Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.588
    Допаѓања:
    15.639
    Јас лично не,ама мои блиски ја фалат многу дека е стручна и посветува внимание на пациентот.

2. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    67
    Кај Бојчева на приватно била некоја за редовен преглед?
    Закажав за една недела, ми рекоа 2500 ден ќе чини, ме интересира дали они ги носат брисевите за таа цена или јас треба да си ги однесам?

3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Колку пари ми требаат за да идам на гинеколог? Иам собрано 600 ден.
    Како се закажува? Преку општ матичен или како? Идам пример у Систина или Неуромедика и на рецепција што ќе им кажам?
    Бараат лична карта?

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.803
    Допаѓања:
    325.324
    за на приватно закажуваш телефонски.Систина бараат лична карта на пулт.Без 2000 ден преглед не им е мислам.

Државно валда закажуваш преку мој термин.Со книшка

Најубава опција ти е да си избереш матичен гинеколог кај кој ке си идеш редовно

5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Матичен број бараат или датум на раѓање. Порано имаа картички и преку нив читаа податоци, но сега се исфрлени од употреба.
    Систина обичен преглед не е под 1500 ден.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    А зошто пари?
    Нели би требало секоја девојка да има матичен гинеколог кој работи со фонд? @CameliaMiller вака како упатена?

7. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    572
    Одбери си гинеколог кој ќе ти биде матичен. Систина само вагинално ехо наплаќаат 2500, плус ПАП, плус колпоскопија, таму прегледот без брисеви е над 4.000. Кај матичен гинеколог цената зависи дали стаколото од ПАП ќе сакаш да го прати у приватна лабараторија или на клиника. Јас моето го праќам у приватна и ме кошта 1.000 денари, на клиника е поевтино или безплатно. Во секој случај и кај матичен не можеш да појдеш без 1.500 мкд пошто ако ти е прв пат ќе земете и микробиолошки брисеви, а и некои матични ехо наплаќаат 500 мкд. и ако требало еднаш годишно да е безплатно. За кај матичен гинеколог ти треба книшка и картичката од ФЗОМ, се јавуваш на телефон и прашуваш за термин и дали може (имаат место) да те упишат како нивни пациент.

На Alisa22 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Малолетнички сами одат на гинеколог? Не треба во придружба со родител?

9. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    572
    Би требало да можат и сами да отидат, доколку одиш сама на забар, зошто не би и на гинеколог?! Стварно не можам со сигурност да ти потврдам, но би требало да може...е сега околу уписот кај матичен како би идело е прашање пошто малолетните го користат здравственото осигурување на родителот. Јави се во амбулантата каде ќе го одбереш матичниот и ќе ти кажат... Ради ваква баналност, срамење и слично не смееш да пропуштиш преглед за кој си проценила дека е потребен. Секоја девојка кога стапува во интимни односи мора да посетува гинеколог и постојано да се едуцира за ризиците кои доаѓаат со промена на партнери и слично.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.041
    Допаѓања:
    268.589
    Кај матичен гинеколог прегледот е бесплатен.
    Нека изгугла кои работат со фондот.

Во Систина, Неуромедика, Ремедика итн. нема матични гинеколози.

Во Букурешт пример има.

Одиш на шалтер и кажуваш дека треба матичен гинеколог. Даваш книшка и те заведуваат во систем.

Потоа тие те водат.

Прегледот е бесплатен, плус има еднаш годишно мислам бесплатни брисеви, не сум сигурна, знам дека еднаш годишно баш ништо не ми наплаќаа, а потоа по потреба пример 300 денари ехо, 150 денари брисеви (ако сакам на микробиологија) или 1500 (ако сакам во приватна лаботаторија).

Некое време веќе одам на приватен гине, најубаво е таму да се распраша што се' и' спаѓа во бесплатното.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.041
    Допаѓања:
    268.589
    Не сум сигурна, пошто ај да е 12 години нели... не е исто со 17.

12. Височка

Височка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    17
    Девојки дали некоја од вас има искуство со матичен гинеколог кој не и наплаќал за прегледи во текот на бременоста. За Скопје прашувам.Зашто во другите градови сите ми велат дека за редовен преглед не им наплаќале ништо, а тука во Скопје се плаќа за секој преглед. Ако знаете таков гинеколог да ми биде матичен ве молам препорачајте, зашто не сакам при најмал сомнеж да отидам на преглед и за секое да ми се наплаќа. Тогаш зошто е матичен и што ќар од тоа?

13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Го споделија на некоја тема ова, не знам дали ќе ви даде одговор
    https://sdk.mk/index.php/makedonija...e-da-odbie-da-plati-veli-fondot-za-zdravstvo/

На Височка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Височка

Височка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    17
    Ова е убаво Билјарка, но мене ме интересира дали практично постои ваков пример каде некој не платил во Скопје, или само вака ќе го имаме тоа на хартија.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Да прашаш овде https://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/
    трудниците најдобро би знаеле:)
    Јас во Скопје никогаш не сум платила кај Коруновски, ама не сум била бремена и одамна беше.

16. Височка

Височка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    17
    Фала ти Билјарка.А од Коруновски како си задоволна и каде се наоѓа?Прима пациенти за матичен да ти биде?

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Коруновски беше квалитетен доктор. Дали прима пациенти не знам, провери
    https://www.facebook.com/pages/category/Medical-Company/ПЗУ-Коруноски-МВР-Ординација-по-гинекологија-и-акушерство-945671355474435/
    Еве ти ги сите мислења за докторот во темава https://forum.femina.mk/search/4894093/?q=коруновски&o=relevance&c[node]=22

Матичен гинеколог кој работи со ФЗО не би требало да ги наплаќа стандардните прегледи. Колку квалитетни гинеколози работат со ФЗО не знам ама катастрофа е оваа анархија со здравството и фактот дека женско репродуктивно здравје и имање дете е кренато на ниво на луксуз:x

18. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.619
    Сама си закажуваш, лична карта мораш (нема да стигне информација дека си посетила гинеколог) и обичен преглед во зависност каде ќе се прегледаш. (Ремедика 2000MKD)

19. rihannalover

rihannalover Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    Девојки и ја се мислам Марија Коцева од Ложанковски да ја земам за матична. Колку што прочитав, најголем број неа ја препорачувате и сте задоволни. Дали пап наплаќа 60 ден колку што и треба или повеќе? И доколку некој знае, микробиолошки брисеви колку се плаќаат на државно? :inlove:

20. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.322
    Топ е докторката сум ја фалела и претходно. Стручна, внимателна, посветена, достапна.
    Срцка е ептен.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.