Значи пре би отишол со друга личност отколку да бараш развод. Како бре можете да одите да си се брцате со некоја друга(или некој друг), а знаеш дека те чека дома со детето и на крај ќе си легнеш до неа како ништо да не е било? Нели е поубаво да се седне и да се разговара отворено за потребите и проблемите отколку да се бара решение надвор од дома?
Different point of view, до утре да им објаснуваме зошто не е во ред они пак ќе најдат изговор да си го "оправдаат" ваквото размислување.
Каде процени дека некој има мака за са рипа во туѓ кревет? Зарем само поради мака се влертува? Можеби некој поради ќеив имам многу познанички како тебе светици пред публикапозади бина со откриен Газ
Жалам што ви се случило тоа. Ама како медицинско лице, не верувам дека нема решение, освен ако има некој скраја да е инвалидитет. А си се запрашал, ако не е нешто од медицинска природа причината, дали можеби ти си придонел за пад на либидото кај сопругата? Може не ужива во сексот со тебе оти не знаеш да ја задоволиш, па има одбивност? Може не ја цениш доволно и нејзиниот придонес дома, па и се создава одбивност? Можеби се здебелила, не се чувствува убаво и привлечно во сопствена кожа па не сака секс? Многу причини од психичка природа може да има, ама ретки се мажите кои би зборувале отворено и би пробале да го решат проблемот. За жал. Не значи дека ова се причините кај вас, не знам и не морам да знам, ама кај многу жени освен од физичка природа пад на либидото во бракот се случува кога не се ценети доволно. Друг ни е мајндсетот нам, не ни е доволно само да ни го брцне некој. Знам дека џабе разглобувам, ама факт е дека сите, а посебно жените, имаме периоди кога либидото не ни е баш најсјајно, ај да кажам недостига. Ама тоа не е причина да шараме/те наоколу кога сме/сте во брак.
Се знае сопругот за шо е, за да дава пари и да плаќа сметки и да ќути, а за ебење е швалерот. Сопругот се почитува, швалерот се сака. @Karlito24 , скроз си во право брат.
Ова важи и за сопругот дома. Па цело време ако работи и ако нема време да ме отстои, шо да праам? Зарем развод да барам? Зошто да растурувам фамилија, кога можам да одам да ме отстои друг и да се вратам кај сопругот среќна и задоволна.
Па мислам нема смисла сеа човекот се утепува од работа за да ми овозможи се, и облека и јадење и кров над глава, и си доаѓа дома изморен и шо треба? Да му се качувам и јас врз глава? Поарно да одам да си ги задоволам потребите со друг и да не го малтретирам сопругот дополнително. Греота е, од јутра до сутра работи. Common sense ти е тоа.
@Karlito24 што би направил ти ако дознаеш дека жена ти тајно те изневерува? И како очекуваш да реагира ако дознае дека ти ја изневеруваш? Подобро разведи се спаси ја и неа и децата. На децата нема да им е сеедно кога ќе се дознае се..
Мислам дека и он повеќе ке те цени поради тоа што го оставаш на мира и дека таму малтретираш некој друг маж.
Многу си ми јака дека бараш емоционална зрелост од недораснати луѓе. Ти можеш до утре овде да објаснуваш и да елаборираш, нив им одговара тоа што ништо не прават за жените и немаат секс со нив, едно објаснување и изговор плус за да отидат со друга. Сум кажала неколку пати, се во животот е за секс, освен сексот. Тој е за моќ. Физичка, емоционална, финансиска, секаква. Тие не сакаат решение, тие сакаат некоја да им пише и да отидат и да се ебат. Прочитани како селски, распаднат буквар.
Ти дечко читајќи те вака во темата најдобро е да се држиш настрана од склучување на брак…а и важи за сите на кои твоево размислување му е во ред.
Колку би сакала да им ги видам фациве на јакиве е@ачи кога нивните сопруги би ги изневерувале. И уште да ги утешат извини срце многу те сакам убаво ми е со тебе и да не ја растурам таа убавина за да не те оставам пошто ќе патиш јас ќе одам да се ебам на страна ем мојот брак ќе го спадам ем бракот на швалерот.Сите среќни и весели.Дал сте бре нормални.
Мислиш дека не ги изневеруваат? Само е@ачите се мали мачиња дома и слепи не гледаат,а за сите останати жени коменираат курви и сл..