Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Знаци дека тој веќе има друга, а ти си резервата

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од Gira, 22 мај 2016.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Де бе девојко 5год ли имаш? Ги удави луѓево тука..
    Како можеш да плачеш по човек што си игра со тебе, што не те врти ни 2% а ти упорна трчаш по него како куче.
    Си слушнала за самопочит?
    Имаш самодоверба пониска и од нула, самопочит исто така..
    Тој те гледа како играчка и те цени колку што и ти сама се цениш а тоа е = или < од НУЛА.
    Место да си среќна што си се откачила од него, ти во несвест паѓаш..
    Хах..
    Кога девојките сами се ценат колку што ти се цениш доаѓа до онакви жалопојки во темине..
    Ти се цениш исто колку оние што негде ги читав по пдф секс, сакал фраерот анален, па оваа си го жртвувала газот за него, другион сакал без кондом, па сега се чуди колку болести и инфекции фатила, додека се мисли дали е трудна или е инфекција..
    Е тие толку се ценат. Прочитај ги. Заслужуваш и ти толку да се потцениш? Ако мислиш дека заслужуваш, тогаш оди таму моли го фраерчето, не не дави тука како ти е тешко, ама не ти е..

На honey.11, Tanjamm, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Никого не молам и нема да молам за него никогаш нема една минута одвојам од мојот живот.Оти не сум мизерна и ужасна,знам дека имам особини кои ќе бидат вреднувани и ќе најдам човек достоен за мене,за моето внимание и лубов.Го заслужувам тоа..

На Justicija и corapce им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Епа почни да се однесуваш како да го заслужуваш тоа. Не со зборови, со постапки :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Ќе почнам,ќе си свртам нов лист знам дека можам и ќе успеам.Вредам и го заслужувам најдоброто.!!

На corapce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tuttifrutti

tuttifrutti Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ili ne ste eden za drug ili filma deckoto,ne e sekoj za vrska stvoren...Ostavi malku pak ke te pobara ti vlozuvaj ama malku bidi ladna kako nego nekoj period se ke dojde na svoeto ke vidis :)

На Gira му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Од една страна бевме како родении еден за друг,дефиниција за совршен пар,секогаш зарака фатени во тон облечени*ако носеше бела коушла,јас бело фустанче* ,ни завидуваа натоаоколку сме наколонети еден кон друг.Како едно бевме.А сега од др страана како отров сме еден за друг.Незнам можби е сигурен е дека госакам,дека сум добра,искрена и негова и си вели јас кога и да јапобарам таа ќе ми се врати оти ме сака.Го злоупотрубува тоа во смисла ме тргна настр додека да се изнашетада,биди со други и потоа само една е добра и искрена кај неа ќе се врати......

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Ако сте биле пар снова ќе сте биле заедно . Колку побрзо ќе го прифатиш фактот дека не сте еден за друг толку полесно ќе го заборавиш . А тој пробува пак кај тебе зашто знае дека ќе се вратиш кога - тогаш . Освести се малце и терај си го животот понатаму , има премногу риби во морето

8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Колку детско размислување, сте биле совршен пар затоа што сте се држеле за раце, затоа што во тон сте се облекувале хаха
    На совршените парови ниту им треба да се држат за раце, ниту да се облекуваат во тон, ниту да сакаат иста музика, исти филмови, исти места за одмор, ниту да имаат исто хоби.. Сето тоа повеќе доведува до монотонија побрзо од било што..
    На совршените парови им треба индивидуалност, а сепак сплотеност. Им треба да се единки сами за себе, а сепак да се едно кога се со партнерот.

На senza.parole, Cinderfakinrella, Scorpiongirl12 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. МикиМаус0807

МикиМаус0807 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Девојко не се навредувај ама искрено се уништуваш сама себе си за машко што воопшто не се замара за тебе, ако веќе еднаш прекинуваш со некого направи го тоа еднаш и засекогаш, колку повеќе пати се смируваш со него толку повеќе докажуваш колку полесно паѓаш на неговите финти а тој доаѓа до знаење дека кога и да те побара секогаш ќе бидеш тука без разлика како и да се однесува спрема тебе. Собери се малку и почитувај се доволно себеси за да речеш КРАЈ. Се прашуваш зошто повторно те бара? ти врти со скриени броеви и од други места? Девојко човекот си игра со тебе, кога ќе му се присака да се испразни ти ѕвони раскажува неколку приказни колку му е демек жал и го добива тоа што го сака, а веќе утредента го нема никаде, Ако некој те сака ќе биде доволно паметен да го задржи тоа што го има покрај себе, а дефинитивно не го прави тоа со тебе. Собери се малку и кога и да ти ѕвони и да те барај научи се да му викаш НЕ, не мораш да го бришиш од фб или инстаграм или каде и да е, не мораш да покажуваш колку си исфрустрирана од неговите постапки, му го гоиш егото...(дозволуваш да гледа колку ти е тебе тешко, и како повторно и повтроно може да те добие бе разлика колку и да погрешил) доволно си голема да знаеш како да се почитуваш себеси и да имаш малку гордост. Можеби е прв, можеби и не, ама дефинитивно не е последен, има многу кои се добро виспитани дечки и знаат да го ценат тоа што го имаат покрај себе. Можеби некое време ќе ти биде тешко, на секој кој сакал му е тешко, но се поминува, сконцентрирај се на позитивните страни. Доколку ти било многу убаво со грешка личност па замисли колку ќе ти биде убаво со вистинскиот. Се надевам дека ќе ставиш крај еднаш за секогаш. Се најдобро :*

На Бисерче95, Gira и Dust им се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Една многу важна работа во целата приказна на девојката е дали тој и е прв сексуален партнер.
    Ако и е тоа го обајснува нејзниото паничење и нејзиниот стрес. Мислам дека секоја девојка ќе настојува да го задржи првиот, без разлика на се.
    Такви идиоти што не знаат да кажат што сакаат најмногу ме нервираат, ама кармата е к*** и ќе се врати се.
    Ако не девојката некоја друга него истото ќе му го направи.
    Премногу горделивост во врска не е добро, ќе си пати во животот тој што глуми .

На honey.11, Бисерче95 и Gira им се допаѓа ова.
  11. МикиМаус0807

МикиМаус0807 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Да, но најмногу боли првата љубов да те учи за повредување, во еден момент имаш се, па во друг ти го руши светот. Тешко е да се прифати тоа е се, но со тек на време се гасат чувствата

На Бисерче95 и Gira им се допаѓа ова.
  13. Gira

Gira Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    155
    Фала ви на одвоенто врееме и советите.НЕ нема да се погазам и да му се вратам.Тој не ме заслужува ниту е вреден за моето време и лубов камо ли за моите солзи.Нека тера нека ужива нека си шета.И јас ќе бидам среќна како шо можев пред да го запознам ќе морам и сега да продолжвам.Да тешко мие дека прв ова ова ама не сум прва која е вака изиграна и раазочарана..тое така сакал Бог.

На sugarlips и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Мене ми се има случено јас да бидам '' таа другата '' ,значи си се запознавме се супер почнавме да излегуваме он ми кажа дека имал 4 години врска но демек откако почнал со факултетот раскинале он беше од Кичево и дојден тука во студенски и демек раскинале затоа што она почнала да станува љубоморна.
    И кога и да искочевме барем еднаш она му звонеше и он се вадеше демек па уште ме сака ме замара ми кажа да се смириме ама јас не сакам и цело време така но едно време почнав да се сомневам и додека бев во студенски со него он отиде да му остави клуч на циберот бидејќи си го заборавил и јас нешто ме тераше да му го проверам телефонот и кога видов муабети сфатив дека тие не ни биле раскинати а он ме лажеше цело време ,не направив драма само си отидов он кога се врати ми звонеше вика каде си јас му реков срам да ти е дознав се и му исклучив потоа он проба да се вади но залудно ,навистина ми е криво што испадна така и што не и кажав на неговата друга девојка за мене .

На Ма.нев, saren_petel и Justicija им се допаѓа ова.
  15. Sungold

Sungold Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    треба да и кажеш на другата бидејки треба да знае што стока има. таа не е виновна бидејки и таа незнаела за тебе.Штом еднаш тој пробал со друга ке почне пак затоа мора да ја најдеш барем на фб пиши и.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    тоа е знак дека нее вооппто заинтересиран за тебе, и дека ништо не му значиш во животот , а сега дали има џруга или нема тоа воопшто нее важно. битното што те засега тебе е тоа што ти не си среќна со него.

17. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Trebalo da i kazes deka e dvolicen i golem za nikade. Lazgo!

18. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Site tie raboti koi gi nabroja pogore za deckoto, zboruvaat dovolno deka toj ima druga. Za da bides srekna i zadovolna resi se od nego, ako veke ne si resena. Tuka e izlezot od tvojata situacija, drug izlez nema.

На Sungold му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Strong25didi

Strong25didi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    14
    Jas imav sliven problem i jas imav hrabrost da prekinam ama ne mu kazav tuku ednostavno se odaleciv od nego i pocna da me bara za izlegvenje i na pica i na kafe ali jas naogav izgovori deka sum na rab i deka ne mozam..pordocna dozna deka imam decko i deka sum srekna prvo me blokira na fb ali podocna vo sekoja prilika naogase da mi pisi na instagram replay ....svativ samo edno deka ne svakat sto imaat dodeka ne izgubat