Дали се откажал од мене?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од pikolin4e, 15 јули 2011.

1. pikolin4e

pikolin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Pred se pozdrav Najgolem do site,si imam maka.so deckoto koj e aktuelen momentalno se gledame aktivno nekade 2 meseci a prethodno toj dobri 5 meseci me molese a jas za celo vreme krevav rucna ali padnav na vnimanie(bukvalno vo race me drzi)megutoa deckoto minuva niz mn buren period i jas se mn nerviram koga go nema da mi se javi da mi pise i slicno poluduvam.Mn e zafaten raboti a jas zbesnuvam.Problem plus e sto e 7 godini postar i moite i negovite si ziveat.Vo posledno vreme mn se karame od pricina sto jas izbuvnuvam mnogu i toj za celo vreme mi veli deka e rizicna situacijata i deka ne znae sto bi pravel koga moite bi doznale deka toj e vo prasanje.Sega sum vo italija i mnogu retko se slusame se zaprasuvam da ne se otkazal od mene,prethodno postojano mi kazuvase kolku mu znacam edno drugo a sega go snema sto e problemot???

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    ajde helpnite

Што е проблемот?
    Па сама си го кажуваш.

Ти Италија.
    Разлика 7 години. :^)
    Тој бурен и тежок период.(како демек)
    Многу е зафатен,работи.

И ај жити се...не сфаќам ни зошто се карате,кога не сте официјално заедно,ретко се гледате,ти обврски,тој обврски,и дури 2 месеци се гледате...

Ај размисли си сега сама ти.

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    ajde helpnite

Пиколина, кара миа, ќе те караат, има тема љубовни проблеми и совети. ;)

Значи види, имаш веќе 20 години. Кога ти го прочитав постот се шашардисав, мислев дека е некое девојче од 15 години, ама мило ми е што зборувам со малку повозрасна личност. Се надевам ќе ме разбереш.

Не си повеќе пикола па да се однесуваш веќе толку посесивно и љубоморно кон дечкото. Има човекот обврски, плус сте заедно 2 месеца. Јас стварно не знам што очекуваш од една двомесечна врска, или Италија ти удри во глава со романтиките ?? :D Не укопчав и дали дечкото е од Италија или од овде. Ако е од таму, тогаш мислам дека треба само малку повеќе слобода да му дадеш, работите сами ќе си легнат по себе. Не е дечкото така млад и зелен, мислам дека веќе на 27 години би требало да има нешто во глава.

А ако е од овде, не знам како планираш да одржуваш врска на не така мала далечина ?? Ако сака и Млечниот пат нека ти го симнува, далечината ќе го направи своето. Подобро да прекинеш додека е порано, помалку болно и за двајцата.

Фактот што родителите ви се куќни пријатели нема никаква врска, нема тие да ви ја одржуваат романсата и љубовта. :)

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    163.009
    ajde helpnite

Аи аи аи аи,ќе паса чика,шо ти е бре?!

Тебе вниманието,егоцентризмот и себичноста те акнале по тивката и сеа те боли.А камо љубав ти кон него?!Немит...се за тебе си изнапиша,а не пиша ти као се осеќаш кон него.
    Кажи си поштено,го сакам неговото внимание,но не и него у превод,не ти помагаме,најди си друг дечко шо ќе го сакаш.

5. pikolin4e

pikolin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    oficijalno ne sme zaedno a vsusnost minuvavme poveke vreme zaedno otkolku nekoi vo vrska,
    a za burniov period svedok sum jas voopsto ne se vo prasanje lagi,gledanjeto bese sekojdnevno se dodeka ne dojdov vo italija ovde sum samo 5 dena...mozebi malku uziva vo slobodata mozebi e kraj...ne znam ke vidime do krajov na mesecot koga ke se vratam....
    Lilit za ljubov ne sum sigurna ali mi znaci mnogu i toa kako...
    Inaku od mk e deckoto i jas se vrakam za pomalku od mesec dena...
    [mod-kirilica:1i9g1ckw][/mod-kirilica:1i9g1ckw]

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    ajde helpnite

Ти значи зошто ти пружа внимание,се грижи за тебе,и ти почнала со него зошто те напињал,не за друго.

7. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    па добро нема да бидете многу долго време разделени има многу парови кои се и подолго разделени но се сакаат и верни си се, доколку сте и вие како тие парови кога ке се вратиш во мк се ке се среди