Врска со оженет човек

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by Persefona, Mar 2, 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

@loret1 пред да засакаш некој, добро го запознаваш, не можеш веднаш да го засакаш, така да мене не можеш со тие приказни да ми се правдаш. Ако сакаш нешто што не постои, зошто тој маж глумел за да те добие, ти сакаш фантазија, нешто што не постои во реалноста.

Last edited by a moderator: Dec 13, 2017
    cresa-jagoda likes this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Да, ама нозете може да ги контролираш :D

SV1911, Dream-Girl, ivi1987 and 20 others like this.
  3. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Ноуп. Она ја сака жена му ама знае дека нема шанси кај неа, па си шири нозе кај мажот и за да дознае како да ја освоои жена му.Заплеткано ко шпанска серија.. televisa presenta

LiliBoz, buba4e89 and pupi.girl like this.
  4. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Во тој случај секако развод ама ако ти добро ме прочита јас не зборувам за жени што знаат дека мажот ги изневерува туку за тие што не знаат.

Last edited by a moderator: Dec 13, 2017
  5. doubleg

doubleg Популарен член

Абе жени, остајте ги мажите да имаат швалерки, не им се мешајте у секој аспект у живот! Zo[to mаж без швалерка лесно се фрустрира.

mira.mira and Aquamarine93 like this.
  6. +++

+++ Популарен член

Да пробаме трет пат. Се бара... жена која ќе внимава при изборот на мажи. А истото важи и за мажите. Не поддржувам во секој случај вакви работи. При толку мажи и жени слободни и уште некој да се загледа во некој или некоја зафатена е не знам. Финтата е да фатиш нешто што е слободно а не некој или некоја која ќе те искористува и ќе те плукне како гума за џвакање.

Dream-Girl, Annath, IM.TMKQ and 11 others like this.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Добро од толку слободни мажи, млади дечки , момци да си дозволи некоја девојка врска со женет човек за мене е стварно не прифатливо! Не оправдувам во никој случај, исто така не го оправдувам мажот што ќе се спушти во таква врска или авантура што и да е! Пиши пропало! :shake:

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Познато е дека на многу теми на форумов се напнува со навистина застарени сфаќања и се продава лажен морал – но, оваа тема не спаѓа меѓу нив.

Афера (бидејќи не ни може да се нарече врска) со личност во брак или воопшто зафатена личност е појава со која се повредуваат нечии чувства, со која се погазуваат универзални вредности – верност, одговорност, самопочит. И како таква секогаш ќе биде сметана како погрешна, и оправдано.

Инаку, не се согласувам ни со баналната фраза дека секогаш мора прво женското да мрдне со опашката (колку cringy звучи ова |( ), ама ниту со тоа дека оние што се впуштаат во врска со женети мажи треба да ги оправдуваме само затоа што се женски како нас.
    И двајцата се виновни, само што со фактот дека се погазува бракот и семејство дома со изневерување се сноси нијанса поголема вина и одговорност од прегазувањето на самопочитта со криење и бидување втор/а, без разлика кој пол во која улога е.

Ова е мое општо мислење на темава кое немам намера да се однесува на ничие излагање или искуство :)

Dream-Girl, Kitten, Nausicaa and 13 others like this.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Абе се ви е лажен морал. Така се тешите изгледа. |(

SV1911, carangigia, Rama and 8 others like this.
  10. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

А се важат во темава мажени жени што имаат швалери млади неженети момци???

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

да.

eli25 and BabyStyle like this.
  12. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Банкарка баш ти имаш пишано дека швалерките да имаа малку морал и самопочит немаше да бидат швалерки.
    :^):^)
    Сама си се имаш оценето себе.
    Ние веќе нема потреба ништо да кажеме.
    Јас ако лажам мислењата стојат и сведочат за кажаното.

SV1911, ivi1987, Mikako and 10 others like this.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Па и да е така ,ке бидат барем спонзоруши на долг рок,а не за еднократна употреба како тебе,бидејки швалерките како втора виолина се шутнати пред или после ,:?:

anaja1 and cresa-jagoda like this.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Vo zivotot na koj kako I sto mu odgovara taka neka so pravi. Shvaleracija sekogas imalo I sekogas ke IMA. Bezrazlika dali ja odobruvame ili ne, moze sekomu da mu se sluchi ako DOMA ne e sreken. Keifot se pravi . Da ne se prodava moral javno mnogu zasto nikoj neznae koga mechkata ke zaigra vo dvor.

15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

џабе е се.... 1 % опстојуваат врските и завршуваат со брак,, но некој пати
    сите такви мажи а и жени, за добро на децата се враќаат кај венчаните партнери и бракот после им е пекол...но за добро на децата е тоа и да не зборат комшиите

16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Да сум на твое место би го озбришал постот пошто логички е на ниво...ајде да не кажам на што подобро :)
    Вметни рандом морално погрешно поведение - Отсекогаш имало крадење, без разлика дали одобруваме или не, секој може да украде, да измами, да убие, да не почитува работно време, да не почитува договор, да доцни 75 минути и слично и шо сеа, ќе продаваме лажни морали ццц...
    Никоаш не се знае кога може човек да приколе некого на сред улица и да заигра мечката во двор така да...:D и ај сеа ќе осудуваме ќе се праиме морални пффф...

+++, Someonespecial and jacqueline.s like this.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Вториот случај е малку по хард кор. Колега од работа, да, ама и жена му ни е колешка.
    Жена му е стварно предобра, не ја познавав лично ама од муабети, сите ја сакаа, а таа па душиче на сите на работа се фалела колку добар маж има, колку добро ја чува.

@Bankarkata Еднаш велиш ни е колешка,еднаш не ја познавав лично,туку слушав од други8)

Wtf?!
    Ич не си виновна само оти не си им се пуштила прва и не си барала да се разведат,браво:?:
    Ама важно те запознавале со браќа и пријатели,претставувајќи те како девојка.
    Башка и децата сте ги шетале,и пак не си крива за ништо:clap:
    Ти симнувам капа,ова сценарио дефинитивно ни на шпанска серија го нема:rofl:

18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Швалерките некогаш од втора виолина постануваат прва виолина.

И не, не се сите швалерки сиромашни па да се по автоматизам спонзоруши.

Фактот дека спонзоруша на долг рок е океј, а за еднократна употреба не е, кажува многу за тебе како личност.

Asistentkа and Bankarkata like this.
  19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Ем за мажот и' се грижела, ем децата и' ги гледала и пак она крива. Значи стварно нема смисла. :D

20. Rama

Rama Форумски идол

И скокнавте сите на Банкаркава,ама најважниот дел го пропуштивте(болдот од погоре) значи убаво ве "тролала":P

JuLleE, cresa-jagoda and CoCoGiiiRL like this.