Sakav edna mala pomos slucajno naletav na grupava slucajno ama nz kako da vi objasnam malce rabotata e delikatna ama use sum vo dilema vo vrska sonego ne se razbiram mn od rodninski vrski ama za zal golema familija sme mislam deka sme nes svatostini po moe ama nz dalie dozvolena vrska. Vaka sea dali se smetaza bliska svatostina ako sum vo vrska so bratot na mojata snaa za vtor bratucet ?
Само за роднини по крвна линија важи тоа да не си во врска,а не за сватови И не станува збор само за црквата дали дозволува.Се работи за генетика,се поклопуваат генетските грешки во фамилијата (секој има некакви)и има веројатност да се родат болни дечиња од такви родители што се во крвно сродство.
Мојата сестра баш сега, имаше испаднато со 3 братучед, но не знаеле, детето е од друг град, и од кога дознаа од тука, почнаа многу омаловажувања. Цела негова фамилија му забрани контакт со неа.. Нејсе и детето беше 16години а она 15, јас не можам да и објаснам дека не треба да го моли, и дека не ја сака, кога веќе си ги послуша неговите...
Хах а една бивша другарка е во врска со трет братучед веќе 5 години, сите знаат и го прифатија тоа, порано коа ја прашував како така сте во врска,не ти е чудно што ти е братучед? И ми викаше Што да правиме се засакавме
Ами мене мајка му на маж ми ми е трета братучеда. Маж ми ми е внук од братучеда ко така а децата од маж ми ми се правнуци
имаше еден виц од шпанските серии испреплетени односи и на крај беше уствари Хуан свати дека сам на себе си е татко
Има таκов пример и во литературата, "Цар Едип", κојшто се вљубува во својата мајκа, таа го прифаќа κаκо свој љубовниκ и изнародуваат многу деца. Патем има и уште неκолκу браќа и една или две сестри.
Цар Едип не се вљубува со својата мајка, и не го прифаќа како свој љубовник, туку го убива својот татко и по традиција го добива неговите трон и кралицата.
Како така лагано зборувате за врска меѓу роднини, братучеди јас се ежам на самата помисла. Ај да не го нормализираме ова.
Обично после 3-ти братучеди/тки (4+) не се важи повеќе крвно сродство, па можат да прават што сакаат.