Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Од такви луѓе како мене Македонија може да има само прогрес и препород. Па што ако е 21 век? Да не е случајно поразлично од 15 век? Во што е поразлично? Исто и денес има војни, има убиства, има криминал, има силување има се и сешто.

Нема право секој на свој избор, затоа што неговиот избор го загрозува мојот живот и опстанок на мојот род. Крај на приказната. Време е место турски серии да читаш покорисни работи од светски научници и филозофи коишто се занимаваат со овие проблематики. Физиономијата, изгледот и генетиката ги создала природата и како такви сме должни кон природата. Да бевме сите еднакви ќе изгледавме исто.

Што мислиш дека ако глумиш некој хипстер либерал дека си подобра и похумана личност од мене? Навистина?

2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    6.569
    ова е доказ дека некои луѓе едноставно не заслужуваат да бидат родители.

На Ekstaza му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    А, зошто да не бидам родител? Ја силувам, тепам и малтретирам мојата ќерка или моите деца? Јас сум примерен и чесен граѓанин т.е. Македонец во оваа држава без никакво криминално досие или престап.

Моите деца ќе го добијат се она што им е потребно за добар и квалитетен живот, а очекувам и тие да возвратат на истото. Нема да толерирам неетички и неморални работи во мое семејство.

4. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Значи сега ќе се водиме од прапрапрапрадедо кој не ни знам што бил по националност. Проблемот е во тоа што луѓето не си ја знаат својата вистинска моќ затоа има војни,убиства,превари лаги, од тоа труење со глупости на здрав памет за тоа си ти жив пример. Во зборот глуперди жени се гледа колку машка гордост има во тебе. Ако не си осетил досега љубов и водење лубов немора да тролаш со неповрзани реченици.И да ќе повторам ЛУГЕТО НЕ СИ ЈА ЗНААТ СВОЈАТА ВИСТИНСКА МОЌ ПА ЗАТОА НЕМА ПРАВО СЕКОЈ НА СВОЈ ИЗБОР.Ајде по генетика не создала природата нели? па ете веќе сме еднакви.А разликата од 15 до 21 век можеш да ја видиш доколку посетиш некој антички град. Можеби не сме похумани личности од тебе ама попаметни далеку...провиден патриоту слободно бакнувај му го задникот на хорхе наместо да нареднуваш по форуми.

На Ekstaza и eloves им се допаѓа ова.
  5. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Ти излегуваш од дома ли?? :D Да, сето тоа го прават и муслиманки.... Повеќето не по кафичи, се кријат, ама се што е застапено во немуслиманска, застапено е и во муслиманска средина.
    Ако си решил да не излегуваш од дома и да научиш малку за светот на тој начин, место тоа си избрал пред компјутер да тонеш во стереотипи, отвори ја темава и барем од тука поднаучи нешто
    seks/sienje-na-himenot-t6692/
    Не да плукаш по својот народ со толку гнев, курвештии, вакви, онакви и после да изиграваш патриот.... глупо е.

6. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Прво научи да пишуваш, па тогаш реплицирај. Јас не бакнувам никаков газ на Хорхе и Хорхе нема никаква врска со моето семејство. Воопшто не сум ни симпатизер на ВМРО и нивната политика.

Јас многу убаво знам кој е мојот прапрадедо, но не ни мора да гледам тоа. Доволно е да си ја погледанм физиономијата, културата, јазикот и многу други работи за да ми биде јасно. Технологија и медицина е друго, а човечка природа и ген е сосема друго. Не мешај баби и жаби, но тоа ми е доволно дека трошам време на апсолутен дилетант и некомпетентне соговорник. Сепак тоа е моја грешка искрено.

Има безброј испитувања коишто се вршени на деца од возраст помеѓу 5-10 години коишто не знаеле за расна припадност, религиска припадност, национална припадност и знаеш што? Скоро 98% од децата одбрале за близок другар тој што припаѓал во неговата расна и национална група. Баш ќе го најдам тоа испитување и ќе го постирам тука. Знаеш што значи тоа? Дека децата ги следеле инстинктите на природата, а не на телевизијата и “21“ век bullshit парадигми.

Една овца не го прави целото стадо. Да, but you forget something! Затоа таа Шиптарка оди да го шие својот химен, затоа што ни еден утре нема да ја земе за жена ! Very simple! Оh, you forget another thing! Таа не го скина својот химен со МАКЕДОНЕЦ ! Си удираш шамари на самата себе. Има и кај нив што губат невиност пред брак, но со дечко, вереник кој што утре мора да ја земе за жене или ќе игра сабја.

Јас многу често излегувам од дома и често сум во град и баш тоа ми дава комплетна слика. Од една страна на Вардар кафичи полни со Парис Хилтон и Ким Кардашиан курви, а од друга страна на Вардар слаткарници полни само со мажи и жени коишто се прибрани дома во 6 часот попладне. Многу е едноставно .

На SexiLy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Не си мавам јас шамари, не се секирај, ти ги примаш шамарите, само од толку емоции, во афектна состојба си и не ги осеќаш :)
    Таа муслиманка не е една и единствена, вакви теми постојано се активираат по форуми. Јас лично можам да ти набројам 5 муслиманки кои оделе со Македонци за забава, несериозно, пет само во моментот што ми текнуваат... така да... излези од дома for real, движи се меѓу луѓе и после продавај пуканки на форум и води ги темите во погрешна насока...

8. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Да, и јас можам да ти кажам дека сум спиел со жената на Обама, ама на форум, нели? Овде секој може да каже се и сешто, но глупо е да ме потценуваш и да се однесуваш спрема мене како да живеам во Индонезија, нели?

Јас имам другари и другари и другари, а да не зборувам пријатели, познаници. Никој од нив нема девојка или да се забавувал со муслиманка. И, не ми е финтата да го мерам тука зошто тие можат, а ние не можеме, туку давам паралела и објаснувам некои работи како е и што е. Ниту имам намера да женам таква, ниту сум посакал, но знам такви Македонци коишто ставиле живот на коцка само затоа што збореле и на Фејсбук. Не сакам да отворам уста тука што сум видел само јас со свои очи.

Факт е дека нашите девојки се каде-каде порастурени и раскурвани од нивните и немој да ме убедуваш во спротивното please. Покажи малку респект спрема мене :)

9. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Не знам каде живееш, ама знам дека не излегуваш од дома, зашто очигледно не знаеш работи за кои не е потребен напор да се дознаат... а знам и која средина за живот би ти одговарала, ама да не речеш повторно дека те потценувам, не кажувам :D Ништо не постигнуваш во животот со овој памет, не се однесува само на оваа тема, и по другите се гледа дека имаш фиксација некаква, ама твој проблем...

На Ekstaza, N.Kety и H.VAGA им се допаѓа ова.
  10. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Живеам во Скопје каде што 25% од градот е со Шиптари, Турци, Босанци, па и Египќани, Индијци така да relax малку. Нон-стоп сум јас по град така да не се секирај. Еве ќе излеземе навечер низ Чаир, Бутел, Топанско да видиме колку муслиманки ќе видиме после 20 часот, може?

Немам јас никаква фиксација, очигледно некој оди со затворени очи и се залажува самиот себеси.

Можам да живеам јас секаде не е проблем за мене. Ниту лечам исфрустрираност, туку кажувам некои реални работи. Сакаш или не тие се.

Ете гледаш има и тука пар девојки што ви ја плескаат вистината во очи.

11. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Ти самиот кажа дека можеш да кажеш на форум и дека спиеш со жена на рандом јавна личност, ама тоа не значи дека ќе ти веруваме, така?

Во Македонија само Чаир и Топанско ли се места каде живеат муслимани?? Сите што пишале на темата во Чаир ќе се мажат, уживај :yawn: А чисто сумњам тебе некогаш нога да ти стапнала во Чаир, ама друг муабет...
    Доста тупиш, мене сосема друга ми беше и поентата поради која се вклучив, побара да ти се дадат примери на муслиманки кои имале нешто со Македонци затоа што си замислуваше дека не постојат, кога ти кажав дека не си во право, ти не веруваш, затвораш очи, нејќеш да правиш муабет... и каква уште дискусија да се води со некој толку ограничен во своите размислувања и погледи што не сака ни надвор да излезе и да прогледа... Прекини едноставно, кога не разбираш бадијала е.

12. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Или посети некој психијатар да ти објасни што е тоа социопат, и да ти помогне во комплексите.Тие 98% деца што избрале со кој ќе се дружат сигурно не рекле дека другите ќе ги плукаат или слично.Војните за кои зборуваш и омразата меѓу луѓето се од сосем трети интереси.Значи дете секоја личност е различна, не живееме во камена доба па да треба да ловиме заедно.Како тоа не си фанатик на Хорхе кога низ цели постој му лизеш задник, свати дека секоја индивидуа има своја моќ,секој е различно воспитан,секој различно размислува и на крај краева доволно сме воздрасни па можеме што сакаме да бидиме.Животот се сведи на свои лични избори! А ти слободно бранисиго родот седејќи на фемина и дискутирајќи на теми за кои не си кометентен.

13. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Човече, кое одделение имаш завршено ти? Па ти не знаеш да пишуваш :(

Во ниеден мој пост не сум спомнал политика и политичка партија, а ниту сакам за тоа да зборувам. Мене најмалку идол ми е Хорхе.

Јас ти објаснувам некои работи како природни инстинкти и како функционираат природните закони, а ти уште мака мачиш со пишување. Моја е грешката очигледно.

Дали е камена доба или не тие се тие закони. Уште функционираме според нив. Јас не ги измислив, па да те плашам. Постоеле милениуми и милениуми пред мене. Тоа е процес како природата функционира. Ние имаме потреба да живееме во заедница, па затоа и создаваме семејство, затоа се социјализираме.

Супер, следен пат ќе пишам кога ќе бидам кометентен

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    67.584
    Psihologue, не дека не си во право, но сепак твојата представа целосно се сведува на тоа дека сите македонки се курвештини и дека државата нема да просперира со такви слаби луѓе. Се согласувам дека постојат многу на кои што им лета паметот, па не мислат за последиците, без разлика биле мажи или жени, но постојат многу кои што знаат да го користат својот мозок, па затоа, не генерализираj. Не мора задолжително да значи дека ако двајца се од различна национална или религиска припадност, дека тие се прости и немаат поjма за тоа што е живот. Кога почнуваш да мислиш дека знаеш сѐ, ете тогаш губиш.
    Што си направил ти толку корисно за општеството па имаш право да им судиш на сите? Точно е дека поголемата маса на луѓе се стадо овци буквално, ама тоа не ти дава право да ги плукаш поради нивните избори.
    Коjа е поентата на животот? Да бидеш среќен поради тоа што си или пак да се држиш до некои норми и да бидеш огорчен, бидејќи по постовите твои од последините неколку страници добив таков впечаток.
    Jас моментално живеам во муслиманска држава во Азија, па ќе ти кажам дека тука муслиманите се толку поделени меѓу себе, жените иако носат превези се е*бат со кој стигнат, целото нивно општество е така збркано, а знаеш зашто, затоа што се водат баш по традициjата, фанатизмот кон нешто нереално, утопиjа и спас бараат во религијата, а не гледаат подалеку од својот нос уствари. Точно е дека медиумите имаат огромно влијание, тоа е општо позната работа, ама пак битен фактор за сето ова е и самиот напредок на светот како цело. Сѐ се менува.
    Како бројката на луѓе расте, се повеќе ќе постојат глупи и прости и светот нема да го спасат идеалисти, туку луѓе кои што помалце ќе зборат, а повеќе ќе делуваат.

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.324
    Допаѓања:
    113.975
    Мислам дека Психологов некоја гадно го зезнала, може се омажила за муслиман па сега навредува се што е македонско женско. Прво треба да се извини овде за навредите кои ги искажа на нас македонките, да се свести што зборува. Испадна дека сите македонки се курвештии (одвратен збор) а албанките се невини цветчиња. Аха, да. Иди златен поживеј малку во Турција па да видиш прво како таму мажите се однесуваат према девојките (не го зборам на памет секој втор месец сум во Турција сум ја прошетала уздуж и попреку) па после мавај се во гради со твојата генетика. Од тебе и такви како тебе женско да бега подалеку.

На Glasna и tessie им се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    Значи капа ти симнувам за ова, прво и јас на тоа помислив. :hug: :bow:

Само уште ова би додала. Пред да почне да зборува за нечија писменост и начитаност, не ќе да е лошо да види каков му е секој втор збор од секој пост. Тоа многу кажува за тоа каков круг на пријатели избрал и од какви луѓе збира податоци за к***арлукот на македонските жени.

И да, ако имам ќерка, би била пресреќна доколку избере човек кој ќе ја сака, почитува, вреднува, шета, покрај кој секој ден ќе се разубавува, ако се погоди и Македонец, добро, ако не - па каков сака по раса и нација нека е, отколку некој кој ќе и` набива комплекси (како да се справил веќе со сопствените), па кралска крв нека има. А секаде има и од првите и од вторите, никогаш не сме рекле дека браковите со личности од друга вера секогаш се супер, како што сакаат некои да го извртат муабетот.

На Glasna, nena2010 и SV1911 им се допаѓа ова.
  17. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Многу зборови, а малку суштина. Секогаш се фаќате те за истите тие глупи изговри “ме оставила некоја и избегала за муслиман“ што е тотална глупост. Дали ти сфаќаш на овој свет дека им луѓе што си ја сакаат својата нација, јазик, култура, религија и се против било какво мешање поради заштита на сите култури во светот?

Јас никаде не кажав дека сум најдобар, најпаметен, најубав, најзгоден и ред други работи, а ниту кажав дека сите Турци, Арапи, Индијци се лоши, грди или било што. Ние тука зборуваме за сосем други работи, а тоа е заштита на културниот и физиолошкиот идентите на Македонецот.

Ти баш сите Турци ги знаш, во сите куќи си влегла се си прошетала. Дај не ме јеби жити се. И, јас не кажувам дека им е лошо, туку дека жените таму максимално си ја почитуваат својата традиција којашто е длабоко вкоренета во нивното општество.

Од друга страна за вас Турција е само Истанбул, а притоа никогаш не сте прочитале ниту еден истористки факт што е Истанбул всушност. Дали знаеш дека Истанбул бил низ историјата КОНСТАНТИНОПОЛ, центар на словенската, византиската, православната култура? Дека главната патријаршија е во Константинопол?

За 500 години Турците опустошија се живо и диво на овој Балкан, уништија култура. Затоа сме на ова примитивно ниво Балканот. Не донесоа никаква култура или било што.

Плус, во Истанбул и тој европски дел на Турција имаш еден куп Турци коишто всушност имаат српско, македонско, грчко потекло, али се исламизирани, соберени, прибрани таму. Претпоставувам си слушала за ЈАНИЧАРИ . Затоа Турција варира од регион до регион по физиономија. Од “европеидни“ фаци, до црномурести и косооки Турци во Мала Азија.

Забораваш и една работа дека во Турција владее ИСЛАМИСТИЧКА ПАРТИЈА и тоа победува убедливо на избори .

Во Турција 1 од 5 жени не знае да чита. Пола од девојчињата на возраст од 15-19 години не одат во училиште и не работат. Само 28% од сите жени во Турција работат или работеле нешто во животот. Тоа е скоро два пати помалку отколку Македонките што работат во Македонија. Во Македонија во 2014 година бројот на дипломци жени е 55% од вкупните, а ти се овде просераваш никој не ве почитувал. Да не им воведеше Груевски задолжително образование пола Турчинки немаше да знаат да читаат, затоа што до пред 10 години само во основно ги пуштаа да учат.

28% од сите турски жени се мажат пред 18 години. Скоро 50% од жените во Турција носат марама и турбан, а и голем дел од младите. Во многу региони таму бремена жена не смее да излегува од дома додека е трудна.

According to report by the Turkish government dating from 2009, 42% of the surveyed women said they had been physically or sexually abused by their husband or partner.[17] Almost half of them never speaking to anyone about this, and only 8% approach government institutions for support.[18] When they do approach them, police and gendarme sometimes prefer to attempt to “reconcile” the families rather than protecting them.[18] While the rates of violence are particularly high among poor, rural women, one third of the women in the highest economic brackets have also been subject to domestic violence.[18]

According to a United Nations report published in July 2011, 39% of women in Turkey had suffered physical violence at some time in their lives, compared with 22% in the United States.[14] Even though every municipality with more than 50,000 inhabitants is required by law to have at least one women’s shelter, there are just 79 in the whole country.[14]

Друг пат зборувај нешто реално. Јас не морам да одам во Турција и да гледам таму што е и како е. Имаш во Македонија попишано 4% Турци и ги гледам како живеат и се однесуваат( јас им се воодушевувам како си ја чуваат својата традиција).

И, пар девојки тука ви ја шлапнаа вистината во очи.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Важно сите исфрустрирани си лечевте комплекси место да советувате некого...

No way..

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dvolicen

Dvolicen Популарен член