Забременување

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by Fatma88, Dec 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

stojmenovska, ако не можеш да се носиш со стресот, немој да имаш секс! Ем си добила, ем те гледале на ехо, три пати тестот испаднал негативен (буквално си фрлила 500ден за глупости) и вистина мислиш дека има шанси да си трудна? Не знам дали да се смеам или да плачам :x Направи некое време пауза од секс, почекај психички да бидеш спремна зошто ова твоево, извини вака, ми личи на параноја :tmi:

Околу тоа што може да ти мрда во стомакот, мислам дека одговорот ќе го најдеш во филмов http://www.imdb.com/title/tt0078748/ (мала шала)

WORRIED.BT, Lovely93 and stojmenovska like this.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Кажете ми дали може да забременам на втор ден од добиено. Ептен се опуштивме со мм и не приметивме дека пукнал кондомот

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Ако свршил внатре шанси секогаш има. Што е тука е, нема назад. :D

4. stojmenovska

stojmenovska Активен член

па да знаеш дека веќе апстинирам од секс...ова што ми се случува не се трпи...ме гледаа на ехо 4 недела од односот ако имаше нешто ќе покажеше ехото така? инаку напраив уште 1 тест вчера со 2 мокрача и тој негативен...аааааа ќе полудам крај не знам што да мислам.......

5. Kitten

Kitten Форумски идол

^^
    Значи и ехо и еден куп тестови ти потврдуваат нешто, и ти сеуште незнаеш што да мислиш? :^)

6. stojmenovska

SE macam so pomislata deka testovite ne se tocni a deka na eho mozno e da ne se gleda plodot..luge pomagajtee

7. leona83

leona83 Популарен член

Извини ама ја претера. Како ние од тука да ти помогнеме? Оди пак на ехо и не се сексај повеќе кога си параноична.

0306azz likes this.
  8. stojmenovska

Definitivno sex veke NE a narednata nedela ke odam pak na pregled poso kraj so mene znam deka dzabe si praam filmovi pokraj tie 5testa valjda nema sitw gresni da bidat.ama ete...

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

^ Девојко, да имаше бебе кај и да е и срцето ќе почнеше да му чука! Аман бог да чува... |( Девојки не се замарајте, трол е оваа друго објаснување немам... и се надевам дека е така, отколку да постојат луѓе со помал IQ од мачка. :tmi:

0306azz and buba4e89 like this.
  10. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

А трудна си од оној женет, кого си го сретнала кога тој имал 24, ама ти мала си била, си имала само 10 год.??? |(

0306azz likes this.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

^ Не бее што ти е, поминале 10 години од тогаш, сега веќе е зрела, сфатила дека погрешила, дека малку се 14 години разлика, од тој кој е сега потенцијално трудна сигурно се 30 години разлика. Знаеш, мажите се ко виното, што постаро тоа подобро. :rofl:

да не не се разбереме, сарказам е се разбира :lol:

0306azz and Ruzica00 like this.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ве молам, воздржете се од вреѓање на животни со тоа што ги споредувате со ниско развиени луѓе.

MiBlonda and jacqueline.s like this.
  13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Правев пап тест одличен е.Хормони испитав и тие се во граница на нормала. Но костатирани ми се полицистички јајници. Пробуваме 6 месеци,но ништо.Почнав да се нервирам.Ке ми казете некој совет?? Мозно ли е со полицистички јајници по природен пат да забременам и како?Постојат ли некои таблети за стимулација на овулација и колку се успешни тие? Дали имате искуство со таквите таблети??? Благодарам до небо за секој Ваш совет.Инаку имам 20 години сеуште сум млада.Маз ми има 29 години.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl: хахахаха царица си, нема грешка.

А Стојменовска џабе ти е што пукнал кондомот. Ти си БРЕМЕНА ОД ВОЗДУХ. Честитки.

Lovely93 likes this.
  15. lili.g

lili.g Активен член

Zdravo.me interesira Dali posle abortiranje ima opasnost Od nemoznost Za zabremenuvanje :( . Posle abortusot nemase nikakvi komplikacii,a ciklusot mi e redoven na 27-28-29 Dena. Endometriumot na 20 den Od ciklus mi e 10 mm edinstveno sto maticniot ginekolog rece deka ima I Blago povlekuvanje na matkata nagore.Imam li Sansi Za zabremenuvanje

16. bubac

bubac Популарен член

Има едни апчиња кои се пијат од моментот кога планираш да останеш бремена, се пијат до 3 месец од бременост и после од истите се земаат други како прихрана за плодот, се земаат до 7месеци,,, (не сум сигурна) , но не знам како се викаат, со фолна киселина се.
    Таа ти е основна за бременост како и витамини Б6...Консултирај се со гинекологот најдобро .

17. lili.g

lili.g Активен член

Toa se tableti folna kiselina so jod I B vitamini mislam.pred zabremenuvanje ubavo e I E vitamin da se pie.ubavo deluvaat I na matericata ,jajnicite I folikulite a I davaat elasticnost na kozata,pa Ete to 2 Vo 1 :) preventiva Od pukanje na kozata na meseto Koga ke pocne bebceto da raste vo meseto :)

18. lili.g

lili.g Активен член

Jaś Znam deka e Rano ama kupiv test self clear toj ima nizok prag na osetlivost od 10 ml . Negativen :( .

19. bubac

bubac Популарен член

Ne gubi nadez olabavi se ne se nerviraj.... stresot voopsto ne ti e dobredojden sega
    :hug:

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Ризик секогаш има... затоа тоа може само гинекологот да ти го каже. Ако вика гинекологот дека е се во ред, веројатно е. Колку пати сте се обиделе? И ти кажа ли од што е тоа благо повлекување на матката? Не мора да значи дека има врска со абортусот, ниту пак дека пречи за забременување.

Thread Status:
Not open for further replies.