1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Забременување

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Fatma88, 11 декември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lili.g

lili.g Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    30
    Pa nekolku meseci se obiduvame.povlekuvanje obicno ima vo bremenost.denes pravev test,negativen.Ali Rano e.na 18-19 treba da dobijam.ima li nekoj takvo iskustvo.? Da napravil porano negativen testa da e ostanata trudna?

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Возможно е. Почекај уште една недела и прави тест. Штом тоа повлекување е карактеристично за бременост, ништо чудно да погрешил тестот. А да погреши пред датата за добивање се големи шансите. Со среќа.

3. lili.g

lili.g Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    30
    Daj Boze,daj. Boze taka da e...samo ova nepisano pravilo Mnogu e glupavo,Koga sakas ne se faka.Koga ne sakas Od Odma se taka :(

На 0306azz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lili.g

lili.g Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    30
    A da ve prasam,Kolku dena pred da dobiete imate simptomi?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Секоја различно, јас некогаш имам цела недела а некогаш и два дена пред добивање.

6. Neznam1

Neznam1 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Napravi test, ali mislam deka si bremena. Good luck. :)

7. Lena19

Lena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    71
    Здраво феминки. Едвај го чекав денот кога ќе можам да пишувам на темава.
    Овој месец по прв пат го скршивме мразот со дечкото се со цел да го добиеме најубавиот благослов, бебуш.
    Односи имаме долги години бидејќи сме 5 години во врска , ама не ни се случило да згрешиме колку што сме свесни за тоа. На почетокот користевме заштита но потоа самоконтролата негова беше контрацепцијата наша. Сега слушам муабети од типот ако сте се пазеле долги години, потешко било за зачнување и треба подолго да се пробува. Не сакам да верувам во тоа, посебно не сега кога се чувствувам толку среќно што сме направиле нов чекор во животот наш. Прошлиот месец имав добиено на 22ри , менструацијата ми е редовна со тоа што или добивам на денот или ден-два покасно. Колку што израчунав имавме односи во моите плодни денови.
    Сега од пред некој ден почнаа да ме болат градите како за добивање, имам малку мозолчиња и исцедок како и секој месец. Малку чувствувам замор и како слабост пред несвестица. Ме боли долниот дел од стомакот онака тапо, и половината доле. Но си мислам дека истите симптоми се и за добивање. Нема друго освен да чекам, прерано е за тест.
    Го имам она позитивно мислење дека можно е и од прв пат да се случи, но сепак би сакала стручно мислење.
    Нема да се разочарам и да не е, мило ми е што конечно почнавме да создаваме семејство и доколку имате совет за како до посакувана бременост би ми било од корист, затоа што на ова поле сум почетник.
    Фала ви многу , и на сите кои си посакуваат во моментов бебуш им испраќам позитивни мисли и поскоро убави вести.

Поздрав

На ♡BuBaLe♡ и Вини-пу им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    219.246
    Здраво лена, најпрво би ти посакала многу среќа и успех по надежта за бебенце.
    Покрај ова како дополнителен совет би ти рекла да си конзумираш повеќе витамини и здрава храна, пороците сведете ги на минимум и земиси плус витамини.
    Не земај здраво за готово бабини деветини и маалски муабети од типот што ти зборувале, што поопуштено тоа подобро, тргни ги од тебе негативните работи и црните мисли, опушти се и води љубов, кога ќе сака ќе фати само опуштено и не се преоптеретувај.
    Не е лошо да си го направиш и рецептот со смоквите и со меслиновото масло имам слушано и читано дека е од помош, во врска со рецептот пробај да го изгуглаш на интернет сигурно го има, поздрав и секое добро.

На only44you и naty32 им се допаѓа ова.
  9. danielahani1

danielahani1 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    37
    Ve molam za sovet...pred 18 dena napraviv HCG hormonski test i bese
    3,9...sega deneska po 18 dena e 5,5 sto znaci mnogu slabo se pokacuva...ve molam za sovet od sto moze tolku bavno da se razviva? I dali stanuva zbor za bremenost so ovie rezultati?

10. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Zdravo devojki. Nekolku meseci se obiduvame za bebko, ama ete nesto nejke. Mi spomnaa koga ke svrsi vo mene da ne se tusiram do sabajle, da prespijam. Dali moze da e stetno? Dajte mi nekoj sovet pls :)

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Штетно не би можело да биде, но сепак спермата ќе истече од тебе кога ќе станеш или при спиење. Нели од милионите сперматозоити еден оплодува значи другово туширала не туширала ќе излезе. Еве јас смешно е ќе кажам лежев со нозе нагоре и цела карлица подигната по 20-30 мин :wasntme::D:D. Фати по 4-5 месеци. Иначе го чекавме плодниот ден (според фемина каложендарот за плодни денови за машко). А пред тоа апстиниравме по 4-5 дена.

12. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Со дечкото веке некое време пробуваме да фати односно да добиеме бебенце.. сега последниот месец во плодните денови работевме на случајот, но 2 дена пред да ми дојди имав кафеаво и светло и темно и потоа имав како крв па неколку дена розева крв и незнам дали добив или не..ми траеше 3,4 дена и нон стоп имав болки во јајниците како за добивање секој ден ...сега незнам за што станува збор за бременост или добив..инаку секогаш ми била редовна и најнормална..тест да направам по една недела или да си одам на преглед е рано?

13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво феминки
    Ако може некоја да ми каже што се пие ..( апчиња ..и сл ) како подршка за забременување ..нешто како за стимулирање за побрзо забременување .. Фала ви поздрав

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.267
    Ништо на своја рака. Ако сакаш пиј си витамини и фолна, ама апчиња на своја рака никако. За било каква стимулација доктор треба да ја испита твојата овулација на ехо и преку хормони и да одлучи дали треба стимулација или не. Ако си земаш на своја рака, ќе си направиш цисти и после поголеми проблеми. Јас мислам да се опуштиш како што рековме и во другата тема, ако не можеш тогаш оди на гинеколог за да те проверат дали се е во ред. Храни се здраво, вежбај, пиј витамини, тоа е се што можеш ти да направиш. Ама со опседнатост и со стрес во никој случај не си ја олеснуваш работата.

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Нема да земам ништо на своја рака више закажав на гинеколог..само сакав да се информирам.. Гледам да соберам повеќе информации од искиства.. Па ќе се консултирам со гинеколог.. Сепак ти благодарам

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Devojki, denes bev kaj doktorot, 10ti den od ciklus mi e, mi kaza deka imam odlicen folekul, so super shansi za oploduvanje za 3-4dena, sto e super :) No, od druga strana se zagriziv zatoa sto mi rece, ako se fati ok, ako ne, da idam da ispitam hormoni na 3,13,21 den od dobivanje, bidejki imam nesto potenok endometrium. Realno drugo e se ok i nema postaveno dijagnoza. Vase mislenje-sovet-iskustvo??? Jas nemam do sega nikakvi ispituvanja ni poznavanja na ovaa tema, osven redovni i uredni pregledi, pap, eho i mikro biologija...

На Zuza28 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Фрог колку време се обидувате за бебче? јас сум нова тука и исто како тебе немам направено никакви испитувања,, не сум била воопшто на гинеколог ,,,, се обидуваме за бебе 4 месеци а 3 год се пазевме,, знам 4 месеци се релативно мал период за да се загрижам, но сепак сакам да идам и да направ општ преглед да видам дали е се во ред ..

На frog му/ѝ се допаѓа ова.
  18. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Pa i nie letovo prestanavme da se pazime, posle 4god. No, da bidam iskrena ne bevme nesto posveteni... Se pogodija okolnosti, mnogu nastani, sluzben pat i slicno se poklopuvaa vo plodni denovi i nekogas se slucuvase da imame odnosi po nekolku pati mesecno vo bilo koj period. Sega koga veke zastudi i se pribravme po doma, resivme poseriozno da se posvetime na bebko, i zelbata epten porasna i stanavme nestrplivi. Vo princip edinstven problem pred 2god letoto mi bea vodnite cisti, se pojavuvaa i pukaa, nisto strasno. Od togas se e uredno. Decko mi mislese ke bide od prv pat :) no ete ne bidna. Pravev krvna slika, pap, mikrobiologija i eho vo maj koga se resivme na ovoj cekor. Ete ako ne bidne ovojpat i hormoni ke napravam da bidam sigurna dali ima nesto na sto treba da se raboti. Odev kaj Vasilevski Remedika, no za ovie prasanja mnogu toplo bi go preporacala Gjorgjice Nikolov, poragjai pravi vo Sante Plus, a na privatno ordinacija ima pozadi Broz cafe, Genesis. Odlicen e :)

19. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Ke moze li da mi kazes za receptot so smokvi

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    219.246
    Количината на смоквите нека ти бидат твоја желба, стави суви или свежи, наполни ги со маслиново масло да се прелијат и чувај ги 40 дена, а кажуваат дека ги јаделе и веднаш. За повеќе информации прогуглај.

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.