Се опседна сега и со Србите како со Русите, само не знам зошто ги гледаш емисииве ако ти влијаат на нервна база, сфати дека Бајден (Камала ти е негова продолжена рака) го неќат од дното на душата а има и зошто и поради тоа му се радуваат на победата на Трамп, толку е едноставно.
Не може да не е смешно, која еуфорија ја доживуваат, ејјј, се слушнал Вучиќ со Трамп. Големата работа. Крајно лицемерно е тоа умилкување. И Трамп е Американец. Не само Трамп, ретко кој западњак има добро мислење за Србите, па не знам како ќе изберат следно за кого ќе се радуваат и навиваат. Држи став, ако држиш, ако не, како дворски шутови, Трампе Србине. Не е Србин Трамп, аман со тој национализам. Истото лицемерие е и овде, до вчера Америка им беше зло, сатана, сега икона од Трамп ќе стават дома и ќе се крстат. Која нестабилност е тоа.
Мхм ок, ги заболе Србите за мислењето на другите, а за другово ти кажав веќе да не се повторувам за џабе. Па не дека не е зло, само со изборот на Трамп има надеж дека некои нешта ќе се променат на подобро. Е сега за некои знам боли победата на Трамп, ама ако нека боли.
@Tanjamm ќе ти одговорам во друга тема - Актуелни политички настани | Страница 2006 | Фемина Форум (femina.mk), овде ептен оди оф топик.
Мана ми е незнам да лажам, онака подлажнувам некогаш ама срам ме фаќа и шо подлажнувам ама тука не лажев ме прашуваа дали сум гласал и не лажев во таа држава не сум гласал гласав прв пат и така останав чесен во сите држави , биљо мори и сам незнам шо кажав
За почеток доволно би било да си ги собере што побргу војничињата кои му се шетаат на Балканов, па да завршиме напокон со сонот за голема Албанија
Сонот за големава што си ја споменала нема да заврши, се додека последниот учкар со ваков мајндсет не умре. Најстрашното е што тоа нема да се случи во скоро време, бидејќи дури и нивните синови и внуци се задоени со истото млеко и се верни на плановите на УЧК. Така да војниците на САД кои гравитираат на Балканот се само дел од проблемот.
Kakvi se prognozite za dolarot so doagjanje na Tramp? Dali ke go nadmine evroto Ili ke padne uste poveke?
Се додека имаат висок наталитет, слога, задоени со таа идеја и спремни да се борат, сонот за Голема Албанија нема да заврши. Тоа што им оди во прилог се бројките, еве утре нека си заминат Американците од регионот, сигурно нема Џепчиште, Порој, Требош да бидат чисти македонски села, ни Тетово, ниту па Приштина некогаш ќе биде српска. Има видео Малагурски дали може Косово да се интегрира во Србија и му пишале „добро бе, Американците ќе одлетаат, ама косоварите нема да заминат со нив“. Инаку, 2001 година кога се случува војната овде, УЧК има побуна во Прешевската долина во Србија, воена, па до ден денес тоа е Србија, не гледам дека дале АМИН да се спои со Косово. Прешево едвај имаше 9% Срби, на последен попис сигурно е и полошо, и дури мислам дека ако западот крене раце од регионот, ќе немаат дресери, напротив можат и воено да тргнат да се борат со православците што се во демографска дупка, да им земат уште некој град. Мене луѓево ми се многу смешни, еве сум видела дека купуваат македонска куќа и веднаш закачуваат албанско знаме, во знак дека ја освоиле таа територија, а овдека мислат дека ако Американците си заминеле или некој друг, чуда ќе се случат. Како? Тој 5 деца, ти ич или едно, ама ќе умрел сонот за Голема Албанија. Албанија, Косово и македонските Албанци се доволни да им прават ремет кога сакаат и како сакаат на Македонците и Србите, дури и без ничија поддршка. Другото се пусти соништа и релативизирања.
Не верувам дека било која албанска мајка сонува синот да и загине за голема Албанија. Лесно е со најголема воена сила зад себе. Албанците масовно се селат на Запад, проектот набргу ќе им стане минато. Соживот е можен само кога сите се еднакви и се почитува личниот труд.
Нема зошто да загине за Голема Албанија, бира полесен и докажан метод, си купува имоти од Македонци и Срби желни за пари, прави по 5 деца, и на крај во градови и села нема ни Срби, ни Македонци или се една шака народ, која демократски не може да изгласа ништо, не па да се бори. А колку тие не се спремни да се борат, видовме во 2015 година во Диво насеље. И во 2001 година, сигурно мајките ги прашале дали да се борат, па тие амин им дале. Прво има и жени што се доста националистички настроени, си постираат карти на Голема Албанија, дете од бебе го витка во чаршаф со орли, го слика со знаме иако не научило да зборува, мало, значи од мало го учи кој е, што е, а јас кога се запишав прваче, ме прашуваат за националност, кажувам Македонка, детето на комшиите гледа, не знае која нација е. Македонците и Србите 100 пати повеќе одработеа за Голема Албанија од Американци или било кој друг. И нормално дека некое гратче на Косово со 10.000 косовари и 100 Срби во некое село, нема на долг рок да живее како дел од Србија, нема да користи српски јазик, нема да слуша наредби од Белград. Ние и Србите може сакаме и некој град во Романија да е македонски, ама ако нема Македонци, Срби, ништо. И Македонците масовно се селат на Запад. Годишно да речеме некои 500-600 луѓе се откажуваат од македонското државјанство, а од каде знаеме што националност се? Мислите Македонци не се откажуваат, за да земат германско?
А парите од каде им се? Истите луѓе и во Македонија и во Србија, дури и во Албанија си се бројат., а живеат во Швајцарија на пример...имаат купувано имоти, но имаат и многу нелегално завземено, така да....
Парите од незаконски бизниси и од работа на Запад. Тоа е тешење дека едните исти се во 4 држави. Прошетај низ Чаир, па отиди во Берово, Пехчево, Радовиш, колку млади ќе видиш. И албанската мајка не сакала детето да и загине за Голема Албанија, па како би загинал кога ни Србите не се спремни да се борат, Македонците па ич, од кого би загинал? Армијата и полицијата ни се мешани, заборавате. Вучиќ има плачено 100 пати на Тв последниве години дека мирот е најважен, мирот ќе го чуваат. И Македонци фигурираат и во Берово, и во Ќустендил на бандера, и во Берлин на работа, истите луѓе. Види податоци за наталитет, види просечна возраст во Источна, па види во Полог, разликата е голема.
https://alaskapublic.org/2024/11/13...-today-its-a-tradition-trump-skipped-in-2020/ Денес се сретнаа поранешниот, сегашниот и идниот претседател на САД, Доналд Трамп и Џо Бајден.
https://news.sky.com/story/ukraine-...ky-news-12541713?postid=8637386#liveblog-body Еве зошто Трамп победи. Сега овие два месеци се ризични, не па уште 4 години демократска администрација. Да не заборавиме дека Камала е продолжена рака на Џо. Доколку Харис победеше нуклеарна војна ќе беше неизбежна.
Гледам солзи и мрсули на мејнструм медуимите во однос на кабинетот на Трамп. Секој избор, во секој секретаријат или агенција, е реакција на некоја претходна акцијата на демократите. Згора на се, Кенеди ќе биде Секретар за здравство. Одличен и очекуван избор! За разлика од претходната администрација на Трамп, каде најголем дел од кандидатите му беа наметнати преку советодавниот огранок на Републиканската партија, овој пат избра луѓе кои му покажуваат лојален наклон.
Се што предизвикува либтардски солзи е добредојдено. Буквално насекаде во светот. Владеењето на демократите би го споредил со она на сдс на нашата земја и нивните владини невладини џинџер иницијативи, децении треба да поминат за да се врати у нормала. Од ретардирани лџбт закони, преку економија, до надворешна политика. Разочарувачки е што 47-8% гласаа за Камала. Иако рака на срце, у споредба со Хилари, дури и симпатично делува. Голем среден прст за Холивуд и сите бијонсиња и тејлор свифти. Да може бојкот да им се деси да ги удри по џебот глупирањето за кој да гласале, ама нема да се деси тоа. За Украина, според луѓево шо ги назначува Трамп не ми изгледа дека ќе има поместување. Колку и да вика дека нема да фрлаат повеќе пари...уште помалку сака да биде на губитничката страна. Ми изгледа дека ќе си продолжи истото...иако се надевам грешам Говорот за родовото лудило во школи треба да се пушта, место химната https://www.donaldjtrump.com/agenda...otect-children-from-left-wing-gender-insanity
Слабо нешто фановите на Трампчич да коментираат за генијалните cabinet picks на генијалецот. Се пресмеав коа видов како си ги дупи гласачите со изборите. Ама љубовта меѓу Трамп и Илон е скроз goals. Ќе испадне еднонасочна на крај...