Da im ljubomoram,sega vide duri Kolku mi e zal sto ne go gledav tatko mi kako vleva vo soba so druga zena i razmenuva neznosti. Gluposti zbores znaes . Mi se zgadi od samata pomisla
Еве муслиманите почнаа да бараат полигамијата да се легализира и во Европските земји . https://www.rt.com/news/355274-muslims-demand-polygamy-italy/
Oh My God! Poligamijata ne ja izmislile amerkinacite. Taa e prirodna i postoela od dalecna damnina. Zaednica od poveke mazi i zeni koi so nivnite deca socinuvaat edno golemo semejstvo. Takvoto semejstvo nemoze nikoj nemoze da go rasturi, dodeka ova monoto uste od start stoi na stakleni noze. Zal mi e samo sho ne ja gledata the big picture , ili ednostavno ne sakate da ja vidite.
За оставените швалерки, не им кажувајте на жените откако ве оставил, зашто исто сте криви колку и тој. Било слободни или во брак. Иста кривица имате. @Natasa25 Додека гужваше чаршави мислеше на жена му?? Или сега кога сфати дека нема да има иднина и дека види мајката и со неа спиел па и дете чека, сега ќе и кажуваш на жена му?? Море море што сте паметни!
Mila, ako ti stvarno si imala takva situacija koja ne bila prijatna za koja mi e zal , toa e sosema druga stvar. Mislam deka mojata poenta e jasna i ne treba da se vodime i da sudime spored sopstvenoto iskustvo da gledame pristrasno.
Ne fala bogu jas imav normalno i srekno detstvo i ic nema potreba da ti bide zal za mene. Mene mi e zal dokolku navistina razmisuvas deka e vo red da ziveat dve zeni pod ist pokriv so maz i deca. Na nikogo ne sudam jas,koj kako saka taka neka si go zivee zivotot. Kazuvam sto e za mene normalno a sto ne.
Па тогаш сели се во некоја од овие држави означени со сино , таму можеш да си имаш 3-4 жени , а децата нема да можеш да ги изброиш . https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_status_of_polygamy#/media/File:Legality_of_polygamy.svg
Таков пример е можен само ако ептен се испијаниш во Лас Вегас и стапиш во брак. Наредниот ден ништо не паметиш и си продолжуваш со животот и наоѓаш девојка и испаѓа женет си. Во овај случај алкохолот е крив, така да не постои пример како што бараш
Ајде де Кучето од кумата моја, зимоска си ја прибра женичката ( од улица ) и таа дека трудна спиеше во кукичката а тој надвор измрзна, врзан за ланец. Си добија 5 малечки и ене ги по цел ден се заедно. Не мрда тој лево десно, дека е поумен од многу мажи. Па мораа и неа да ја вакцинираат и цело семејство им се створи и не дава тој никој да ги задре, а една цело време му се врткаше тука и го гледаше преку ограда, ама тој не ја рецкаше. Па се зеза кумава дека ке праи мекици за сите.
Јас имам другарка која досега е била во 4 врски со женети мажи. Барем јас знам за толку, можеби биле и повеќе. Таа веќе има последици психички и од неа извлеков поука како мажите ги лажат швалерките дека дома се несреќни и жената не им обрнува внимание, а нема врска. Типот си беше среќен со жената и 3 деца ама ете ѓубре испаднал и си бил таков си изневерувал од хоби..... се има по светов. Инаку и јас имав една непријатна ситуација со маж ми (додека бевме уште во врска), некако пребродивме му простив за грешката ама го натерав да ми ја раскаже ситуацијата за да можам да разберам. Жената која беше постара од него инаку во приватниот живот е светица, никој нема да поверува дека таа жена е да не кажам ороспија и го изневерува мажот (во кого на фб е бескрајно вљубена). Верувам дека постојат ситуации и искушенија како за мажите така и за жените ама во тие моменти треба да помислиме на луѓето кои ќе ги повредиме поради нашата себичност за да ги задоволиме своите потреби. Тоа што сум го создала немам намера да го уништам поради некој или некоја...ужас!!!
Другарка ти мета да не е на женети ? Извини што прашувам, но колку вешто ли се кријат тие мажи ? Не постираат ништо по социјалните мрежи или тешко е да се дознае дека е женет ? :/
Мое мислење е дека мажот е оној кој е виновен. Онаа со која изневерил може да биде ваква, таква или онаква, но таа може да прави што сака и да не и е гајле за вас. таа може да нема грижа на совест, да не знае за вас или пак едноставно да не и е гајле за тоа што растурила семејство. но со мажот, вие сте се сакале, почитувале, сте оформиле семејство. Така да, според мене, тоа е мое мислење кое секако не ја опавдува ни љубовницата, но сепак мислам дека кривицата треба да ја бараме во мажите, затоа што мажот живее со вас и тој вас ве изневерил, тој ве повредил, а не некоја која можеби не ја ни познавате.
A mislite deka nema zeni so imaat svaleri? Zosto napinjate celo vreme samo za mazite deka se krivi samo zatoa sto nekoi feminki spomnaa primeri za maz so svalerka? Ima i zeni so svaler, samo sto zenite ne dzabe gi vikame lisici, pa znaat vesto da se krijat.
Ако таа знаела за тоа, сигурно знаела дека можеби ќе ја фрлат, ако не знаела сигурно дознала, па можеби и останала со мажот, не знам. Само сакав да кажам дека, мое мислење е доколку еве мене би ми се случило тоа, секако дека и љубовницата би требало да има совест за растурањето на семејството или нз, но за мене оној кој ме повредил и изневерил ке биде мажот. Тој е оној кој е со мене и кој бил женет, не љубовницата.
Toa edino ako ima kompleksi na niza vrednost, ne znaela sto saka i da ocekuva od vrskata. A zosto bi se taka osekjala? A sto ako taa bila inicijator na vrskata, ako ona go zavela mazot?
Исто е Недај Боже да се најдеш во таква ситуција Швалерките многу свесно го прават тоа,со надеж дека ќе превземат туѓ маж