1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забременување

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Fatma88, 11 декември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. osi17

osi17 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Sansite se mnogu mali no sepak postoi moznost od bremenost. Jas mislam deka ne treba da se grizis

2. 95m96i97l98a

95m96i97l98a Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Сум пишувала повеќе пати во врска со мојава нередовна менстуација. во јули добив на 27 па ми траеше некаде до 2-3 август во август не добив па добив на 5ти септември во мегувреме правев два теста еден пред менструација др по неа. И двата беа негативни од последата менстуација сум немала односи. Осетив пред некој ден дека градите ме болат. Пред некој месец ми се случи нешто слично, т.е еден месец воопсто не добив и наредниот добив на датата кога требаше да добиам исто како минатиот да сум имала. да напоменам и дека последнава ми беше многу многу слаба, и само кафено беше. Дали има шанси да сум бремена ?

3. osi17

osi17 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    napravi si test za bremenost po moznost kupi Sure check i ke znaes so sigurnost

4. osi17

osi17 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Jas imam neredovna menstruacija a pricinata za toa e pokacen prolactin (sekogas e negde na gorna granica). Na ciklusot mi vlijaat mnogu raboti : ishranata, vezbanje stres. Pred da ostanam bremena so prvoto dete piev Dostinex i ostanav bremena. Posle poroduvanjeto ciklusot pak mi bese neredoven. so soprugot nekolku meseci probuvavme za vtoro dete no neuspesno. Pocnav da jadam jatkasti plodovi: nepecen badem, lesnik, soncogled semki od tikva susam, i pocnav da pijam zelena glina na vitalia sekoe sabajle na gladno pola sat do sat pred jadenje. glinata ja piev tri nedeli i napraviv pauza i za nekoe cudo mi dojde tocno na 28 dena, toa vo zivot mi se nema sluceno. Posle dve tri nedeli pauza pak pocnav da ja pijam glinata a jatkastite plodovi si gi jadam sekoj den po 20-30gr i pak ne mi dojde. MIslev deka pak mi kasni zemav test za bremenost i izleze pozitiven. Sega sum na pocetok na vtorata bremenost (daj boze se da e vo red) i si prodolziv so mojot rezim.
    Mislam deka zelenata glina i noviot nacin na ishrana mi pomognaa da ostanam bremena sto mislev deka ne e mozno bez terapija no ete se sluci.
    Sakam da kazam na site sto imate problem so ciklusot probajte go mojot nacin mozebi i kje vi pomogne da kolku tolku go regulirate. Jas sum farmacevt i seto toa sto go napraviv i sto go pisuvam ima logika (glinata go cisti organizmot od stetni materii koi precat na site procesi pa i na hormonalniot status a jatkastite plodovi sodrzat mnogu hranlivi sostojki koi mozebi ni nedostigaat a se mnogu bitni za organizmot)
    Probajte steta nema

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, 0306azz и tinavip им се допаѓа ова.
  5. koecno

koecno Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    здраво јас сум нова и сакам са ве прасам сто би мозело да биде вејке 1година не се пазам и сеусте не мозам да останам бремена а сите гинелоски прегледи ги направив и се е во ред а никако да останам...ви благодарам однапред

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Здраво и добредојде на форумов. :)
    Ти предлагам да му речеш и на партнерот да направи проверка на плодноста, односно спермограм. Доколку се е во ред и со него (дај боже да е), тогаш само опушти се, не се замарај многу со тоа, терај си така редовно и ќе биде еднаш кога најмалку ќе очекуваш. ;) Доколку пушиш, пиеш алкохол и јадеш нездрава храна, намали малку со тоа, а исто и партнерот. Со среќа. :*

На koecno му/ѝ се допаѓа ова.
  7. osi17

osi17 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    probaj so pravilna ishrana , jadi jatkasti plodovi: nepecen badem, lesnik, soncogled semki od tikva susam. Moze da pies zelena glina na vitalia za oralna upotreba sekoe sabajle na gladno pola sat do sat pred jadenje taka tri nedeli pa se pravi pauza edna nedela i moze pak da ja pies.
    Glinata go cisti organizmot od stetni materii koi precat na site procesi pa i na hormonalniot status a jatkastite plodovi sodrzat mnogu hranlivi sostojki koi mozebi ni nedostigaat a se mnogu bitni za organizmot.
    A mozebi pricinata e vo partnerot neka otide i toj na lekar. Ako se e vo red so dvajcata togas smenete go nacinot na zivot i na ishrana dvajcata (nemojte da piete alkohol i da pusite cigari, namalete go kafeto a jadete povekje zdrava hrana). Za zabremenuvanje ne e potrebno samo da ima jajce kletka i spermatozoid.Toa e komleksen proces vrz koj sto vlijaat mnogu faktori mozebi so mali promeni ke se resi problemot (Kaj mene pomogna sega sum vo sedmata nedela bremena)
    Vi posakuvam srekja

На koecno му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marlina

marlina Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site, jas so edna nedoumica molam za pomos.mi docni nekoj den , imavme so maz mi odnosi vo plodni denovi, imam nekoi glupi bolki vo stomak , neznam kako tocno da opisam , test ne sum napravila sega bidejki vednas po odnosot na dva dena potoa pravev od sto bev nestrliva i nemav dve crtki.... sea mi e strav da napravam... izabellezav bled kafen da ne recam pesok boja iscedok , moze ke dobijam neznam... sovet nekoj....

9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    Kako si pravela test posle dva dena od odnosot :?: i zoshto sega ti e problem (otkako ti docni) da proverish preku test??Kako mozhe po verodostoen odgovor da barash da dobiesh tuka na forum,otkolku so proverka na bilo kakov test za bremenost :?:

10. marlina

marlina Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    mislam deka forimot e namenet za razmenuvanja na mislenja i iskustva... ne baram verodostoen odgovor za potvrda za bremenost,baram razgovor za mozni slicni situacii ;)

11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    Na tvoeto prashanje osven da ti se dade odgovor deka moze da si,a moze i da ne si,drug vid na odgovor neznam shto bi ochekuvala da ti se odgovori.Pa za da ne bidesh vo neudumica dali si ili ne si,zatoa i napishav da proverish so test.

12. aleksandra.a90

aleksandra.a90 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    jas mislam deka se plasi od predsemenata tecnost sto izleguva vo tekot na samiot odnos :D

13. slcence

slcence Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки јас сум нова во форумот и би сакала нешто да ве прашам во врска со забременуванјето во брак сум веке година ипол не можам да забременам на мм му е оприрана и извадена тироидната жлезда дали е од тоа ? ке ми бидат корисни вашите мисленја.. :)

14. Kiki88

Kiki88 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Мојот партнер ејакулираше во мене без да знаеме дека кондомот пукнал,нормално после чинот земав Норлево ,по 12 часа.По земањето на Норлево поминаа 8 часа и се напив половина чаша бело вино,ја прашав и фармацевтката дали смеам ,ми рече дека е ок,да не претерувам,а се напив бидејќи имав повод,славев роденден.На самите таблети нигде не пишува што е забрането,а што не, се плашам да не се намалило дејството и да не останам бремена.А периодов ми е неплоден,минимална шанса за забременување,сепак ако има некој информација околу прашањето ве молам да ми одговори.Поздрав.

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Веројатноста дека ќе забремениш е скоро никаква. Ако си се напила таблета, а башка и не ти се плодни денови многу тешко ;)

16. Kiki88

Kiki88 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ок ,ти благодарам,ако некој мисли поинаку ве молам за совет,поздрав ;*

17. peace88

peace88 Нов член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, нова сум на форумов и сакам со вас да споделам едно прашање, дали е можно после недела дена од завршување на месечниот циклус да забременам, но исто така морам да напоменам дека пијам dostinex по 1 апче секој понеделник( значи 2 апчиња досега имам испиено ) и ги имам оние рани симптоми на бременост значи болка во градите и некоја блага болка и грчеви во долниот дел на стомакот и половината...Знам дека е прерано за ова, ама сепак многу ќе ми значат вашите одговори и мислења... :*

18. Kiki88

Kiki88 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ''Здраво!Мојот партнер ејакулираше во мене без да знаеме дека кондомот пукнал,нормално после чинот земав Норлево ,по 12 часа.По земањето на Норлево поминаа 8 часа и се напив половина чаша бело вино,ја прашав и фармацевтката дали смеам ,ми рече дека е ок,да не претерувам,а се напив бидејќи имав повод,славев роденден.На самите таблети нигде не пишува што е забрането,а што не, се плашам да не се намалило дејството и да не останам бремена.А периодов ми е неплоден,минимална шанса за забременување,сепак ако има некој информација околу прашањето ве молам да ми одговори.Поздрав.''

Ова го напишав пред една недела и сега сеуште ми доцни,дали има некој информација како реагира Норелево,со крварење или може менструацијата да задоцни?Освен тоа направив тест и ми покажа негативен ,но не сум сигурна воопшто кога треба да се направи тест за да покаже 100% сигурност,многу сум загрижена ве молам за помош.

19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    девојки да ве прашам за мислење со дечкоми имавме незаштитени односи и тој има свршувано во мене повеке пати ама јас не останав бремена, сакаме бебе ама ете неколку пати и ништо, бев на гинеколог ме прегледа и ми кажа да се е во ред, пап тест само имав кандида друго е ок се, со дечкото е се ок, дали е можно од стрес и нервоза, напнатост....ми значи ваше мислење

20. leptir4e

leptir4e Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova vo forumov i sakam da ve prasam nes. Jas so mm veke 4 meseci de obiduvame da zabremenam no nisto, pa otkako ke svrsi mm jas lezam na grb 15 min no na utro koga ke stanam kako da mi protekuva nesto i neznam zosto e taka ako nekoj znae neka mi pisi

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.