Женски, другарка ми дозна.... Не од мене, туку од друго девојче, нејзина поблиска пријателка зашто и таа ги видела исто така сестра и , и дечкото нејзин... Мн се разочарала и бидејќи денес замина за америка, не знам што ќе биде како ќе биде ете и подобро што отиде за WORK & TRAVEL барем на раат ќе размислува за тоа што понатаму
Девојки,имам еден проблем.Веќе подолго време знам дека мојата другарка го изневерува момчето.Проблемот е во тоа што тој ми е исто така голем другар и тоа што го нема изневерено само со еден туку повеќе пати со различни момчиња а тврди дека го сака.Дечко и во последно време се сомнева во неа и во еден разговор ми напомена дека ако дознае нешто ќе ја повреди физички.заедно се две и пол години,незнам дали да му ја кажам вистината нему и да гледам како го прави будала или да стојам настрана за да не биде повредена таа.Што мислите вие?
Мој совет е да си стоиш на страна од нивните проблеми, бидејќи што и да се случи на крај ти ќе испаднеш виновна. Подобро не се замарај, остај ги што сакаат нека прават, сепак тоа е нивни проблем. На денешто време кога сакаш да помогнеш некому на крај излегуваш виновен за секој нивни проблем...
Ана.Марија мислам дека не треба да се мешаш во тоа..твое е да и напоменеш на другарка ти дека не е во ред тоа што го прави,а натака е нејзино.Инаку кога дечкото веќе напоменал дека поради изневерување би можел и физички да ја повреди,најдобро е во тој случај да не кажуваш ништо..замисли ситуација да дознае за неверствата,и ја повреди..ти си таа шо ќе се обвинува,и ќе се чувствуваш виновна. И да,кога веќе почнал со сомнежите,дека и да е ќе открие се,затоа не се замарај ти со тоа
Ма да ти би уживала да гледаш како они се тепаат а демек ти е гајле за другарати, или можеби и тебе ти се свиѓа? Јас по овие прашања имам став дека нетреба да се мешаме во туѓите животи, понекогаш може она што го гледаме и не е баш така, она што изгледа како изневерување можеби е нешто сосема друго. Мојот став за оние кои трчаат и ѓи следат дечковците на другарките е: Или тие се вљубени потајно во нив или немаат свој живот па се гриат за туѓиот. Замисли си го видела некаде на улица не си го фатила во кревет и што ако твојата проценка е погрешна? плус сигурно другаркати/другарти нема да ти верува повеќе на тебе отколку на неа/него само ќе испаднеш љубоморна и смешна.