Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ако гинекологот ти препишал антибиотици за кандида, под итно веќе да не се појавиш кај него. Општо правило е дека антибиотик уште повеќе создава средина за развој на габа. Па може ти и затоа не можеш да се излечиш, ти лечиш габи он ти дава антибиотик. Боже сачувај, до толку да се неписмени докториве значи да ти е страв да отидеш да се прегледаш.

2. Ane.85

Ane.85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Во името на моја другарка, да. Задоволна е од неа. И ја водеше цела бременост и можеше да и се јави во било кое време за прашања и консултации. Исто така знам и дека има многу квалитетна апаратура.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.166
    Допаѓања:
    138.909
    Митко Иваноски од пред некој ден пак е во Систина.

На ph.orhideja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenka88

elenka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Дали некој има искуство со доктор Горан Димитров на клиника??? Треба да одам таму,а не знам кај кој доктор да се обратам..препорачајте ми некој на клиника,ако сте имале искуство..фалааааа

5. Moja

Moja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    17

и јас го препорачувам д-р Вановски

6. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Феминки, ги прочитав сите мислења од Вас погоре. Јас треба да одам на гинеколог во скоро време зошто се сомневам пак во големо зореана циста. Ми доцни повеќе од 10 дена, подуена сум, секрет и пропратно. :@ Што се однесува до гинеколог, матична ми е д-р Славјанка (им била на мајка ми и стрина ми матична и многу добро ги водела низ бременост, па затоа и јас кај неа се заведов, порано работеше во Јане Сандански, а сега искрено не знам кај е) но јас немам сини картончиња (осигурана сум на родителот а пошто сосотојбата со фабрикиве е крш,нема картончиња) и во секој случај ќе морам да си платам приватно. Според погорните мислења најпозитивни зборови т.е. ниеден негативен пост не најдов за овие четворица доктори : Филип Вановски од Хистера, Оливера Арнаудова од Деметра, Ружица Серафимова од Ганеш и Надица Ѓеровска од Мама. Поправете ме ако грешам. Туку ај ако можете од овие пратете ми бројчиња во порака за да си закажам најскоро? Фала мнооогу :hug:

7. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки! Јас се лекувам во ремедика меѓутоа правев 2 пати пап тест на временски период од 2 години така значи нормално и искочи дека немам ништо освен препорачана хпв типизација меѓутоа не ја направив јас, немам никакви симптоми освен зголемен секрет во ппоследниве година дена. сакав да прашам дали знаете дали е можно да се има некоја инфекција пример ете хпв а да не се манифестира? во ремедика 2400 мислам дека е хпв скапо ми е а незнам ме фака страв д ане имам нешто а немам никакви симптоми. доколку знаете нешто повеке околу ова пишете ми или препорачајте докторка некоја матична што би можела да ми помогне. фала многу испаничив незнам да не има нешто а јас да не сум свесна. :(

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.165
    Допаѓања:
    112.939
    zdravstveni-problemi/hpv-dali-ste-informirani-t171/

9. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Матична ми е Др надица Ѓеровска,мегута прочитав дека веке не работи со фондот,па пишав на 2-3 феминки во инбокс за препорака мегута сеуште не најдов соодветна нова матична.ве молам за препорака бидејки ми е хитно,пред месец и нешто и правев сите 4 микро тестови плус урино култура,сите беа во ред мегутоа на уреоплазма и миколплазма ми најдоа нешто па пиеф антибиотик.мегутоа како да не поминало ме пече,иам секрет и ме чеша.ми е страв да не сум фатила нешто по сериозно?и дали освен овие тестови има и други кои можат да покажат некое забнолувње кои овие 5 не го покажуваат?ве молам да ми препорачате добра жена гинеколог,да е некаде околу центар,да не е многу скапа да е приватно но да работи со плави картони.Ве молам побрзо ;( ;(

10. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Д-р Тања Хаџиевска во Млин Балкан (Идадија) спроти АМСМ, работи со сини картони, мене ми е матична, задоволна сум од неа, еве ти бројче ако сакаш да се јавиш 02/3231-419, прва смена е оваа недела.

На karak и Nenasitni им се допаѓа ова.
  11. Boom

Boom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Може ли да те замолам да ми пишеш бројче?

А колку чини еден преглед во Хистера?!

12. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Тоа што те чеша и пече е уствари уреаплазмата и веројатно ти е покачена... За тоа треба да пиеш антибиотик, не ми текнува кој го пиев јас, ама на самиот резултат од брисот си пишува на кој антибиотик реагира, и плус откако го испив тој што го покажа на резултатот дека најмногу реагира, плус вибрамицин пиев неколку дена, вагиналети ставав и плус после тоа cistycare од healthaid и на крја ја искоренив одвај....... И плус партнерот за цело време пиеше терапија антибиотици....... После сето тоа, треба да направиш контрола и ако не е искоренета, повторно терапија..... Така да, ти препорачувам да се позанимаваш посериозно со уреаплазмата

13. kirova-87

kirova-87 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Znaci doktorot mi prepisa citeral, flagyl tableti i vaginaleti, lactogyn i vitamin e vo isto vreme, a posle flagil vaginaletite, poligineks vaginaleti. Inaku pred toa koristev kanesten megutoa nisto od ova ne mi pomogna. Ve molam preporacajte mi nekoj dobar ginekolog zasto mn sum zagrizena, a od druga strana e nepodnoslivo 2 godini istiot problem, nikakvo resenie.

14. MagicM

MagicM Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Точно е дека во Систина е навистина на скапо, но се брзи, чисти ефикасни, и башка делот што мене најмногу ми се допадна беше тоа што не чекав по сто саати.

15. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Во Хистера преглед само е 1500 ден.
    Јас искрено мислев дека мојов др е најскап, испадна најефтин, ако не се пореметил и он сега со цените, па приватно да почне да работи. Само, сакам да го сменам, не сум многу задоволна, кога и да отидам стално ми вика ама нешто се случило ти исплашена си ми, викам човеку нема што да се плашам на 6 месеци обавезно доаѓам за тестови знаеш. Инаку станува збор за Блажевски во Поликлиника Букурешт.
    Резултати од ПАП чекам по месец ипол најмалце, а другарка ми за две недели ги зема рез. Вие???
    Незнам што да кажам и незнам искрено веќе кај да најдам асален доктор гинеколог! За еден ист од некого добро од некого лошо ќе слушнеш.
    Ако некоја феминка е кај истиот нека сподели искуство. Ви благодарам

16. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    pa kaj nas vo MK se ceka pap test podolgo neznam zosto a zosto odis na sekoi 6 meseci????

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Како бре месец ипол за резултат, ја за една недела имам. И да си од друг град, тоа пак е многу. Не дај боже да имаш нешто, дур да стигне резултатот, состојбата може полоша да биде. Пап на 6 месеци се прави мислам дека ако имаш некоја поголема инфекција, ХПВ, ЦИН и за тоа редовни контроли, мора да се има постојано увид во состојбата. Ама ова за резултатите што е многу, многу е

18. Ane.85

Ane.85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    29
    Кај Вановски преглед е 1500 денари. Тоа вклучува пап тест и колпоскопија.
    Кај него ништо не му бега. Едноставно вреди за парите. И така ги даваме 2 пати во годината.
    Телефонче ќе ти оставам во пп.

19. diana

diana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Дали имал некој искуство со докторката Елизабета Миланова од Света Недела? Ако има некој, би ве замолила да го споделите што побрзо

20. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Здраво, може ли и јас да добијам бројче од докторот во Хистера? Сакав да си закажам во Ганеш, но никако да ми кренат на телефон. А навистина имам потреба од пап и колпоскопија. Благодарам