1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забременување

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Fatma88, 11 декември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    101.536
    Македонка каква циста, какви бакрачи :tmi: Бев на гинеколог, не сум до толку зелена во паметот, имав бактерија Е.Коли и откако ја уништив почнав да размислувам на таа тема, иначе не ни помислував, еве веќе 2 месеци сум чиста како солза. Иначе касно е за нечитање, тоа ми е голема мана, сешто читам. Како ли ќе поминат овие 10 дена мори мајко :sweat: Денес и вчера имам и мачнини после секое јадење, знам дека не е филмање некое во главата пошто никогаш не сум ги имала овие симптоми, или пак сум толку отидена со паметот што сум почнала да си ги препознавам симптомите кои никогаш сум ги немала :tmi: Ајде еден е Бог, тој како шкртнал така ќе биде, јас битно сум вредна и работам и во плодни и во неплодни денови :lol: Ама многу ќе ми биде мака за мм, он е убеден дека готово, бебето е тука, многу ќе се разочара, јас се трудам да му објаснам како е што е, ама тоа е, он си мисли така е лесно, машки ум :lol:

На 0306azz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Леле исто и мојов...откако почнавме поинтензивно да работиме на случајот и не бива целиот е фрустриран и напнат, па дури и напорен. Не знам што да правам со него како да го смирам, дури и за ситници почна да ми подвикнува, да се караме, а до сега се беше ок ;(

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    женска па ти ми пиша си се мислела како да имаш циста хехееи си мислиш кој знае што ми е......е ова мене ме снајде ===јас кога добив менструација а работевме на бебе леллел се разочарав мислв кој знае што ми е филм направив, и затоа си појдов на лекар и се прегледав и се е ок...не си ме разбрала може и затоа ти пишав да не си правиш филмови како мене да појдеш на лекар да се ослободиш од сомнежи...немав друга мисла и ништо лошо немав намера д а ти кажам.....ти пишав да се опуштиш и не форсираш зошто може контра ефект да има т.е лепакот д а не фати од стрес, напнатост , нервоза.....затоа опушти се кога ке биде биде, така ми рече мене мојата докторка....затоа ти пишав да ти дадм подршка и да не се грижиш ке си биде и тоа//////ај што поскоро мекици да ти јадеме :) и проверувај ако си имала пред тоа е. коли внимавај многу ако останеш бремена, да не ти се повтори недај боже можеш бебето да го изгубиш.....скраја да е.една моја другарка со таа е.коли си го изгуби бебето...секое добро и чекаме убави вести

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    101.536
    Nekakvo nedorazbiranje e, jas ic ne ni pomisliv na cista, sme se izmesale :D
    Vo vrska so bakterijata, jasno mi e, si gi znam site raboti i navistina mnogu vnimavam i redovno pravam kontroli, bas zaradi toa sto sakam i bebence.
    Ko sto rekov, kako sto e Bog nikoj ne e, sto treba ke naravime za ovaa radost ;)
    Izvinete za lat, od mob sum ;)

5. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    хехее се разбравме некако :) :) :)

6. Froshinka

Froshinka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Ќе може ли едно прашање ? :) Дали може да се забремени доколку после свршувањето на мажот(вадење на кондомот), се измие и пак се продолжи со секс може да се забремени ? И дали доколку кондом остане во тебе а мажот нема свршено може да се забремени ? Ви благодарам однапред :)

7. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    и во двата случаи не :)

На Froshinka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    Ве читам сите идни мамички и искрено ви се радувам. На последен преглед на гинеколог, на ехо ми виде дека имам поличистични јајници. И ми вика, има лекови и лекови за тоа, ама најдобро ти е да намалиш барем 10% од телесна тежина. Циклусот почна да не ми иде, и он ми рече потешко е за забременување,вика може само 1-2 дена во годината да откачат плодни да се. Сега ме интересира вие што имате вакво искуство како оди со зачнување?

9. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    И јас сум веќе три години во брак и сеуште не сум бремена иако пробуваме. Одевме на повеќе места, но ништо и од тоа... многу бев разочарана и ситуацијата ми изгледаше безнадежна :( Но сега одам во Плодност бидејќи имав слушано дека таму е најдобро да пробам... Па ете некако веќе имам надеж а и презадоволна сум. Па се надевам дека се ќе е во ред па за брзо и мојот дом ќе го израдува едно бебенце :)

10. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    ти посакувам што поскоро да се израдувате со бебушка мала....само напред и позитини мисли :) :) :) :)

11. MM2

MM2 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zadovolni li se od personaloti strucnosta vo bolnicata i jas sakam tamo da odam zatoa ve prasuvam

12. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33

makedonkamak фала за поддршката и убавите зборови навистина значат :)
    MM2 со оглед на тоа дека веќе собрав некакво искуство за сето ова, можам само да те охрабрам да одиш и ти во Плодност бидејќи навистина станува збор за исклучително стручни лица во областа кој имаат одличен однос со пациентите. ;) Нема воопшто да погрешиш верувај ми :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iv.ana

iv.ana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14

Дали испита хормони? Или само крвна слика за масти, шекери? Најчесто проблем се хормоните не е лошо да си гииспиташ и нив.

14. stojmenovska

stojmenovska Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Se izvinuvam sto pisuvam na latinica..
    Sakam da ve prasam imav odnosi na 31.8 mi dojde menstruacija na 26.9 kako so trebase minatata nedela bev na doktor me gledase na eho..kaza deka nema nisto..jas napraiv i 3testa shure check i negativni...dali ima moznost da sum trudma poso osekam kako da mi mrda nrsto u stomak?

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Мрдањето не се осеќа на почетокот, а бидејќи све укажува на тоа дека не си трудна, значи не си.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    А на кој основ се сомневаш дека си трудна? :D Ги имаш сите можни показатели за НЕбременост. Олади, какво мрдање. Она добила, па уште и мрдање стигнала да осети. :D

На 0306azz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Од 23.09.2012 имаш симптоми на бременост?!? |(

На piksooki и 0306azz им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    36.060
    Ако навистина имаш 25 год. како што пишува на профилот, треба да се загрижиш да не ти "мрда нешто во главата", а не во стомакот со ваков степен на едуцираност :^)

На piksooki и Lisa_Maja им се допаѓа ова.
  19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    25 сигурно нема или и фали нешто оти сите мислења за дали е бремена личат како за 14 -15 годишна. Да не цитирам.

На 0306azz и Lovely93 им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    66.999
    Ги жалам луѓето околу тебе... :x

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.