Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Врска со разведен/а

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од pocetna, 28 октомври 2010.

?

Дали да стапам во врска со разведен?

1. Да

145 глас(а)
    46,2%
  2. Не

169 глас(а)
    53,8%
  1. IceBaby

IceBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Imam decko koj e razveden so 1 dete. Problemot e vo toa dali decata ziveat so nego? Dali imas zelba eden den da stanss majka i da imas plod od vasata ljubov? Razmisli. Pred pocetokot na nasata vrska nie razgovaravme otvoreno za toa, mu kazav vakva vrska ne e za mene i ke se otkazam na prviot mesec, a toj samo mi odvogori jas ke se trudam sekoj den odnovo da se zaljubis vo mene i eden den da imame nasa familija. I eve veke vtora godina kako sme vo vrska j planirame od narednata godina familija da imame.

Vnimavaj!!

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Некој теми на форумов еј...не знам зошто постојат.
    Не знам зошто некој не би бил со некого само затоа што е разведен. Една од појаките глупости што сум ги слушнала
    И деца да има пак би била

Ве молам продуховете ме, што е разлика меѓу некој што раскинал со бившата и некој што се развел?
    Да бев разведена и да запознаев некој кој би се двоумел дали да е со мене затоа што сум разведена, јас ќе се тргнев од него по кратка постапка. Зошто би била со некој кој размислува така, плитко
    Бегајте од несвесни, љубоморни, посесивни итн. Не од разведени. Не барајте проблем таму кај што го нема.

На Dreamsdocometrue, LadyR, elenaxbbg и 7 други им се допаѓа ова.
  3. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Работава кај нас на Балканот е, мајките на разведените жени едвај чекаат некој да ја земе, а скраја да е синот да земе разведена (распуштеница и недомаќинка)

На elenaxbbg, JuLleE, S.W.A.G и 10 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.072
    Допаѓања:
    36.160
    Или во превод.......Врска со разведен е ок, ама врска со разведена, ноу ноу (facepalm) Сигурно и шетал газот, па затоа се развела. А мажот што и да направи е ок. Мажот е за грев после разводот (facepalm)

На elenaxbbg, S.W.A.G, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.341
    Потекнувам од родители кои зад себе имаат по еден пропаднат брак . И двајцата имаат по едно дете од тие бракови . Едната моја полу-сестра порасна со мене ( од мајка ми страна ) , другата полу-сестра порасна со биолошката мајка ( одделена од мене ) . И мајка ми и татко ми , како и првата сопруга на татко ми имаа втор брак , односно втора шанса . Мајка ми и татко ми ме добија мене како нивно заедничко дете , и ден денес се во брак . Мајката на другата полу-сестра се омажи со разведен човек кој имаше ќерка од првиот брак и не добија заедничко дете ( веројатно немале толку услови ) . Сепак сестра ми не порасна сама таму , ниту пак беше помалку важна во нашето семејство . Таа е дел од мене и секогаш е добредојдена кај мене и кај моите дома ( тоа е и нејзин дом иако не порасна таму , и дали има се на се 5 пати дојдено таму ) . Јас сум за тоа да се даде шанса на секој човек , било да е разведен , со деца или не . Едноставно не му одело во бракот и решил да стави крај на мачењето и свое и на партнерот во тој брак , и тоа е тоа . Како за мажи , така и за жени .

На LadyR, dromka, GirlVolley и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    3.884
    Sum bila i toa bese edna od ubedlivo najgolemite greski vo mojot zivot. Never more..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Зошто?

8. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    Што има врска дали е разведен или не, може па и јас сум и ќе си се усогласиме и ќе си најдеме некоја наша поволна средина и разбирачка, темава е полна со дискриминација. Ако се развел/а што да се замонашат/закалуѓерат?|(

На dromka, *Amethyst*, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    3.884
    Od poveke pricini. Pisi mi lp:)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.195
    Допаѓања:
    125.367
    Зошто да не штом е разведен?
    Не е во ред со оженет,ама во ред е со разведен.Разведениот прекинал/раскрстил со првата.

11. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492
    Добро..
    Важно повеќето се за НЕ
    Изгледа грешка сум направила јас :|
    Може треба да се разведам сега, дека тој имал еден брак пред мене хм :?:

Хахахахха :headbang:

На dromka и WildMk им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Стварно, може ли некој/а од оние 140 кои одговориле со 'НЕ', да ми објанси зошто не би биле во врска со разведен?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    12.538
    Еве јас не би била во врска со разведен затоа што да и чинел на жена му ќе бил со неа уште.
    Не и чинел на неа па нема ни на мене е сега е тука ако она била опсесивно љубоморна, ако имала присхички проблеми и поради тоа се развел од неа можеби ќе сменам мислење. Иначе ако се развеле поради што си имал пороци, што ја изневерувал итн. никогаш нема да поверувам дека е сменет.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Значи би била во врска со разведен, под услов да е некој за кого сметаш дека е пристоен човек.

15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    12.538
    Ако се развел поради причина која е прифатлива да, но ако жена му го оставила поради пороци и слично и јас би стоела од него подалеку.

На teaiva му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    19.037
    Ти си со ниска самодоверба ако мислиш дека сите жени се подобри, а ти не вредиш т.е секогаш дека би избрале некоја пред тебе.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.484
    Допаѓања:
    12.538
    Не сум јас со ниска самодоверба.
    Само не би била со некој кој жена му го оставила поради тоа што се коцкал, пиел, евентуално се дрогирал или пак ја изневерувал бидејќи мислам дека луѓето не се менуваат толку лесно и тоа го сфаќам само како учење од туѓи грешки.

На cresa-jagoda и teaiva им се допаѓа ова.
  18. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    А од кај ќе знаеш за што го оставила жена му? Ако го прашаш него мислиш ќе ти признае? Сигурно нема неа да ја бараш за да ја испрашуваш зошто се развеле. Инаку и да имаЛ порок во брак со некоја, не значи дека уште го има тој порок. Луѓето се менуваат, треба да им се дава шанса, а не да се стигматизираат и дискриминираат, бил разведен бла бла. Ако и јас сум разведена што треба вечно сама да сум или на секој нареден да му се објаснувам што било, како ми било во минатото. Затоа е минато да е зад нас, а мудри и неоптоварени луѓе мислат на сегашноста и делумно иднината.

На GirlVolley, Macito007 и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    2.492
    А пример ти да се разведеш ( не ни знам дали си во брак, нема врска) и што ако никој не сака да биде со тебе после тоа?
    Ќе даваш објаснувања кој е крив и зошто како?

20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    19.037

Па подобро изрази се другиот пат, затоа што ова делуваше како "штом ме избира МЕНЕ, пред ДРУГА жена, нешто не шитма".

И да, пак не си во право.