Хахах каква искреност бе? Искреност сериозно? А да не мешате некои од вас отворен/а врска/брак со неверство? Пошо не е исто. Е кај првото, да, искрено е, вака и вака се договарате , сите среќни се и задоволни. Ама ти зад грб му работиш на партнерот, и искреност бараш.. Има ли полошо бе од тоа на толку биска особа да му го направиш свесно? Уште и децата ако се инволвирани, па страдаат.. Отиден моралниот компас у ѓавола. Некои си ја имаат мувата на капата, јасно е. Уживајте ај, уживајте повредувајќи недолжни. Ќе наебете и вие, па ќе сфатите малце од малце.
Еве читај у темава и види колку нормално е станато, до тој степен шо ако мажот е швалер жена му дома е крива не си го гледа или ако жената е швалерка мажи е крив дома не и обрнува внимание. Останатите се слободни не се криви.
Јас ти гарантирам дека тие муабети само од швалери доаѓаат. Кој ги брани, ги брани од причина затоа шо и они така праат и се швалери на некојси.
Ama ova ne e od sega "zenata go vrti mazot" e izreka stara kolku vremeto a vsusnost obratno, mazot e toj koj drzi se, vo momentot koga kje se otugji zavrsuva se, ocigledno pred site so razvod ili potajno vo 4 zida. Sega ima i obratni situacii, sepak najcesto mazot e toj koj izneveruva. Edit: denes ne se normalizira, denes strasno mn otvoreno se prakticira, toa e razlikata i ne ok ama realnostta e taa.
Не ме разбирате со адидас. Двајцата партнери си држат се ако едниот забегал деугиот неможе да биде крив, тој може само да страда. Нормализирано е слободни девојки да се упикуваат во туѓи бракови, тоа шо мажот е идиот он си е идиот и тука излезот е само развод. Ама ногу ми е чудно кога девојката ќе рече шо сум и ја крива на жена му шо он доаѓа со мене, прст на чело да си ставиш. Моралните вредности забегаа.
Ама ти стварно си забеган . Знам многу убаво шо збориш, сите знаеме тука како е и шо е, немора да објаснуваш не сме 4 годишни деца. Ти викам дека швалерајот го оправдуваат само тие шо си ја имаат мувата на капата а и старите луѓе кои биле пораснати во патријахално општество кај шо викале " остај го, маж е".
Vidi sekoj naogja nacin sebe da se opravda pred sebe prvo, i ova doagja od tamu ... Realno i ne e kriva ama e soucesnik, e toa nosi posledici.
400 страни кај шо 90 посто жени се тие шо одат со женет… и го релативизираат како нормално е страшна работа. Мислам дека остај го маж е е ситна работа со ова
Жал ми е шо девојките толку многу ја изгубија својата самопочит на прво место и второ толку лесно прифатија да бидат гледани како парче месо и ништо друго. Незнам каде го испуштивме возот меѓутоа некаде јас како маж можам да ти кажам дека многу е потфрлено.
И после збориме за феминизам нели.. Збориме дека наше тело е, шо сакаме ќе праиме со него. Али модерен феминизам брат, тоа е.. Толку не се сфаќа колку само е сето ова контрадикторно. Греота. Потпис Пик ми, која за инат збори против сите нормални девојки.
Feminizam nema blaga vrska so ova hahaha ova e totalen oposit od feminizam Dojde vreme koga malku toplina, odvoeno vreme, vnimanie, poklonce e vo obid da zameni POCITUVANJE A zenet maz da pocituva svalerka, ja toa uste ne videla, a kade nema pocit nema ni ljubov, kolku saka neka im prodavaat magla zs zenite pagjaat na maglata, na ljubofta nekoja i na poklonce ama tamu transakcijata si e fer
Зошто е бе тешко да и објасниш на жена ти, дека другата не ти значи, а таа другата лесно се убедува дека првава ништо не значи
Не знам точно на што алудира насловот на темата но, целта и поентата е саботажа односно одбивање или неприфаќање на нешто зафатено. Кога некој слободен поединец е во врска со некоја девојка што не размислувале за заедничка иднина може еден ден нема да биде нејзин поединецот туку ќе биде сопруг и татко на две малолетни деца. Од тука се поттикнува прашањето "што сега?" Дали некогаш некој е слободен или дали некој некогаш е зафатен...или како што прочитав погоре некое дете плаче цела ноќ од такви врски што е и точно.