Јас не знам како не сфаќа сестра ти дека он ако ја сакал, неа ке ја земел за жена, а не другава. Завршена приказна е тоа. Па и не е мала за да не може да го увиди тоа. Прашај ја сестра ти дали има воопшто гордост и достоинство, дали воопшто се почитува самата себе да трча по човек кој 2% не ја рецка. Отворено кажи и го на сестра ти ова, а ако не се разбира не чекај и извести ги твоите дома, нека не се понижува пред светот со вакви постапки. Еден ден ке ти биде благодарна. Што се' не ќе прочита човек..
Ти требало одамна, пред да дојде до овој степен, да им кажеш на твоите родители кај оди сестра ти, со кого и што прави. Они си ги имаат годините и подобро знаат како да постапат, верувај. Лојалност прво на родителите, потоа на останати.
I jas mislam deka trebalo odamna na tvoite da kazes .. Kako i da e , vekje bidnalo so bidnalo pomegju niv , sega vazno e sestra ti da ne pravi budala od sebe , i da se opameti , so pienje i pusenje nema nisto da resi , no so razgovor so povozrasen moze da se resi . Ke razgovara , ke i olesni , ke se isplace , ke se posovetuva ... Ke pomine vreme koga nema da odi pred negovata kukja , i ke go zaboravi
Не можам да разберам девојчиња со никаква самопочит. Кое е тоа однесување бе, се оженил без да и каже??? Кај ги наоѓате овие луѓе?
Љубовта не знае за граници ...велат. Ама оженет, плус од друга религија, друга националност.... Али што можеш...ЉУБОВ
Леле темава ме потсети пред година/две кога бев заљубена во еден албанец што се досели кај мене у зграда одма стан карши мене и намерно се као ми се расипуваше да дојде да намести не беше оженет али имаше девојка