Добро дали е можно да му е малку само доење на моево бебе? Бара многу често да цица, на пола саат на саат, некогаш сака и после 20 мин, цица 10 до 20 мин и толку, после кратко време пак си бара, пелени има полни и си напредува, ама зошто така бара и толку често да цица? Се мислам да не му е малце, не знам.. Иначе 40 дена е веќе.
Се додека напредува и има полни пелени мислам дека немаш потреба за загриженост, исто бевме и ние, дури сега на 3 месеци почнав да гледам разлика и малку поголемо растојание меѓу подои.
На колку време цицаше до 3 месеци? Јас се плашам а педијатарот исто ми вика дека се е во ред и дека е уште мало.
Сосема е нормално, и твоето млеко му е доволно. До кај 3 месеци ке е вака, потоа ке е поголемо, ке исцицува повеќе, ке се засити и ке има ред. Уживај.
На секој еден час некогаш и помалку, по цел ден на цице мама немаше време за ништо,најбитно тие да си растат па се ќе се среди со време, немај грижа и уживај со твоето малечко.
Јас јадам и салати и овошје, досега моево немало проблем, освен од зелка. Избегнувај грав, зелка, грашок. Самата ќе процениш што му смета. Имаше една тема мислам дневно мени на доилки, нешто слично како таа за трудници. Добро би било тука да разменуваме идеи зошто стварно и јас некогаш немам идеја што да јадам. https://forum.femina.mk/threads/Дневно-мени-на-доилки.28930/ И моево така цица. Некогаш на 10 минути, некогаш на 30 минути, а некогаш на 2 саати. Штом напредува и полни пелени нема за што да се грижиш.
Мислам дека тука негде се со возраст моето и твоето, ако не се лажам. За месец дена беше добро напреднат, ама откако е роден си прави така за цицање, и не цица повеќе од 20 мин. иако ептен лакомо и активно цица и тоа малце време што е. Фала ти сепак.
Литл претходно баш имам пишано за другарка кога зборевме за доење ни кажуваше вика мојава "мези"до 6ти месец на саат-саат ипол и даваше да цица ноќе на 2 саати, некогаш измолзено за да одмори ама покасно 5-6ти месец. Откако почнаа со храна се среди. Супер си напредува бебчето само ете некои така цицаат. Ич да не се секираш
Доколку има заинтереситани за вакцинација, ѕирнете ја темава https://forum.femina.mk/threads/Иницијатива-за-давање-приоритет-на-доилки-и-бремени-за-Фајзер-вакцина.32565/
Малата во вториот месец ми напреднала само 400гр мерени со домашна вага. И приметувам послабо цица.. Или не и е доволна една града? Утре идеме на педијатар ќе ја мериме таму и да видам што ке ми предложи. Исто ми се деси и со синко, први два месеци супер после ми падна со килажа
Cim e taka pumpa, edna medela calma cucla i ostavaj molzeno da mozes da odmoris. Jas od start taka pravam se menuvame so maz mi za nokna smena 1-2 vo nedelata nokniot podoj i e od sise....ne i smeta posle slednoto cicanje od cicka da e
Бебе полни пелени, не плаче, мирно спие, кога ќе ја притиснам градата тече млеко, го слушам како голта кога го дојам ама градиве ми се ептен меки.. Чудно ми е предходно ми беа тешки, се одмолзував по неколку пати, сега немам потреба. Прерано е за да се воспостави лактација, бебе е само 2 недели.. Ќе треба да појачам на течности, ми е страв да не го изгубам млекото..
Istovo i jas sakav da prasam. Poso se molzam deka kamen stanuvaat, pogotovo sabajle. Dali i koga da se ocekuva da omeknat gradite da bidat normalni t.e. ne tvrdi a mleko da si ima
Воопшто не е прерано, јас на 10 дена имав воспоставена лактација, и еве уште ми се меки а полни со млеко, беба на контрола за прв месец имаше качено 1,100кг што е одлично. Градиве ми се тврди само кога ќе се раззаспие повеќе од 4-5 часа, и тогаш ми фрка млеко на сите страни, бебе е жива вода, јас исто ова се дешава 2-3 пати неделно
Зошто би го изгубила покрај сево ова што го наброја? Второ ти е и градите не реагираат исто. И јас со првото имав хиперлактација, ми се скаменуваа три месеци, а до осмиот претекував како кравичка Сѐ си е во ред. @thelittle17 и твоето е сосема нормално новороденче кое сака постојано да е на цице, да осеќа близина, а не дека не е најадено. Колку што се сеќавам те прочитав дека за еден месец ставило повњќе од едно кило? Зарем не е тоа најголем доказ дека сѐ е во ред? Никаква цуцла и никакво шише нема да те замени тебе, меѓу другото и не секое бебе прифаќа цуцли. Стисни заби мушки и издржи првиве три месеци, после ќе станува полесно. И јас го преживеав твојов случај со такво цицалче кое не спиеше преку ден и бараше цице на секој пола саат
Bebe e 3.5 meseci i na doenje sme, vo poslednive denovi poslabo bara da cica, na 3-4h bara cicka , dali e normalno toa , napreduva dobro ja merev prethodna nedela, dali e normalno taka da cica ? A ako i nudam u megjuvreme cice pocnuva da place ja ispravam i si trae
Јас се загрижив вака пред едно 4-5 дена, исто 3.5 месеци, она после 4 часа бараше сама ако ја оставев. Еве сега веќе втор ден на саат ипол или 2 цица. Нормално цицање нејзе претходно и беше на 2 ипол, 3 часа.