Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да прекинам или да продолжам со него?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Pelikuna, 15 април 2011.

1. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Не ме пушти,останавме пријатели...за сега...

Фала ви,ама почнав со играта :D

2. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Искрено од сето ова што го прочитав можам да заклучам дека дечкото сака своите фрустрации да ги лечи преку тебе или наједноставно да се иживува со твоите чувства, мислам дека си направила грешка што си му кажала дека го сакаш на тој начин си му оставила простор тој да манипулира со тебе т.е. бидејќи знае што чувствуваш за него тоа и го злоупотребува тоа, во иднина не го правитоа , прв знак требало да ти биде кога ти рекол па ние само се муваме на дргарска база. Мислм дека добро си направила што си го избришала профилот, а за телефонот можеш да го уклучиш само смени ја картичката, со тоа ќе му дадеш дознење дека не си предмет за изигравање туку суштество кое е со чувства и емоции. Сега нека види што загубил бидејќи само кога нешто ќе загубиш тогаш ќе видиш што ти значело тоа нешто и ти вредело. Ти посакувам среќа да си најдеш друго момче кое ќе те заслужува и кое неме да гледа на титулите туку на твојата внатршност т.е. на твоите искрени внатрешни чувства. Среќно! НИКОГАШ НЕ ГИ КАЖУВАЈ СВОИТЕ ЕМОЦИИ ДОДЕКА НЕ ОСЕТИШ ДЕКА ИСТОТО ШТО ГО ЧУВСТВУВАШ ТИ, ГО ЧУВСТВУВА ТВОЈОТ ПАРТНЕР

3. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Прави му го тоа што ти го прави тој! Со тек на време ќе свати што направил и тогаш тој ќе моли!

4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Женски,ви благодарам на советите...

Типот не ме остави и ми се извини за се што ми рекол.Се средија некако односите бар за сега.Ама го немам заборавено тоа што ми го рече,во никој случај.Се договоривме да останеме пријатели иако ми е тешко така да се однесувам со него после се.Разговаравме за ситуацијата,ми рече дека треба да заборавиме се и да не се навракаме на кавгите.Се согласив.Ама јас не сум таа истата кон него.
    За момент сум топла кон него,за момент сум ладна што го натерав вчера два пати да ме бара :D
    Му реков дека нема да го бришам од никаде но следниот пат нека внимава што ке ми рече,зошто вчера за момент го бев избришала профилот а тој ме молеше да го вратам.Следниот пат нема да има гратис.
    Имам еден план,денес наводно ке излегол со некоја,ако е така и ја фати за девојка,ке го избришам,ако не се случи тоа од утре ке почнам со својата игра која веке одамна ја планирав.Време е и јас да играм прлаво.

Имајте убав ден. :* Од вашите совети ми помогнавте да ја донесам одлуката.

5. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    добро бе што се замислува тој дека ако е академски граганин е нешто повеке од другите луге?
    НЕ ДОЗВОЛУВАЈ ДА ТЕ ПОТЦЕНУВА :!: и ДА ТЕ ПОНИЖУВА (и ти вредиш исто како и другите девојки, не дозволувај да му бидеш играчка)
    и немој да ти текне по некое време да трчаш по него и да му кажеш дека го сакаш
    (така само му ги креваш акциите)
    и ова ми изгледа како недозреана личност со комплекси на нижа вредност-твоево некогашно момче

со срека во играта и друг пат внимавај при изборот на партнер :!: :$ :hug:

6. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Toa е тоа,женски излезен е и цел ден ne е вратен,претпоставувам со која излеgoл...Сеедно ми е веке,немам веке сили да се борам,се разочарав,се надевав дека сепак ке се премисли ама тој тоа не го стори.Скршена сум ама мора да продолжам понатаму.Без него.Го избришав од секаде.Ке си барам некој друг кој ке ме заслужува :)

http://www.youtube.com/watch?v=poZQ9SNoaJk

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ја ти викам да напишеш дека има мал пенис и да кажеш дека незнае Дота да игра

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ми се допаѓаат двеве опции, и тоа баајги, ама тоа е скапо.
    Во секој случај, помалку ке ја чини да го кастрира и да ги уништи доказите на делото. :wasntme:

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    А да ангажирам некој да го направи тоа? :D

10. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Секако. Ти си дама, нема ти што да мешаш директно прсти.
    Мислам, нели? :wasntme:

Се зезам, едноставно мисли на други, убави работи. Живеј си го животот. ;)

11. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    бил академски граѓанин па ќе дроби и ќе плеска што ќе посака море море од каде така јас на твое место во истата секунда ќе му ја затворев муцката па еве сите сме на факултет академски грањани ќе станиме па тоа ни дава право другите да ти потценваме каде е домашното воспитание културата манирите каде се не ги заборави моронот на некој од факултетите?страм да му е а ти под никаков начин да не го трпиш искрено незнам ни како имаш чуства спрева овај човек посебо од кога те потценил па имај став отерајго упм покажи став карактер не некој морон да си лечи комплекси на тебе баталиго и оди понатаму незнам н зошто воопшто ти е криво за ваков човек со бедни чуства тажно е

12. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    И јас сум во скоро слична ситуација:Со дечко ми се фативме пред 4 месеци, веднаш се заљубив во него (и тоа прва љубов ми е), и бев 100% сигурна дека и тој ме сака (не осудив тоа со срце, туку со ум). По 3 недели, видов дека нешто не му се зборува со мене, па тој ми рече дека ќе излезе од мсн, зш не му се прави ништо, а јас реков: Па зборувај со мене, еб**** :swear: Тој мрази кога женско ке пцуе, па ме остави ! Претходно ми рече дека не смеам да пцујам, ама ете, навика, а и бев изнервирана зш тој ден требаше да излеземе, а тој имаше колокфиум, и така, 2 саати чекав, после рече дека си отишол дома -.-
    По 2 месеци детска радост, пак бевме заедно, и по 3 дена, пак ме шутна! Овој пат можеби му е оправдано, зш кажав за еден дечко дека е згоден, па демек тој ке ме оставел за да можам да бидам со него. Не помина месец дена, бил кај мене на факултет, ми пратил порака а мене телефонот ми беше дома, и не се сретнавме... Веќе ништо не знам, ни верувам... Мило ми е што барем ти си одлучи :clap:

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    абре аман луѓе што ви е
    нормално дека дечкото нема да сака женска која постојано пцуе али некогаш на смеа или во тек на муабетот што има лошо па и смешно е жена некогаш кога ќе опцуе мене кога ќе ми излета дечкоми се умира од смеа тој молимте да не шета со наочари 50диоптер со кошулче патличе па секој збор во главата му е пресметан пссс глупости...
    за тоа дека си рекла дека некој е згоден и што?големото чудо ако дечкоми загледа убава девојка или јас некој слатко ќе се потскараме во типот ааааааааа гледаш во него-неа зјапаш а е некам поќе да ми збораш :D
    послем се смејме и се гускаме се извинваме што има тука лошо господе какви сериозни работи има во животот луѓето се фаќаат постојано за ситници баталиго овај нема да имаш мир за секој кажан збор замерка ќе става сакаш да бидеш постојано под притисок?јас на твое место би рекла не благодарам...

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Аман бе па не сте биле ни во врска а тој веќе те деградирал. Леле не си била достојна он академски граѓанин бла бла. Извини ама он да не има ЕГО проблем.? :x А ти ако сакаш да знаеш на што си грабни го на кафе и на разговор со академскиот граѓанин, и прашај си и кажи си што има да си кажеш...

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Јас не мислам, туку убедена сум дека од овој треба да бегаш што можеш подалеку и кај и да е сама на себе фала ќе си кажеш за тоа. Ако те остава како ќе му текне уште сега, ајде замисли си што би било понатаму. Ќе молчиш од страв да не кажеш нешто погрешно, ќе одиш со наведната глава за да не погледнеш некој друг случајно? Оправдано „те шутнал“ затоа што си кажала дека некој тип бил згоден? Ај да се подналути, ај и да се потскарате, ама веднаш раскинување? Зелено, позелено-здравје. Сега ти забранил да пцуеш, утре ќе ти забрани да зборуваш со другарка ти затоа што таа пцуела,а ако мозокот ти биде квалитетно испран, дури и ќе си мислиш дека бил во право.
    Стопати сум рекла, и пак ќе си кажам-не мешајте желба за контролирање со љубов! Тоа се две сосема различни работи. Ако некој има потреба да те контролира не значи автоматски и дека те сака, значи само дека е некој фрик од кој е поарно да бегаш што порано.

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    срцка бегај подалеку од фраерот. Немој да дпзволис од него да зависиш дали ке одите дали не дали ке те побара или не дали ке излезете и слицно.Ако тој те сака или барем малку му знациш нема да те остава за ти да си бидеш со тој другиот што само на шала си кажала дека е згоден.или не е дораснат или не му е гајле за тебе. во секој слуцај најди си некој што ке те сака и цени таква како шти су. бацка

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Имате право женски за се што зборувате,за сите совети.Еве уште го нема,се сетив дека ми има кажано дека ке биде отсутен неколку дена.Ама не знам веке што да мислам,не можам на раат ниту кафе да се напијам ниту да јадам.Не сум јас тоа,никако ;( .
    Што сакам да кажам друго?Не сум навредена од тоа за факултетите ама сум навредена од тоа што ми рече дека се однесувам како дете,дека сум инаетлива и што уште не а и за тоа дека ке излегол со некоја па дури и дали сум љубоморна.
    Не можам да го извадам од мислите,од главата,премногу ми недостига.Никогаш се немам за некого вака чуствувано,сум имала двегодишна врска со бившиот веке ама не го сакав толку многу како овој.Ме заврте за 360 степени.Посакувам да го побарам и да му пишам каде си човеку,да продолжам со глумата дека сум се сложила да ми биде пријател само заради него,ама кога и да го отворам неговиот профил или мобилен број,се исклучувам.Нешто ми вели не го барај.Веке следниот пат се отепувам од плачење.Едвај заспав,се надевав дека се вратил кога се разбудив ама се повеке се разочарувам.Ги бевме наводно средиле работите и ме бараше двапати во Саботата па дури и ми пиша порака вклучи се на чат.
    Ми велаат некои пријатели немаш право да се буниш кога не си му девојка.Како да немам право да се бунам по се што се случуваше?

Toa e toa,мора да издржам

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    послушајги нашите совети не е бесцелно напишано сето ова боли но подобро сега да сватиш со каков човек имаш работа покасно уште потешко е ќе ти биде ако не сакаш да му бидеш пријател не мораш речиму дека после све вие неможите да бидете пријатели и така послесно ќе ти биде
    а ако сака тој да биде со тебе нека си ги повлечи зборовите и нека научи луѓето да ги цени

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    биди храбра и не поклекнувај
    најважно е да не се нервираш и да не плачеш времето лечи се
    само храбро :*

20. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Се е тоа во ред што ми го зборувате и ги прифакам вашите совети.Но се плашам да се соочам со него зошто ако ме побара не знам што да му кажам.Луге тој е премногу упорен,сме имале и порано конфликти и не дозволувал да го напуштам.Вечно не можам да бегам од него,зошто еден ден ке мора сигурно да зборуваме,а знам дека наскоро ке се врати и ке ме побара да зборувам со него и ке се однесува(ме)како да не било ништо што до некаде и ми одговара да го чувам бар за пријател додека не се видеме и да разговараме во четири очи за ситуацијата,зошто очи во очи е друго а преку интернет може да се прави јак.Јас не ги оставам никогаш работите недовршени.
    Ке ви кажам баш пример што се случуваше со бившиот,бев со него две години,и спомнав веке дека имав чуства кон него но не толку длабоки како овие,имавме многу кавги пред да ставиме крај.Секогаш и кога се лутеше и го немаше со денови а и со месеци кога не знаев на што сум јас бев таа која го молеше и се смирувавме сепак на крај.(Летото се случи да го запознаам овој) а сето ова нашево(со бившиот) беше непознато.Бевме скарани 6 месеци,кога го побарав за негговиот роденден и му честитав(бившиот),онака инстиктивно...и да ви кажам дека вредеше зошто дури тогаш дознав каков е,се смиривме и после 2 недели дознав каков е всушност(зошто тогаш го запознав овој што е сега и ми велеше зошто се смири со него ке се покаеш и пак ке те повреди што ке правиш тогаш)и кога го фатив бившиот во лага јас постапив така како што ми рече сегашниот,го откачив и од тогаш почнаа нашите искри,постојано муабети редевме,абе нонстоп се додека не се договоривме да се видимие (таа недела пред да се видиме тој ми кажа дека имал некакви чуства кон мене и дека не треба да се изненадувам ако ми се додворува)јас се изненадив ама нормално мислев дека се шалел за тоа зошто се заебававме и пред тоа ке се омажиш со мене ке живееме онаму оваму,и кога се видовме тој ми се додворуваше,јас бев тотално збунета ама сепак се уште имав чуства кон него (бившиот)за кои не знаеше тој(сегашниот)се смувавме што се смуаввме.Јас го многу засакав,ама со тоа што му реков да ми даде време мислев дека нема да ме побара но еве ме побара тогаш и продолживме со контактот но само пријателски.Многу повеке ми стана близок се додека не почнаа да ме издаваат чуствата,мислев дека чуствува нешто за мене заради однесувањето и викањето на прошетка.Еве сум се излажала.Секогаш сум се водела по тоа како што кажа некој претходно овде Како ти со мене така и јас со тебе,ама некако со него не можам да го практикувам тоа.Сигурно се прашувате зошто...И јас не знам,можно е затоа што сум премногу блиска со него,и дека премногу знаеме работи еден за друг(не мислам на тоа дека ако го напуштам ке раскаже на сите)туку заради тоа што имаме поминато многу работи за речиси 1 година.Не зависам од него,нити тој од мене и не ни очекувам да ме моли секогаш.Но во ваква ситуација не очекувам и вечно да ме моли.
    Јас знам дека можам да го преболам но за колку време не сум сигурнисто и да го баталам,лесно ке ми биде,ама што е со чуствата,не се бришат така лесно.Знам дека велите дека не заслужува али ај.Не сум крива.