Razbiram covek da ima bes i strav i sto ne, i ton pogresni odluki da donese ama da prifatam takvo nesto pa, bas i ne bi.Da se vrzes sebe si so omraza za nekoja si tamu sto mozebi i ne znaela na pocetok deka nekoj e zenet ili namerno se nametnala ili sto ja znam uste sto ne ima i fokusot da se stavi na svalerka e out of reason za moj esap. Ti mozes planini da i na gomilis na nekoja i sto od toa? Kje se opravi brakot? Ne veruvam. Kje si opravis zivotot? Uste pomalku veruvam vo toa. Kje ja pretepas nekade, peki ama nozot v grb nema da pomine, nisto nema da se resi, neli. Pa, zosto da se zamaras so takvo nesto? Ova se vika brkanje na opaskata, ali sega toa e. Sto bi rekle kako da pies otrov i da cekas drug da mu se sluci nz sto.
Тешка работа да не знае, и да крие, се дознаваат работите, не е тешко. Ај еве и да не знаела, а тие што намерно идат со зафатени? Строго зафатени бараат, интересно и јако им е едноставно, авантуристички. Инаку секако дека чим те изварале, готово е, простување не би требало да има, зашо довербата заминала, и нека им служи на чест на двајцата, најмногу секако на изневерувачот. Но не ги правете светици швалерите плис. И зашо да не и они малце доживет нешо слично? Мислам да видат како е забавно, не за друго, колку за промена. Као мислиш ако жена му ја вара, нема швалерката? Верен ќе ѝ е до смрт?
Low self-esteem, daska fali vo glavata i sto mozes? Zboruvame za svalerkata sega i fokusot na nea, a ne za fraerot, za toa se vika "nek je sa srecom".
Боже сачувај, каде виде дека викам дека нашите девојки не чинат ? Секогаш секаде ќе има девојки кои ќе идат со женети.
Tie so odat so zheneti i mazheni, dali ste pomislile kako bi vi bilo vam da vi napraj nekoj taka ili tolku vi e izvitoperen umo so mislite deka e ok taka ?
Тоа е двосмерна улица, двајца треба за врска и тој што изневерува и тој што се впушта во прељубата. Има двајца виновни и многу повредени.
Се согласувам, иако не сум во брак ниту во врска со женет, сепак вака мислам. Многу се напнати овде сите, од мравка слон прават, го опишуваат неверството и врската со ‘женет маж/ мажена жена’ како да е најголемото злосторство или крај на свет. Луѓе, човековата природа е едноставно таква каква што е, се додека си искрен со партнерот/партнерката сметам дека нема потреба да се потиснуваат желбите и потребите за “она”. А, исто така немате право да ги вреѓате луѓето кои го прават тоа. Еден маж/жена може да изневери и да биде во врска со зафатена личност, а сепак тоа не значи дека достоинството си го погазиле или извршиле огромно зло. Вредноста на човекот не се мери само по тоа, квалитите на еден човек не може да згаснат само после тоа(освен ако ионака ги немал претходно). Get out of the box and live your life the way you want it, but stay honest. Тука завршувам со оваа тема и повеќе не ја отварам.
Jas mislam samo sakas da se soglasat so seto ova i dobiesh nekoja mizerna poddrshka. Ako ti e poarno taka, teraj si da si prajshh vo zivoto se so ti odgovara duri karmata ne te plesni po mucki
WTF Izduven ventil, ova kako Vajat li bese devojkata da pisala, site se soglasni, mazot najmnogu koga na zenata i treba Izduven ventil
Се изначитав глупости.... Тој издувен вентил и начин на слобода како што се изјаснуваат некои членки... Дали знаете дека поради таков издувен ваш вентил и начин на слобода ,колку деца леат ноќе крвави солзи бидејќи еден родител го нема повеќе со него секој ден,дали мислите дека тие солзи некој горе не ги брои? Дали знаете како на личноста од другата страна каков ожиљак и режете со последици за цел живот... Вашиот издувен вентил вака завршува најчесто,а вие со мирна совест ке си легнете да спиете бидејќи не сте апсолутно во случајот повредените па ништо.. Ако сакате да си играте just for fun купете си играчки или најдете друга занимација ,не си играјте со туѓи чувства!
За тие деца треба да си мислат мајката и татко, а не некоја ХУ персона која нема никаква обврска кон нив..
Западен начин на живот дојде и кај нас. Се измислуваат нови термини за да се нормализира неморалното и ненормалното па така швалер/швалерка стана врска со женет/мажена. Свестите се
Доста бе ти со тоа западен живот. И пред векови и вековима имало швалерај. И во арапските земји има и од секогаш е имало швалерај. Не е до западот, до свеста на луѓето е.
Имало ама не го нормализирале. Нормализирањето доаѓа од демократијата и останатите западни вредности. Ку*вањето без разлика дали на маж или на жена отсекогаш постоело ама никогаш не се нормализирало како во денешницава
А кој е тој шо го нормализира? Никој не го нормализира, само швалерките и швалерите го нормализираат.