1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забременување

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Fatma88, 11 декември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Dali moze da se ostane bremena dodeka imate odnos so periode koga imate?

2. Mybabygirll

Mybabygirll Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    ke mi kazee nekojjj.. :((

3. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Znaci sakam da zabremenam ama ne uspeva eve veke 5 mesec i koga imame odnos so mm koga ke svrsi vo mene posle dva tri dena mi se pokazuva ko kafeavo i mi trae po 6 dena nez zasto e taka ve molam za sovettttttttttt ;(

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. swordfish

swordfish Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    157
    може да се остане бремена, може е помалку веројатно ама сперматозоидите може да живеат неколку дена во вагината така да ако се ослободи јајце клетката може да се оплоди

5. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    шансите се мали но можно е...... ;)

6. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    мила најдобро е да си го посетиш твојот гинеколог,а тоа кафеавото и јас го имам но после мензисот кога ке ми заврши неколку дена,и кога го прашав мојот матичен ми рече не е ништо страшно се чистела матката ..тоа било стара крв...

7. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    devojki i so mene nesto slicno se slucuva no neznam vo sto e problemot on svrsi u mene po nedela dena mi dojde menstruacija ...a kako sto znam otkako ke dobies znaci deka ne si bremena...

8. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957

И??? Сакам кажам,незнам речам работава.
    Па душо ако си добила знаши не си трудна,многу просто и едноставно ;)

9. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764

Не е ова плукни залепи! Ако еднаш си имала секс со намера за зачнување на бебе не значи дека одма ќе останиш бремена. Не е ова машина, па да ти излезе бебе со притискање на дугме.
    Не ми се верува дека девојка што смета дека е зрела да биде мајка го прашува ова. Без навреда, но прво прочитај како се прават деца и како функционира човечкото тело, па продолжи со обидите за бебе.

10. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    хехе поздрав до тебе Марие...фино кажано од твоја страна,но не е убаво тоа што го зборуваш за личност што не ја знаеш...али сепак мило ми е што добив одговор се разбира нема никакви навреди тука .. ајде нешто за себе да ти кажам...кога останав бремена тоа се случи кога имавме прв пат односи ова малце чудно ми стана иако бев убедена дека не сум бремена само сакав да видам што мислат девојките тука...иначе јас иам 24 год. мајка сум на три машки близначиња,хехе и верувај ми многу добро знам како функционира човечкото тело .. само ова бесе мала узбуна... поздрав девојки

11. natasanatasa

natasanatasa Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    kolku se sansite za bremenost vo neplodnite denovi

12. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    ако он свршил у тебе имаш големи шанси да останеш бремена без разлика дали тоа се плодни или неплодни денови

13. natasanatasa

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    ve milam odgovore te mi edna nedela ped da dobijam dali se seuste plodnite denovi

14. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Душо сите се плодни денови само не значи тоа дека си бремена ако он свршил у тебе...чекај ако не добиеш ондак иди у аптека земај тест и ќе си дознаеш

15. natasanatasa

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    fala vi mnogu mnogu sakame bebence so maz mi ama nema da gi fatime plodnite denovi zatoa prasuvam i kolku sanasa imame

16. LoVeeeYoU

LoVeeeYoU Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    не паничи се во свое време ќе си дојде...и се надевам во најскоро време ке станеш мајка.поздрав нате

17. natasanatasa

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    fala ti mnogu mnogu sakame bebnce

18. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    zdravo bi sakala da mi kaze nekoj ako znae sakam da zabremenam imam dve kerki edna 12 druga 8 i sega sakam da imam 3 dete ali ne mozam nikako da zabremena..vo sto moze da je problemott ve molam za pomoss..odnapret vi blagodarammm...i koj denovi posle ciklusot se plodnii????

19. terestrias

terestrias Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    39
    si imas kalenndar na plodni denovi na femina,inaku nemora da znaci ako se neplodni deka nemozes da zabremenis najdobro e da si posetis licno ginekolog toj najdobro ke ti kaze

20. osi17

osi17 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    insistiraj da koristi kondom , ili kako opcija moze da odis na ginekolog i da ti prepisat kontraceptivi no toa se hormoni sto mislam deka e podobro da korisitte konom. Ako ne te razbere znaci e sebicen si misli na negovot zadovolstvo a ne misli na tebe i tvojot strav i moznosta od bremenost. Bremenosta i decata se najubavata rabota vo zivotot no se vo svoe vreme i so prava licnost.
    Pozdrav

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.