Или отворено разговарај со него за тоа дали ќе продолжите во врска или продолжиш со животот без него.
Никогаш ама баш никогаш немој да дозволуваш некој да те контролира... Тој ако те сака ке те прифати таква каква што си а не вака да ти наредува... таков не ти треба
jas mislam deka on misli za tvoe dobro,ako mu e tolku vazno on misli da ima idnina so tebe.. sepak ti siznaes
ako resil da te ostavi i pokraj toa sto cela godina si uspeala da ne zapalis ni edna cigara togas neka ide. Jas mislam naprotiv treba da ti e uste pogolema poddrska i da te natera da istraes ( ako toa go sakas ) vo otakzuvanjeto. Ne popuvam deka e loso pusenjeto si znaes Ako ne go sfaka on ova slobodno neka odi
Ако си возрасен можеш да добиеш совет. Не забрана. Како може возрасен човек да добива забрани од други луѓе?
А зошто ќе земеш нешто што не е твое? Тоа е крадење. Ако прашаш, и ти одобрат, тогаш не земаш, а позајмуваш. И, пич, колку ти досадно па дојде тука да цитираш? Со сигурност на мене ми е повеќе, бидејќи јас ти реплицирам.
Ууј Јас не сум пишала ниедно мислење на темава. Хајајајај Секој пат кога ми викале ,,не може” ,,не” ,,или-или” -губеле значи го мрзам тоа Не пуши цигари Или јас или другарите Не оди на журка Не пиј ме вади од кожа тоа Татко ми не ми го збори тоа
Мене во првата „врска“ лончето ми се прели кога ми кажуваше да не пушам затоа што имам астма и се грижи за мене, ама толку лично сфатив дека ми кажува што да правам и раскинав импулсивно. Забрани и дозволи само во кревет.