Дечко- Зависник од наркотици

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by sillygirl, Feb 21, 2011.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Во Бигорски повеќе има излечени отколку кај вас во болница. :rofl:
    Не е како кај вас, лабаво и опуштено, како Тони и Део. :lol:
    Таму строг режим има. Имам близок со таков случај, затоа и ти кажувам. Не зборам на памет. ;)

veren likes this.
  2. Ив_анна

Ив_анна Активен член

Aaa medicinata ja menjame so baba tracara.. a lekot e sedi u 4 zida pa pukaj krizi :D

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Најголемите измами се прават во медицината. За сите болести, ракови и слично, има лек. ЗА СИТЕ !!!

cresa-jagoda likes this.
  4. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Не познавам излечен наркоман, можеби има.
    Пријатели на мајка ми и татко ми останаа на улица заради таквиот син, кој се им продаде од дома, сите пари ги дадоа по лекување, станови продадоа неговите долгови да ги платат. Тој е заминат некаде, никој не знае, а тие едвај преживуваат.
    Освен тоа, пред 6-7 години 5-6 мои врсници, тогаш студенти, умреа од предозирање, и од дрога во која има подметнато и гипс, креди и што ли уште не.

Таков човек никому не му треба во животот, особено кога е само дечко и лесно може да се ослободи од него.
    Бегајте и дувајте од такви.
    Може да ја навлече девојката и да го упропасти нејзиниот живот, како и целото нејзино семејство.
    Може да и направи триста проблеми ако ја вовлече во такво друштво, под дејство на дрога или во криза за истата немаат инхибиции и се опасни по живот.

Јас и другарка ми знаеме како си поминавме кога една будала не опчека во влезот од зградата и сакаше да не тепа заради што пробувавме да ја оттргнеме третата другарка од него.
    Оттогаш таа не беше повеќе иста личност и сега немаме никаков контакт.

theowndemon and Marick14 like this.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ne bidi naiven, toa shto navidum vodat normalni zhivoti znachi deka doshle do pari i se pod srekjno dejstvo na nivniot porok.
    Nema izlecheni od Bigorski, edinstveno im se podobruva psihichkata sostojba, zavisnosta ne ischeznuva.

MiloMalo and Joi like this.
  6. HellAngel

HellAngel Активен член

Хахаха! :D дошле до пари а скори сите невработени,се чудат како да скрпат крај со крај.Пари што да ти кажувам...
    Сигурна си? Сакаш да се запознаеш во живо со некој од нив они лично да ти кажат? :)

7. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Имам втор братучед кој подолго време беше зависник од дрога дури и дојде до степен да краде за да добие пари да купи дрога. Исто така беше на лечење во Бигорски. Веќе три години не користи никаква дрога и си е фамилијарен човек и си има работа и се си е окејј :)

8. HellAngel

HellAngel Активен член

Не бе Фросина лажеш ти... да се излечи некој од кокаин и хероин... лажеш!!! :)

9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Znachi serozni lichnosti posveteni na semejstvoto koi se nevraboteni i se chudat kako da skrpat kraj so kraj vikash, m?
    Poznavam i vo zhivo, bez gajle. Ama nitu eden ne ostana chist i po Bigorski.

srcence1607 likes this.
  10. HellAngel

HellAngel Активен член

Eпа ти ги направи милијардери.Нашле пари па се преправаат.Еве ти личен пример од Фросина над овој пост прочитај...
    Што само не ми е јасно терате инает а не знаете...

11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Hm. Poverojatno ti ne znaesh kako odat tie raboti so zavisnosta i nachinite na koi funkcionira eden zavisnik.

12. HellAngel

HellAngel Активен член

Го прочита примерот на Фросина овде ?

13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

I shto ako go prochitav?

14. HellAngel

HellAngel Активен член

Е така Мици.Да знаеш :D

15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ne koristi takvi glupi izrazi vo razgovor so mene. Fala.
    Jas imam blizok primer na zavisnik za koj ti ili nekoj drug koj ne go poznava dobro ne bi pretpostavil deka e takov. I ottamu znam i deka ne si zapoznaen kako mozhat da funkcioniraat zavisnicite.

16. HellAngel

HellAngel Активен член

Мисли што сакаш ама вистината не е на твоја страна.Ти даваме примери дека тоа се лечи ти не сакаш да веруваш.Ти предложив да те запознаам со некој од нив ти не се изјасни.Епа сеа неможем да те терам со сила :)

17. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Докторите се лопови и преваранти, а поповите во БМВ од зејтини и пешкири на Велигден што ги даруваат.

Ви се молам.

eloves, kim.k, MiloMalo and 1 other person like this.
  18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ќе беше подобро ако се возеа во БМВ. Ама они во џипови од 70.000 евра се возат.
    Јас сум повеќе за природната медицина. Без апчиња.

Тие превари одамна се почнати, а не од сега. Само што некој дури сега увидел и сфатил.

19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Тоа е сосем друга работа. Такви превари ги има во секој индустриски сектор, не само медицината и теологијата. Не треба да се меша религија и сопствени верувања во сатанизам, паганство и демонизам наспроти наука. Неспоредливи работи се.

Прва работа
    Темава е за дечко-зависник од наркотици и справување со истите. Дали тоа со вашите примери алудирате на тоа дека е океј, се лечи? Женски слободно ако начекате дечко наркоман испратете го во Бигорски да се среди па после мажете се?

Ви се молам, форумов го читаат и деца под 18 и деца основци што тек треба да влезат во вакви средини. Од овие работи ќе си помисли, ќе шмркнам еднаш два пати што ништо не е, да пробам па ако не- ќе идам во Бигорски да се исчистам. Мало морген.

Втора работа
    Прочитајте медицински научни истражувања и проекти и клинички слики на развојни стадиуми на наркоманија, типови наркотици и дроги, нивно влијание и сл, психолошки и психијатриски податоци и трудови а не Википедија и сл.
    Прочитајте што се се случува со мозокот и клетките кои не се регенерираат. Дури и еден црн дроб што има најголема моќ за регенерација подлегнува под хроничното конзумирање на алкохол.

И сида да не се лечи во Бигорски? Ви се молам без вакви дегутантни конверзации и настапи на форумов зашто од медицински аспект е пресмешно и патетично.

Ако на тие наркомани им е толку јака волјата и желбата и вербата дека сакаат да се откажат и исчистат, може секаде да се направи тоа. Не им е потребен манастир. Затвори се дома у 4 ѕида и викни поп да ти чати 24 саати. Верата во Господ не е само во манастир ;)

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Абе не се секирај ти. Манастирот е веќе проверена работа и наркоманите се чистат таму. Сакаш верувај, сакаш не.