Иди ми - дојди ми

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by herbst-girl, Jun 17, 2021.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

За врска не чинат, ама за набивање сексуален нагон охо-хо. :lol:

2. 999

999 Активен член

30godisen stom se ponasa taka,ti si mu svalerka

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Батали го девојче. Моја другарка вака тераше 4.5 години и сега е во лош брак. Психички ја тормози и тој и неговите. Ако не те цени од прв ден, и натаму нема да те цени. Каква е таа врска ако месец дена не се видите?? И другарка ми така правеше, ама не можеше да најде друг, и пак толерираше. Месец дена не се чуле, не се виделе, си оди кај сака, се шета со другари, си оди по прослави за Нова година, а таа демек во врска, и дома дреме. Не го слушнала на телефон месец дена, а не пак да дојде да се видат. Кога ќе му се присака, ја бара со наредба таа да оди во друг град, каде што живее. На што личи тоа? Никако посебно ако сте возрасни луѓе, над 30 години, нема шанси. Не толерирај такво нешто.

4. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Мене не ми е јасен моментот на тоа повлекување. Во врска сте или онака само се гледате? Ако сте во врска, не е нормално тоа повлекување. Не може да го снема на одреден период, па да се врати како ништо да не било. Или сте заедно или не. И не знам зошто толку време си чекала, па сега пак чекаш. Вака џабе ќе трошиш време и нерви. Во една врска двајцата си посветуваат внимание, не снемува некој на одреден период. Не сакам да звучам грубо, но сте на далечина и тој може паралелно да си тера други работи. Мој совет е да си седнеш со него најотворено да си разговараш, пред се ти да си знаеш на што си. Подобро сега отколку да оставиш време да помине, да се врзиш ептен за него, па да ти е потешко.

oblace1, spacegirl92, WildMk and 9 others like this.
  5. kolovoz

kolovoz Популарен член

А јас мислев за две соседки е темата (facepalm).

6. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Ова ‎“иди ‎ми ‎- ‎дојди ‎ми“ ‎нели ‎се ‎употребува ‎кога ‎луѓето ‎‎‎времето ‎го ‎минуваат ‎по ‎гости ‎и ‎со ‎гости....

Ме ‎претрка. ‎:rofl:

7. Stark

Stark Форумски идол

Некој на кого си му кажал дека не ти одговара нешто и сеуште си игра топло ладно со тебе и тоа 30 годишен маж, ваљда сеуште е детиште во душата-карактерот, можи да заклучиме дека не си му приоритет ти и не му е нешто особено гајле за тебе.

Можни причини зошто сеуште ти пишува тебе се: си пополнува време, си јача его одвреме навреме, и можеби сака секс со тебе, онака кежуал.

8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се гледа дека не е заинтересиран за тебе. Не губи си го времето чекајќи го него, остави го.

baby-star, Anie93, Ajronmen and 8 others like this.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Подобро да спречиш, отколку да лечиш кога веќе нема да може да се лечи и да си го комплицираш животот. Како стареам си барам реципроцитет во врска, инаку подобро сама ќе седам. Која е поентата да се надевам на некој на кому јас сум му во 5-ти план, а не сум му на право место?

Last edited: Jun 19, 2021
    Traveler91, Mikha4, Ajronmen and 7 others like this.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Заинтересираност и пол немаат никаква поврзаност, никој нека не те лаже за тоа.
    Ако некој е заинтересиран тоа се докажува, а не се чека кога му текне.
    Колку и да ти се свиѓа, не е обострано, барем не во иста мера.

baby-star, WildMk, Anie93 and 4 others like this.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Јас мислам дека е женет, па те бара само при потреба...

12. herbst-girl

herbst-girl Истакнат член

Не е женет, уверена сум

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Епа убаво си му рекла дека ако се изгуби пак нема веќе да му бидеш на располагање. Стој си на зборот. Се изгубил и не му биди веќе на располагање.
    26 години имаш, не 16
    Иди ми дојди ми вика :rofl: мислев за одење идење по гости е :?:
    На 26 би требало одма да ти биде јасно се, подобро без емотивен живот отколку лажен емотивен живот

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

И јас прво помислив за гости дека е работава според насловот :rofl:

WildMk, Anie93 and gjoker4e like this.
  15. tanjita

tanjita Популарен член

Јас имам едно прашање до членката и креатор на овој пост. Дали се работи за истиот типац кој ти ја одбил понудата за брак? И ако е не, те молам преиспитај се во твоите ставови кон врска, те молам ко сестра да си ми. Дали ги малце пренапнуваш ( извини ќе смешам оваа тема и претходната од тебе). Малце чудно ми е двајца на сличен начин да те одјебат.

16. bicycle

bicycle Форумски идол

@herbst-girl грешката кај тебе е што секогаш даваш по 3 4 5 шанси на некој кој реално се однесува незаинтересирано.
    Молење и понижување немој у никој случај.
    Или ќе сака да биде со тебе или не сака.
    Тој очигледно е дека не сака, затоа ќе те замолам, немој во иднина на секој негов повик да трчаш.
    Каква средба, какви пораки, какви бакрачи.
    Следна шанса дечково не треба да добие.

Не знам зошто воопшто не си прекинала со него до сега.
    Воопшто не се мисли.

baby-star, _Monroe, raww and 6 others like this.
  17. herbst-girl

Здраво, би сакала да кажам дека не се работи за истиот тип. Ти благодарам во секој случај за овој најдобронамерен совет. Претходниот типац во жаргон кажано, сакаше да стапи со мене во контакт една недела пред велигден. Телефонски се разбира. Штом му го познав веднаш гласот на втората реченица, му склопив слушалка, без збор. Оттогаш нема повторен обид. Додека со сегашниов тип, тука еве искрено ќе кажам никогаш не сум прва почнала комуникација, ниту прва да му пишам по социјалните мрежи, ниту сум била иницијатор на некои од нашите средби. Апсолутно ништо. Зар според ова би личела на пренападна и дека премногу напнувам?
    Како и да е, може се појавила во меѓувреме некоја многу поинтересна, па сега види конкуренција, трето не ми паѓа на памет...

WildMk and tanjita like this.
  18. herbst-girl

Да, сметам дека секој греши, секој заслужува втора шанса. Ама и не повеќе. Тоа е тоа. Овој дечко за жал си ги искористи веќе џокерите кај мене. И јас немам избор , освен да си барам друг..

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Ако е од друг град голема е веројатноста да има и друга според неговото однесување, па затоа така го снемува.

cresa-jagoda and Tanjamm like this.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

А зошто да си бараш друг? Мислам зошто ги бараш?
    Ако веќе ги бараш треба да си свесна дека само за секс ќе бидат, а не брак да им нудиш. Принцот на бел коњ може дури и за десет години да ти се појави, може никогаш, може само коњот.