Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Знаци дека тој веќе има друга, а ти си резервата

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Gira, 22 мај 2016.

1. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    Gira vaka da ti kazham najdobro e da si zboruvas so nego i jasno da kaze sto saka bez nervirane raspravane,ako odlucite da ostanete zaednoo mora da go smeni ponasaneto ako ne pak ke prodlozis po svoj pat NO NIKAKO DA NE DOZVOLIS NEKOJ DA TI SE PONASA TAKA KAKO TOJ TEBE STO TI PRAVI,bidi svesna kolku vredis i baraj nekoj sto ke te ceni i pocituva,a ne da bidi idiot,veruvajte vredi da se ceka takov

На Arthur и Gira им се допаѓа ова.
  2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    ...секој по свој пат да му олеснам .... - голема грешкаааа, ДА - за секој по свој пат .... но НЕ за него да му олесниш

ОЛЕСНИ СИ СЕБЕ, ГЛЕДАЈ СЕ САМА СЕБЕ........ верувај ми, на твојот пат ќе има и други мажи во животот, не вреди да се уништуваш

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Нема друга, не е заинтересиран за тебе/

На sj *O* и anakonda88 им се допаѓа ова.
  4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Има голема вистина во една вулгарна поговорка :-Ако не те е** ни 1%, има друга 100% !
    На жалост...... но сепак живот иде даље :D

На Бисерче95, realGirl, eloves и 9 други им се допаѓа ова.
  5. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Gira не мора да значи дека има друга, може и нешто друго да е во прашање...
    Мој совет е да ја смириш малку топката од твоја страна. Под тоа подразбирам прво, да се смириш себе си
    и второ да го оставиш малку дечкото и да не го напињаш . Ти веќе си разговарала со него за тоа ,тој знае, и што фајде ќе имаш ако на секој збор му го потенцираш тоа? Не можеш нешто да направиш со сила.
    Немој да се нервираш само и да си ја бараш кривицата постојано во себе . Некои работи се едноставно такви, колку и да сме фер со некого не секогаш го добиваме истото и од другата страна.
    Остави го, игнорирај. Понашај се на начин на кој тој се понаша со тебе , и како да не ти е гајле . АКо му значиш , верувај нема да му е сеедно.

На sj *O*, Arthur и Love...music им се допаѓа ова.
  6. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ако за време на прекинот нашол друга што има нешто што му фали кај тебе, до другата е.
    А може и оладил или се прави ладен пошто е повреден од некоја твоја постапка, па вака ти враќа. Рече сте паузирале, значи имало причина...
    Јас имав еден што се смени за 547485673574 степени откако му реков да не ме дира во моментот оти бев нервозна. Типот толку бил повреден од тоа, што остатокот од врската го пројдов пробувајќи да надокнадам за таа ситуација т.е. да докажам оти не сум мислела дека ми се гади од неговиот допир. |(
    Среќа не траеше тоа долго и бев помала.
    Штом почне само тебе да ти префрла вина и не сака ко човек да ги образложи причините - бегај.
    Јес да викаат не се фрла врска туку-така, ама ако едниот веќе одреден период се понаша ко незрело креле и остава на другиот да оправа оти тој е увреџена примадона, и те како е за фрлање.
    А, по пишувањево не ми ни делуваш ко повозрасна со некоја не знам колку озбилна врска, така да ќе пројде брзо. :)

На sj *O*, Arthur, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Да не сум многу воразсна имам 20 гоидини за 2 месеци 21 и ова ми прва врска долга претходно сум била месец и пол со некој и толку првв пат се со овај сега што сум и за тоа нез многу ми тешко и сум приврзна аи него муе ова прва долга врска предходно само 3 месеци бил со едно чупе.Не муе сеедно само ми вели мие смачено да се расправаме и караме за џабе.Неможи 2ипол год да не ме сака и така лесно да муе баш гајле ,глуми ладен за да трчам јас да му обрнувам внимание оти ко се скаравме секогаш тој ме бараше ме молеше трчаше а сега некако ми враќа.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Можно е, а можно е и да не е.
    Ма да поголеми се шансите да е со друга.
    Но не ја исклучувај и другата можност. Може си му здосадила, или е налутен или па нешто друго.

Ама ако е вака како што викаш, јас би му раскинал одма. Само си се мачите.

На sj *O*, Arthur и Gira им се допаѓа ова.
  9. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Може зошто да не може, ти си му сигурна варијанта да си го лади па ако закачи нешто од страна тоа му е плус. Ома многу девојки кои не се ни свесни дека се искористени и склони се да веруваат дека се работи за љубов. Кај мажите не е како кај жените, кај нас жените ако нема емоција тоа е крај, а кај мажите е крај кога ќе престанеш да му даваш.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Готво ми пукна филмот ми вели да се видиме,седиш на истаграм не бе и реков на една колшека да го следи и одма почна и тој неа а пред 4 часа и друго чупе следел,јас не го следев ии преку гла ми дојде ми пиши на фб со сила,ми се јаве прее ај ми вели мрш пријатно содравје нешто се лигушеше.Ми пукна филмот му пишев се на фб шо ми лежеше си јаде блок и моб број му го блокирав и укурац се/.СО сила ми пиши ми вел а неможќам да зборам раката почна да меболуоли од мобилнот.Е доста мие мене Не ми треба таков,само да се видиме и секс да има со мене а во јавност да не ме покажва да си додада следи да си пиши со други а намене да се празни .Три пати се вратив ова пат пооќе не .Затоа си заминвав оти му беше ваака сеедно ама пагав на солзи и на убај збор ама веќе ја науќив на памат лекцијата од оваа грешка.УКУРАЦ СЕ ЈАС НЕ СУМ КУРВА НЕ СУМ НА УЛИЦА НАЈДЕНА.Прв ми бил абе шосаака нека е.ДОСТА МИЕ АРНО МИ ВЕЛЕА ДРУГАРКИТЕ НЕ МУ СЕ СМИРВАЈ НЕ Е ЗАТЕБЕ.аАМА ГЛУПА ЈАС ТОЈ НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ СМЕНИ СИ ВЕЛИ ПАК ЌЕ МИ СЕВРАТИ ЗА 1-2 МЕСЕЦИ ДАЈА ПОБАРАМ ЌЕ СЕВРАТИ МОЈА Е .НЕ НЕМА ДА СЕ ВРАТАМ ОТИ СЕ УМОРИВ ОД СЕ НЕКА СИ ТЕРА СЕГА КОГА НЕЗНАЕШЕ ДА МЕ ЦЕНИ.ќе плачам ќе се нервирама ама нема да дозволам да ме користи поќеееееееееееее и да мепрај будала

На Alisa22, Arthur и Purelove92 им се допаѓа ова.
  11. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Искрено по ова што го прочитав сфатив дека ти му служиш на дечкото само да си ги испразни јајцата.. затоа одалечи се од него не ти треба таков верувам дека вредиш многу повеќе од тоа,ќе си најдеш некој што знае да те цени.

На sj *O* и Gira им се допаѓа ова.
  12. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Имаше еден случај со една другарка исто така али беше кешната($$$) па сакаше да биде напредна и досадни и беа старите религии и сметаше дека човекот еволуирал па влезе у некои срања кој не и требаа али на крај се испадна добро. После многу патувања и авантури по секакви луѓе кој се бават со разни работи од типот на магија, предвидување, вуду, тарот мајстори, пимпови,јогини, свештеници, големи мајстори, монаси и масони, попови и оџи, рапери, циганки и високо авторитативни луѓе кој се бават со рекла - казала, како и сите неавторитативни луѓе, обични смртници, одоговорот го сложија дека дечкото уствари бил со циганка додека бил со нејзе, додека спиела кај него во неговиот кревет, он во истиот кревет спиел и со циганка.
    И правеле страшни работи, ептен...! {Не е за споделување информацијата.}
    А ти не верувам дека си како другарками, мислам дека се работи за (под)[за мене]просечна девојка која верува во Исус и дека има проблеми со Музите и со Самовредноста.
    Мораш да ги прифатиш работите такви какви што се. Ако дечкото не сака со тебе - не сака.
    Треба да правите муабет и да видите на што сте, и ти треба прецизно да знаеш што сакаш а не да шараш со апстрактни идеи и мисли како другарка ми што шараше низ светот со 20 јајца околу врат.
    Ако го сакаш , донеси му циганка.. ќе те сака повеќе, 7 години среќа за (2).

Последна измена: 25 мај 2016
    На buba4e89 и ku4ence им се допаѓа ова.
  13. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Jaс сум мирна по природа знам да преќута да наведнам глава,никогаш не сум излегвала со деца со било кој ете ова прва врска,се беше во ред од моја страна.НО ТОЈ сфати дека го сакам многу и му беше сеедно знам дека ме сака нема кај и да оди ќе ми се врати.Многу плачев за татко ми и уште ме боли душатаза него а тој ми додаде само сол на раната.Мислам дека ќе се срамеше татко ми од мене и д овие поостапки шо дозволив некој да си игра со мене со моето срце.Јас сум од скромно.,чесно семејство и многу ние битно да не оставам етикета на мене и на моето смејество со некоои глупости.Ми се смече од се секоја вечер ме сетегаа градите се нервирав,пропаѓав неучев,а моите се направија да ме запишат на факулет и да ми овозможат услови за се.Само едно ќе речам ГОСПОД е голем како шо мисли така нека биди,можби еден ден конечно ќе ми се насмее лицето,конечно ќе бидам среќна.Којзнај......

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Слушај ме сега ти мене, не си ни прва ни последна со ваков случај. За жал ова е веќе нашето секојдневие, секс и толку не те врти повеќе. За тоа арно си направила блок, не го регистрирај ич ако го сретнеш поминиси како да не го знаеш, прави се ладна. Ќе го заборавиш секако, сега малку ќе ти биде тешко ама тебе повеќе ти е тешко од што си повредена а не од што го сакаш. Глупакот не заслужува внимание, а ти наскоро ќе си најдеш некој со кој ќе си шетате заедно во јавност и ќе уживате.
    Никако да не се укрививаш себеси за ова, уживај и не се замарај. :hug::hug::hug:

На sj *O*, buba4e89, Angie24 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Можеби некогаш ќе се сети на мене и ќе сфати.Ќе си речи ех таа многу беше добра,ме сакаше,искрена и верна ми беше.Знаев дека е моја оти дишеше за мене,а срцето и чукаше само замене.Незнав да ја ценам,а вредела и тоа многу.Саммо тогаш јас да имам некој кој веќе ќе ја знае мојата вредност.Мие тешкко,ме боли душата.шетам и низ дома и ќутам како дух сум но ќе помини, ќе се навикнам.,Успеав после смртта на татко ми да застанам на нозе и сега ќе застанам .Но тој никогаш не се откажаа од мене,тој ми даде душа и ми оставви празнина за навеек шо не се пополнува.А оваа болка и празнина ќе се пополнат еден ден.Верувам

На realGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    21.316
    Имаш 21 година и велиш можеби еден ден ќе бидам среќна... :) Девојко, и уште 7 години да немаш сериозна врска и да си сама, да излегуваш со другарките,што ти е најпаметно да правиш, ќе имаш време да си среќна со дечко верувај.За се доаѓа право време.

На kjukli, Bozica1980, anakonda88 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Ви благодарам на сите што ми делите совети и ми давате мислења.Што одвојувате време за мене и за моите проблеми.Дајбоже сте да сите среќни и да не го доживеете ова што го доживеав јас...

18. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Но знам дека пак по некое време ќе побара пат да стигни до мене,пак ќе сака да се вратам.Кога ќе му дозсади да излегва кога ќе му фали лубов и искреност.Но касно ќе биди веќе ќе бидам сменета и нема да го гледам со истите очи како предходно..

19. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Истото ми се случи пред неколку месеци.Прво така се одалечуваше и после сосема се изгуби. Од него ни трага ни глас. И после неколку месеци го видов и ми вели "Здраво"... хахах абе ајде не си имал м*да да ми раскинеш и си се изгубил а сега имаш м*да да ми кажеш здраво. Се ивинувам за вулгарните зборови, ама морав. Откачи ја будалава што побрзо! А за тоа дали има друга, можно е но и не мора да значи. Мислам дека нема некоја за озбилно туку со повеќе се гледа и ги мами, можеби кога тебе не може да ти зборува на мобилен, можеби во тој момент е со некоја 10та на дејт. Секакви будали има.

На Бисерче95 и Gira им се допаѓа ова.
  20. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Ама нека не мисли дека ќе му се вратам како до сега доста се изгорев 3 пати се вратив и полшо и не се смена ист остана 1нед арне и после пак иста песна..

На blondie100 му/ѝ се допаѓа ова.