Разводот не е срамота, срамота е да се живее во деструктивна илузија.

На tanjita, DoubleK, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    Ova so tintranjevo ne go razbiram, ako ne se tintraat megjusebno zosto se vo brak, za vojna, dovolno vojni moze da se ima nadvor, nikomu ne mu treba uste edna plus.

На eliesaab, Mumoftwo30, Antebellum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.395
    Допаѓања:
    7.574
    Луѓето треба да се во брак од љубов, а љубов е да си се чуваат, да си се тинтраат, понекогаш да си се потскараат и тоа е здраво... Луѓето не треба да се во брак за да не пукнел срамот по комшии и со надеж дека нешто магично ќе се промени на подобро. Кога ќе пукне чашата, толку е... Ако во бракот еден почне да разгледува наоколу и си најде некоја разонода тогаш во животот треба да се продолжи разделено заради добро ментално здравје. Не се живее во лага!

На eliesaab, Dominodancing и Outlook им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.144
    Допаѓања:
    5.046
    So laga se moze da ima ama zivot NE.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    11.856
    Баш ова е!!! Скроззз
    Меракот нивен само се глеа, кејфот и личниот интерес. Крај на причата.

Дали мислиш да имаа совест би се накотиле во толкав број злобни, користољуби и безосетни створења? Ќе размислеа два пати пред да сторат нешто. Не ни сакаат да размислат пошо убаво рече, пичка и кур ги боли. Не се дужни нели, не е нивна работа, друг нека му ја мисли.

Само карма им посакувам, на глава да им дојде, и да видат, лично да осетат како се пати.

А застрашувачко е како може жени, на некој начин да ги оправдуваат швалерките, у стил дека копилето од мажот на изневерената, ја има цела одговорност, додека швалерката нема ама баш никаква кривица. Под изговорот дека секоја може да биде на нејзино место, она онака се нашла случајно.. Жалосно и бедно.

Очекувам дека и тие вака што размислуваат, некад ако им се укаже шанса би можеле лесно да се во улога на швалерка, со оглед на тоа што го кажуваат, не мислам дека проблем голем би им претставувало тоа.

На MeowMeow, Mumoftwo30, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.