Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Заљубена сум во оженет човек од друга вера

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Manuelap, 24 април 2011.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    во муслимани не спагаат само албанци...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Знаеш, кај нас има една изрека: Кој си ја има мувата на капата, сам си ја брка.
    Фала ти што ме просветли дека не се само албанците муслимани. Знам дека не се, ама ти го прочита ли мојот пост убаво или одма се најде повикана да одговараш. Убаво си кажав дека не сме Америка па да имаме муслимани, христијани, будисти, хиндуисти, евреи и да не набројувам уште. Мала државичка сме си, си го знаеме менталитетот каков ни е. А што е уште полошо знаеме на какви фори се палат девојчињата кај нас. Не сум јас таа што ќе ти покажам што е правилно а што не, возрасна си, сама одговараш за своите постапки. Јас само си го кажувам своето мислење и својот став за даденава тема.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    22.070
    Е тоа сакав да кажам, проблемот е во менталитетот и меѓунационалните односи меѓу Албанците тука кои по некоја игра на судбината се различна религија од нас (муслимани) и Македонците христијани, а не во религиите сами по себе. Ги имам дома и Библијата и Куранот и од тоа што сум го прочитала, учат на прилично слични форми на однесување и морални вредности.

Што ако Бугарите и Грците се христијани, пример? И тие правеле не многу поубави работи на наши баби/дедовци (и тоа не е од многу одамна), зошто не ги осудуваме девојките кои одат и се мажат за нив ... навистина не ми се логични некои работи...

Да не почнам со тоа колку голем број на цркви/манастири се изградени во Отоманскиот период кои окупатори од христијански земји подоцна ги опустошиле и ограбиле. Или пак за тоа дека Србите - нашите браќа православци ни црквата не ни` ја признаваат, а колку наши девојчиња паѓаат на шармот на Србите и уште им викаме „блазе си ти“ кога ќе фатат таков дечко.

Сакам да кажам, верата не е тука проблемот, повеќето кои осудуваат немаат ни поим од сопствената вера, туку двојните аршини и „што ќе каже комшијата“

На ivana.0909 и Hipica им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.968
    Допаѓања:
    12.673
    Немој да споредуваш Грци и Бугари со Албанци. Далеку поцивилизирани се. Во мојот град јас кога сум фатила тема политика со Албанци тие не кријат дека сакаат да ни ја земат државата, дека ја мразат нашата вера, дека ако треба пак ќе војуваат и дека биле во право за 2001. Кој Бугарин во денешно време ќе минира Македонци, ќе ги касапи и пали?Нема споредба, врска со оженет, па уште и муслиман. Тие живеат по некои строги правила кои кај нив важат само за жените, а не и за мажите. Не верувам дека врска ќе успее меѓу Македонка и Албанец, не па бил женет уште ...

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    22.070
    Оди на било кој сајт кој поттикнува дискусија меѓу Македонци/Грци/Бугари и начитај се националистички гнасотии.
    Тоа што цело време сакам да го кажам е дека на темава се меша нација и вера и во крајна линија треба на местото на „друга вера“ да се стави „албанска националност“ во насловот. Тогаш дел од коментариве повеќе ќе имаат смисла.

6. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    девојко има гооооолема многу голема разлика мегу тукашните муслимани(албанци) и турците......ама Ок ти ја свакам поентата во право си комплетно се согласувам и еве ....јас се извинувам Јавно што плукав по религија требаше да плукам по шиптарите не по муслиманите како религија...дека тоа е светост!!! ама тоа албанците и албанките се племе невидено лошо..денес ти се пријатели утре се здружуваат сите како брака и те пукаат во грб, ти ја крадат државата и ја ебат жената( се извинувам на вулгаризам) па вие нашите одете ебете се колку сакате фукајте се ко печати у општина ко што една наша феминка би се изразила СЛОБОДНО одете со женети шиптари и рагајте копилиња

На tessie и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    22.070
    Јас сум мажена за Христијанин и воошто лично не сум засегната на темата, затоа што имам таква врска. Религиите отсекогаш ме интересирале и затоа си давам мој став и темиве ми се интересни. :) Но мило ми е што барем делумно сум разбрана.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.968
    Допаѓања:
    12.673
    Турците во МКД се супер луѓе, културни, фини, еманципирани. Не гледам некоја разлика меѓу Турчин и Македонец во животните навики. Пријателски се настроени кон нас. А Албанците,абе тоа е диво племе и диво ќе си остане.

На simoncelicius, mssuniquee, mila34 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    22.070
    Toa и ми беше цела поента...вера е едно, нација е друго. :)

На ivana.0909, XMaN и mila34 им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.968
    Допаѓања:
    12.673
    Се напативме од “браќата“ па штом ќе чуеме друга вера одма реагираме бурно. Не ги сакам и не можам да смислам да живеам во место како што е Тетово на пример, да знам дека пола комшии ми се терористи. Ккао куче синџир ќе скинам и ќе избегам, ама таму не би живеела. Не па маж или дечко Шиптар. И тие што одат за пари со нив на крај добиваат ќотек или куршуми, нож, па не можат да се опорават по болници...имало многу такви случаи...

11. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    значи цело време се обидувам да објаснам на некои од форумџикиве дека не станува збор само за албанци....во ниту едно мое мислење не кажав дека ги сакам албанците...во мк има турци роми босанци торбеши па дури и арапи кои лично ги познавам и се одлични луге кои успеале тука...јас од мала сум растела со муслимани и не сум имала никаков проблем...само некој не разбира која ми е поентата знаци не зборам само за врски и за секс зборам за мегучовечки односи...дали можеме да кажеме дека сите македонци имаат ист карактер?не....епа така е и со останатите т.е.муслиманите кои се луге а не животни
    значи мојот пост не се однесуваше само на тебе...

12. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    турците и албанците меѓусебно се мразат иако се од иста вера.а тие што на нашава територија живеат не се албанци албанците се жители на Албанија тие се шиптари(копили значи во превод) самото име ги вреѓа а тие меѓусебно така се нарекуваат.се сложувам дека неможе да опстои врска меѓу христијанка и муслиман па затоа таа се крсти и се забулува според нивни обичаи(во мојата населба има таков пример таа се прекрсти од Добрила во Ермира и се забули).како македонци православни да нема па по нив тужно ми е да трчам.... без врска :@

На Tanjamm, gentleman1 и Beatriche19 им се допаѓа ова.
  13. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Оff - topic: Албанците на наша територија не се правите Албанци. Него се косовари - измешани се, не се знае ни корен ни стебло ни лист ни цвет ни плод.
    Јас длабоко се извинувам ако некого директно го навредам, но тоа е вистината. И дај више реално да гледаме на работите.
    On - topic: Не зависно на која вера припаѓа, би требало да постои морал и достоинство на жена во тебе. Никој не заслужува да поминува низ тешкотите на распаднатиот брак, заради нечии каприци. Ако се позиционирам во твојата ситуација, сметам дека е многу злобно да растуриш семејство во кое има детенце. Секој заслужува да израсне со своите родители. Незнам што да те советувам, можеби најдобро е да се одалечиш од негова близина. Ако си во можност пресели се во друг град, или уште подобро во друга држава. Смени телефонски број... И пробај најди нов партнер.

14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    темава требало да се вика потеклото на албанците...сирото девојче што бараше помош ептен и помогнавме :)

На Beatriche19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    Луѓенца,дајте ви се молам немојте со волку дискутабилни муабети,сите знаеме кои се и што се и шиптарите,и албанците и турци и роми и цигани и се....Ви се молам.
    Државава гледаме дека не ни функционира,не е тоа ради претседателот ради власта ради опозицијата,тоа е поради што Македонскиот Народ е жеден да пари и душата ќе си ја продаде на ѓаолот само ради тоа.
    Не ме сфакајте погрешно дека мешам баби и жаби,секако дека ни ја се согласуем да се мешаме ние со муслимани,но да исправаме криви дрини не е фино,а ни најмалку потребно.
    Ги поздравувам сите паметни и убави девојчиња кои се знаат кои се и што се и никогаш не би се довеле у ситуација да направат глупост од овој тип,мешање на вера,склопување на бракови.
    :)

На Tanjamm и Daydream им се допаѓа ова.
  16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    значи мајка ми е македонка а татко ми е турчин...дедо ми е исто така турчин а баба ми босанка(на татко ми мајка и татко)...дома славиме и бајрам и велигден...и сега демек животот треба да ми биде пекол...а напроѕив ми е супер бидејки не живеам со луге полни со предрасуди и нечовечност и никогаш во ниту еден момент не сум се осетила дискриминирано...татко ми значи си е муслиман а мајка ми е православна исто како и јас и имаат брак каков што досега немам никаде сретнато...почит љубов и мегусебно разбирање...и со целата фамилија имаме супер однос си помагаме ама никогаш јас не памтам да имало некаков конфликт заради верата...значи никогаш не се знае во животот што не чека не одредуваме ние какви ке се родиме можеби баш некое од вашите деца ке се заљуби во муслиман?и што ке правите ке го убиете?немој да ми кажете дека ке го воспитувате детето во христијански дух и тоа нема никогаш да погледне муслиман...колку само вакви примери има а и самите сте свесни за тоа...и што еве ги моите комшии се скараа зошто македонка се омажила за босанец па татко и пагаше у несвест а еве ги сега заедно на риба одат...затоа не гледајте само право свртете се малку лево и десно ;)

17. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Мојата сестра е заљубена во албанец беше со него 4 месеци се гледаа ова она и на крај без нејзе да и каже се оженил "Зетот" и ден денеска го сака а од тогаш помина пола година мене искрено мили ми беа јас немам стереотипи кон никој а најлошо е што не ме слуша немој да ме сватите погрешно сестра ми ее ама таа сака да ги скара нив а тој мислам и дека дете требало да има секое утро му оди кајј неговата куќа почна да пие да пуши многу се смении многуу ако направи нешто лошоо ке ја убијаат тиее аалбанците се грижам за неа ве молам совет а јас како помала од неа ништо неможам да сторам таа има 19год...ајј совет плисс сериозноо ее или да кажам на нашите

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Колку год имаш ти?
    Разговарај со сестра ти прво
    После ако не се промени ништо, разговарај и со твоите.
    Што и да решиш, запамти - го правиш за доброто на сестра ти, без разлика колку "предавнички" делува на прв поглед...

19. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Јас кога и да и кажам нешто таа веднаш ми вика на цел глас не е твоја работа оди учии ова она -_- ако кажам на мајка ми и татко ми знам дека нема да помине добро а еве и моментално ја нема немам од кој совет да земам па затоа од вас офф што ако и се случи нешто со солзи во очите го пишувам ова ;(;(;(;( се плашам ова да не е нашата последна ноќ........

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јас мислам дека сестра ти е доволно возрасна за да знае кога треба да се прекине со таквите тинејџерски љубовни врски.
    Човекот се оженил, сега може само дополнителни проблеми да има. Нека се исплачи убаво и нека си продолжи со животот. Млада е цел живот е пред неа, а дечковци ќе има секогаш, само треба да се знае за кој не вреди да прави будала од себе си. Во овој случај не вреди.
    Тоа со цигарите и пиењето е чиста глупост. Цело друштво мое пуши, сум раскинувала и јас па ниту пушам ниту пијам ако се изнервирам. Малце и на разгаленост делува.
    Ако не се свести сестра ти и ако не е свесна во што се впушта нека си прочита на форум од темите што може да ја снајде, може ќе и дојде паметот, од твоите родители сигурно нема,

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.