1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забременување

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Fatma88, 11 декември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    ти истекува сперма драга моја с еразбира од односот сто го имаш пред тоа. Iстекува дел од спермата дел останува вмнатре во тебе т.е во матката...

2. natazena83

natazena83 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdrvo Feminki Jas i mojot soprug se obiduvame da zabremenam veke godina i pol gi napravivme site ispituvanja od snimanje na kanali hormoni mik.b. brisevi i se bese vo red na spermogramot na soprugot mu pokaza slaba likvifakcija doktorot ni rece deka toa ne e problem ama jas sum skepticna i nekako si mislam deka zaradi toa ne mozam da zabremenam pozz pomagajte :)

3. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Истиот случај бил и кај моите. Они се прегледувале тоа време во Германија и докторот им кажал дека ем е до психата на мајка ми (99,9% може да остане трудна), но кај татко ми било исто како и кај сопругот твој. Но докторот кажал дека може да остане бремена, но по некое време и така и било. Не се секирај ќе биде само надеж и трпение :* :* :* ви посакувам среќа

На Alex* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MirandaLesoska

MirandaLesoska Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Imam 21 godini i sum vo vrska 4godini... premnogu se plasam od bremenosta koja ne doaga do izraz... neznam kako se vika taa bremenost no nemas nikakvi simptomi... do sega sekoj mesec mi doaga redovno, se e vo red so mene samo malce osekam deka gradite mi se oteceni... mn se plasam da ne e toa. Do slednata menstuacija imam uste 13 dena.

5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    ^Чувај го тој бе лепотице,
    тој со кого ќе идеш 4 години
    и ќе имаш редовен секс 4 години
    и после тие 4 години
    и години наназад
    уште од кога си била дете
    а си прокрваарила за прв пат
    па се до сега
    уште не си ги научила
    симптомите на бременост
    или симптомите на ПМС
    ете тој да го чуваш
    што и покрај тоа
    ќе те чува
    и ќе има секс со тебе
    ќе има секс ко да му е последен пат
    а сепак
    нема да се плаши
    од бременост која не доаѓа до израз.
    Чувај го тој кој
    иако се плашиш без причина
    дека си бремена
    и иако си во средина на циклусот
    каде немаш други симптоми
    за бременост
    освен отечени гради
    паничиш и прашуваш по форуми
    по ѓаволите и него го прашуваш
    ама он те трпи
    ете тој да го чуваш.

Шала, ме потсети презимево на некој. Инаку 90% не си бремена, ако до толку се плашиш можеш да си купиш тест за бременост, тој барем не лаже.

На ...Arthemisia..., 0306azz и Sramezlivoto им се допаѓа ова.
  6. anafbu

anafbu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas sum nova ovde, sakam da prasam vo vrska so bremenosta sum vo 6 nedela a eve veke 2 den kako imam kafeav iscedok dali toa se odredeni simptomi za spontan ?

7. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    на лекар правооооооооооооооо..............................да не си се мрнала од умот што седиш дома, оди на лекар тој да те прегледа, не овде да бараш совети...оди и се надевам и посакувам д ане е нишѕо лошоооо..не дај боже

8. xasna

xasna Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Pred 2 meseca se zedovme so mazot i redovno imame odnosi preku 2 dena toj ima golema zelba za dete ama nikako da bide stavav i pernica pod kolkovite ama nikako samo se razocaruvame i 2 ve molam kazete mi pomos :( mn sum razocarana a gi sledam i plodnite denista i nisto :tmi:

9. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    765
    ЗДРАВО,

Сакам да прашам пред некој месец бев на преглед направив пап тест ехо брис крвна слика мокрача се бесе во ред немаше никаков проблем после тоа и сопругот мој направи сперматограм и се беше ок,мегутоа никако да забременам па ме интересира што понатака би требало да испитам за да видам дали е се ок со мене . :(

10. milena15

milena15 Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    значи вака во брак сум 2 год ..со мажми се обидуваме за дете ама бес успесно тој има хроницен хепатит б ама е во мирување ни кажа докторот но пред 6 месеци му ја оперираа тироидната жлезда дали тие две работи имаат некаква врска што не можам да забременам ве молам казете ми вие што мислите благодарам..

11. xasna

xasna Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Fatma moze li da mi kazes kako jas se obiduvam da ostanam bremena a nikako da uspeam :( stavav i pernica pod kolkovite a nikako da bide :tmi: a dodeka imame odnosi spermata posle polaa saat obavezno mi ispaga :( stvarno se nerviram ako moze odgovor fala unapred

12. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    колку време има поминато од кога се обидувате? ако е под една година, ништо страшно, се препорачува после една година ако нема ништо да се оди на испитување, да се види дали има некој проблем или нема... ако нема тогаш се е до психата, не се замарајте, не мислете на бебе и ќе си дојде тоа само од себе :)

13. gz27

gz27 Нов член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas ovde sum nova na forumov,vo brak sum 1godina bev bremena i imav spontan abortus pri cistenjeto me povredija na matkata moraa da me pravat operacija i da mi zasijat edno do dve koncinja posle toa razgovarav so doktorot i mi rece deka mozam usste 3-4 mesec da ostanam ako sakam ama za da ne se povtori pak istata rabota da se cuvame pola godina,od togas do sega ima 9 meseca pominato ne se cuvame veke 3 meseca i nikako da ostanam bremena, bev na ginekolog mi zemaa paptest brisevi i se e ok mi dadoa folna kiselina da pijam i eve nikakov rezultat nema sekoj mesec pomisluvam deka ke imam bebe ali nisto od toa :angel: , minatiot mesec imav na 6 redovno mi ide pa bi trebalo i sega na 6 jan. da mi dojde, osekam bolki na gradite imaat mal otok a mislam deka e rano za da mi dojde napraviv na 20 test za bremenos bese negativen i mislam deka dzabe si mislam deka i sega moze sum bremena :( , ke moze li da mi kazete po toa so mi se ima sluceno dali ke imam i jas nekogas bebence? Pozz :hai:

14. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Дали имаш направено некои испитувања?Зошто дошло до спонтан? Како и да е, што и да се случило нема врска, животот продолжува, нормално дека ќе можеш да имаш бебе. Работете само на случајот редовно и не се оптоварувај со тоа прашање, опуштете се.

На gz27 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gz27

gz27 Нов член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    fala mnogu , koga nekoj ke mi kaze deka se e ok i deka nema vrska toa so se slucilo mi dava se poveke nadez :) paa ke vidime so kako ke bide ponatamu :D

16. kareTo192

kareTo192 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    здраво феминки ве молам за помош... давајте некој апчина за забременување некој формули нешто оти вака не оди ова.... ви благодарам однапред ..... :*

На naty32 и MM2 им се допаѓа ова.
  17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    :^)
    Апчиња не се добиваат на форум, туку на лекар! Доколку долго време се обидувате за бебе, оди на гинеколог, почни со испитувања, и партнерот треба да направи некои испитувања, а потоа лекарот ќе ти каже дали воопшто има потреба од лекарства и доколку има, ќе ти препише кои.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    101.536
    Prvo srekni praznici, ova magicno vreme neka ni ostane vo sekavanjata kako najubav moment vo cij zanes ke ne blagoslovib bog so rozba. Izvinete i na lat od mob pisuvam ;)

Mesecov intenzivno se obiduvame da ostanam bremena otkako minatiot msec se razocaravotkako dobiv posle 3 dena docnenje. Ne e bitno, nov mesec i novi sili, mnogu poagilni od prethodniot :P Utrovo posle dva pati svrsuvanje vo mene bidejki denes e denot D ili ovulatin day, jas se oaekam kako da imam cistit, me boli i stomak, inace me boli podolgo vreme, otkako pocnavme mesecov so intenzivni obidi :P Prasanjeto mi e dali mora da ima implantacisko krvarenje i dali ovie macnini vo stomakot moze d se znak na bremenost. Znam prerano e, ama pa moze dedo mraz bil stvarno tolku dobar, jas bev mnogh dobra devojka izminatata godina pa si zasluziv :D

19. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    а да си појдеш на гинеколог најубаво да си се прегледаш, да не те измачува мозокчето дека имаш циста или слично....и јас како тебе сум во слична ситуација, ама јас си се прегледав на гинеколог а се додека не појдов и ми кажаа се е во ред, се си мислев ова ми е она ми е сама дијагноза си давав и сега знам дека е ок се и се фрлам на работа хехеее....дај боже да ми пишеш срекна вест што побрзоо, ти држм среќа и мој совет немој на нет да читаш триста чуда има за забременување, зосто не е одма, ова она симптоми и секакви работи и со самото читање ке си ставиш на памет се и сешто...ке си дојде и тоа само смирено и без паника.....ке си биде кога најмалку очекуваш, колку повеке мислиш и си под стресови толку полошо....уживај ке си дојде и тоа баш како утрешниот ден..... :*

20. anafbu

anafbu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    бев на лекар ми ги препиша утрогестан испив една доза и сега сум 11 недела се е во ред се надевам :) инаку мислам дека можеби беше од периодични грчеви во матката и сето тоа поради недостаток од магнезиум што цел живот ми фали а сега плус, незнам ама мислам дека овие шумлиивите баш не се некое решение. какво е вашето искуство со магнезиумот? поздрав благодарам

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.