Во ред е се тоа, може лошо се изразив. Не ми беше поентата да ги ставам жените како виновни. Точно дека има мажи кој што се презадоволни дома а сепак изневеруваат. Не е дека главна причина е од незадоволството дома. Ете и јас сум била незадоволна но во никој случај не помислив да го изневерам, затоа и си побарав развод. Муабетот ми беше дека никој трет не е виновен, ако тој или таа не сакат да изневерат.
Ама не е до сопругата. Мажот ако сака да е верен, ќе биде, ако не сака нема, без разлика колку добра жена има крај себе.
Постот ти е од декември, али сепак мисллам дека ке ми одгоориш. Велиш дека не ја оправдувш третата личност која се замешала во бракот. А дали ја оправдуваш втората личност?
Која втора? Јасно вика главниот виновник е тој што изневерува. Втора личност кој е? Оној изневерениот?
Тоа треба да го победиме, да не одиме по умот од "пријателката" и од "пријателот". Ама некако тешко. Подтојст три личности. Еден изневерен, а втората и третата личност изневеруваат во тој триаголник.
Епа што не ти е јасно тогаш, фино кажала дека вината ја става на оној што изневерува. И не, постојат три личности: изневерениот, тој што изневерува и оној на кому не му е гајле.
Ангелче особата вика вака: "не ја оправдувам третата личност која се замешсла во бракот". Додека пак втората, која и таа е виновник за изневерувањето не ја обвинува. И во тој случај ќе испадне дека виновник е само еден, односно тој што е надвор од бракот(падобранецот). Според мене за неверството може да биде виновен и еден од брачните другари, доколку покаже такви апетити кон третата личност, односно личноста која сака да растури брак.
Да бе како погоди и то од прва ХА ХА ХА... ти кај модерен па и видовид си бил WOW види види мажише едно
Да де, затоа што сигурно го оправдува виновникот. Тешки филозофии, како да си барате оправдување за тоа што ги барате или имате желба да ги барате сопругите
Еј сакам да ти се смеам на коментариве но грев ми е па затоа те жалам,а уште повеќе ме фаќа жал ако имаш некоја јадна жена до тебе подобро да ја немаш се надевам не си зел никоја на душа. мојот МАЖ Е СВЕТСКИ ти на мало прсте не можеш да му се фатиш, Thank God не е ропак ко тебе, ај сега доста ти беше внимание и од ј*би
Ангелче таа не го оправдува виновникот(третата личност) и за тоа се слагам со неа во потполност. Само ја надополнувам неа дека има и др. виновник. А кај ќе ги бараме партнерките или тие нас, тоа е друга пиказна.