Под никој случај не е неверствоо тоа е само миг на слабост кога сакаш да си го направиш времето поинтересно да ти биде
Зависи од ситуација и од каков ќе биде исходот. Ако е онака само погледи и насмевки,без комуникација,запознавање и допири не го сметам.
Се` што би ми го одвлекло вниманието од мојот партнер и обратно е ако не неверство,тогаш показател дека сум на добар пат за исполнување на истото.Лицемерно е да се смешкам на некого-се знае за какво смешкање зборувам а на друг да му зборам како го сакам..Флертот е предигра која води кон неверство.
Не го сметам флертот за неверство секако до граница на нормалата тоа да остане само обично флертување,некои го прават заради забава да им биде по интересно,на некои им е вродена мана онака несвесно флертуваат имам сретнато и вакви случаи.Не сум личност која флертува сопругот повеке се занимава со тие работи и да бидам искрена ми смета кога тоа го прави во мое присуство.
не го сметам флертот за неверство, но се си има граница.. доколку е во нормалата во ред, но да се премине границата е лошо... Иии да од флерт се почнува.. така да очите широко отворени
Секако дека е неверство,самата помисла на друга е прв чекор кон неверство. Девојки… Флертувајте !!! Мажите го сакаат флертот исто како и жените… Ви препорачуваме неколку, на кои гарантирано тој ќе „ падне “… Пријдете му прва – Машките сакаат кога девојката ја превзема контролата и кога ќе пријде прва. Едноставно, застанете до него, поздравете го и започнете разговор со него, друго навистина не Ви е потребно – со помош на насмевка, ќе стигнете подалеку отколку што замислувате… Со оваа тактика нема да погрешите, се додека овој почетен разговор го задржите на лежерни и забавни теми… Шегувајте се, но не вреѓајте – Бидете разиграни, забавни и лежерни. Целта е и двајцата убаво да си поминете. Со други зборови, не обидувајте се да го импресионирате со Вашето знаење од книжевност, автомобилизам или нешто трето, наместо тоа шегувајте се и смејте се. Само контролирајте се тоа да не прерасне во вреѓање… И бидете подготвени да примите шега на Ваша сметка… Слушајте го кога зборува – После поздравувањето, односно запознавањето и шегувањето, време е да преминете на нешто посериозен разговор. Овде нема само Вие да го имате главниот збор, оставете прилика да се искаже и слуштајте го што зборува. Златното правило е дека треба да му поставите онолку прашања колку што сте одговориле… Прашајте го околу неговиот режим за вежбање – Погледнете го и прашајте го со кој спорт се бави. Иако машките не поминуваат неколку часови пред огледало, чувствувајќи се лошо бидејќи немаат тело како Дејвид Бекам, сепак коментари и прашања поврзани со нивното дело, им годат… А тоа Ви одговара и Вам… Допрете го – Нежно допрете го за раката, ногата или грбот. Но, немојте да бидете премногу нападни. Исто како и со говорот, премалку и овде значи премногу, благ допир ќе му даде до знаење дека сте заинтересирани… Ова важи за слободните девојки.поздрав
Доколку остане само на искрен флерт, тогаш не е неверство. Ако се интензивира и зачести, тогаш е загрижувачки.
Епа јас си се гордеам со тоа што никогаш не сум изневерил партнерка, ама со мојата кусогледа дефиниција за невера (бакнежи, секс) ова сега ќе излезе и дека сум тежок варач. Така е барем ако ја прошириме за да вклучи флерт, погледи и мисли. Во секој случај, совеста ми е чиста. Ни партнерките не биле повоздржани. Мал милион пат сум фаќал нејзин залутан поглед и насмевки. Е, да, тоа е за да ме направи љубоморен. А можеби стварно не и е гајле? Како и да е де...
Не би рекла дека е неверство...е сега зависи и со колкав интензитет ќе се одвива понатаму. Е сега ако кучката премногу замавне со опашот,нормално кучината ќе си лаат по неа
Не го сметам за неверство... НО, тој ако флертува со ДРУГИ женски ПРЕД твои очи, ти флертувај со ДРУГИ машки ПРЕД негови очи... Ако те праша зошто го правиш тоа ќе му го ПЛЕСНИШ в лице...
Во никој случај не го сметам се разбира се додека не премине во нешто друго бидејќи од флерт мислам се почнува се додека не се запре до одредена граница.
Дали јајцето го сметате за пиле,епа ако го абортира кокошката на цемент или ако го испржиш нема да биде пиле.
Не.. воопшто. Затоа ни се дадени очите, осмехот...уосталом додека се задржуваме на глеање и смешкање не е страшно Категорично НЕ за неверство !!
Не,не го сметам за неверство (оној краток поглед низ трепките). Но не го ни оправдувам,знам очи се за гледање но ни мене,а се надевам и вам нема да ви се допадне и нема да оправдате вашиот дечко,маж,да го фатите со погледот меѓу трепки....... Знам да погледнам да,си признавам но знам и да искоментирам,баш добро намерно дека ми се допаѓа нешто кај некого или спротивно не ми се допаѓа,без разлика дали се работи за машко или девојка. Секако коментарот не ми го оправдува погледот (за кај машки зборам) но за да искоментирам , нели треба да погледнам......