А што е важно дали е слична темава ако некого смирува и му ги олеснува тие денови на чекање? Во Поддршка се пишуваат општи прашања во стилот на испитувања кои треба да се направат и слично, иако и за тоа си има посебна тема ама ете таа е најактивна и во неа може сѐ да се сретне. Ако на некого му е comforting темава, а како што гледам на многу им е, и да е ‘дупликат’ нека си седи, никој не ја носи на грб.
Ете сум и јас девојки Во сабота ми е ден за НЕдобивање ,немам некои симптоми кои претходно сум ги имала само од денот на овулација не престанаа да ме болат градите на допир навистина чудно др сипмтом немам а сум имала и пецкања во јајниците претходно ,мислам редно е по 2 ипол години да се израдувам и јас . Се надевам ќе издржам да не направам тест до денот на недобивање пошто во овие две години секоја марка на тест сум ја пробала и на сите им сум скарана заради нивната I цртка ххаха
Ееех сабота, ами еве каде е сабота - дошла! Ајде уште некој ден издржи, па после кога ќе ни објавиш сабота кон недела еден убав тест со две жар црвени цртки има сите да паднеме директно на г*з Имам читано дека многу од жените кои останале бремени и немаат некои специфични симптоми. Па, да видими каков пример ќе ни бидеш ти . Инаку, јас претходниот обид имав симптоми кои се повторуваа низ деновите во текот на овие две недели, дури и некои типични за бременост. Па, на крајот ми дојде менс. Не можеш да знаеш на шѕо си со нејзе Ти праќам среќа и те гушкам
@Anturium Направи нов тест од сабајлево? (или можда е многу рано, јас па со кокошките и петлите од рано-рано се будам)
Па не само темата за поддршка, туку има уште неколку слични теми, каде се пишува/ло истово: https://forum.femina.mk/threads/Симптоми-на-бременост.62/page-756 https://forum.femina.mk/threads/Симптоми-на-бременост-пред-датумот-на-појава-на-циклусот.11162/ https://forum.femina.mk/threads/Термини-за-НЕдобивање.27139/page-29 Најдобронамерен совет, не навлегувај толку во анализи и уште помалце да споредуваш со други. Не постои такво нешто како симптом што мораш да го имаш и тој да укажува на бременост и плус да биде на конкретен ден. Сите жени не се исти и ова не оди по шаблон. Симптомите што се јавуваат пред очекуваната менструација се истите и за добивање и за бременост, а се последица на покаченото ниво на прогестерон. Плус, само низ форумов ќе најдеш мислења на жени што останале бремени без да пројават ниту еден симптом. Иако клише муабет, ама опушти се Како што те читам, сега почнувате со обиди. Уживај во правење на бебе, не се оптоварувај со анализи и споредби. Само дополнителен стрес и притисок ќе си набиеш. Ти посакувам што побрзо да ги прикачиш твоите две цртки
Ти благодарам што ме мислиш уште рано сабајле Тест не направив, менс уште нема, само запек си добив денес а вообичаено со менс си имам блага дијареа. Сабајле на миење заби имав нагон на повраќање, но мислам дека е многу рано за да го гледам како симптом. Ќе почекам до вечер ако ја нема вештерката утре правам тест
Да, сега пред скоро време почнавме со обиди. Нова сум во ова и се' што може да се знае - јас сакам да знам . Можда и претерувам малку, не знам. Се надевам нема да спобудалам
Аааа, бегај нека ја нема. Не ни треба ич, најмалку 9 месеци да не ја видиш Ајде, па те чекаме со нови случувања
Се приметува од километар дека си нова Затоа и ти пишав да се олабавиш, да не спобудалиш од непотребно анализирање на симптоми
Хелоуу девојкии, на два дена пред НЕдобивање сум, градите не ме болат баш многу, акните денес веќе ги пречекав официјално Расположението ми е на 0 и најбитно во стомакот сеуште чувствувам така слаби повремени грчеви и тоа чудно чувство е сеуште тука Како сте денес вие ? Очекувам набрзо да тргни групава позитивно
Jas sum veke 28mi den bolki imam vo polovinata i stomakot pred edna nedela pravev test pozitiven sega se plasam da napravam inace sum bocnata so Ovr. Srekno cupina na site
i jas gore dolu tuka sum bolki vo polovina i stomak vlaznost imam samo si mislam deka sum dobila i odma wc
Ако си боцната со Ovitrelle инекција од неа ти е позитивиен тестот. Почекај 14 дена да поминат од овулација за да имаш реални резултати. Среќно
Уште 11 дена.. Мн сум шизната со хормоните, де ми се плаче де сум даун многу, де наеднаш ке се осетсѓ боље..
Сношти си поплачив малце. Добро де, малце повеќе....... Не ме прашувајте зошто, не знам ни јас самата. Температурата расте ли расте, само нека остане ваква висока, те молам Боже. Вчера 36,9. Денес 37,1. Инаку денес сум 6дпо. Ама моето расположение знае да се крени до плафон, и после да падни све под тепих. Буквално немам причина за тоа, ама ете. Сношти ми беше многу тешко. Сакав да пишам и овде. Напишав, па избришав. Потоа уште еднаш така. Не знам што би кажала. Не знаев што точно сакам да напишам. Денес, нека тргне денов за добро. Само тоа ќе кажам
Не е добро тоа пробај да отргнеш мисли. Читај книга, почни да учеш нов јазик или било што друго што те влече. Опседнатоста нема воопшто да ти годи. Иста бев минатата година и само лошо ми влијаеше. Најди некој начин психички да се опуштиш