Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Psihologue од твојов вокабулар ми се згади,затоа додека понижуваш некого дека е неписмен погледни си го твојот речник,на кој сериозно треба да поработиш.Секој во темава може да го изрази своето мислење,ама твоево ги премина сите граници на вулгарност,навреди и уличарски испади.

На eloves, Daydream и Glasna им се допаѓа ова.
  2. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Муабетов ти нема врска, премногу генерализираш, навредуваш, а плус не знам ни како твоево има врска со тоа што јас го напишав па да ме цитираш. Кај споменав јас скапа облека и како тоа го поврза со мојот пост? Јас зборев за нешто сосема друго.

И, ако претходно се согласував со тебе сега не се согласувам воопшто, посебно откако го прочитав твоето сликовито размислување за тоа што ти би им направил на ќерка ти и сестра ти ако се осудат да одат со муслиман. :puke: Прво, ти си никој да одлучува за туѓ живот, да, НИКОЈ. Второ, немаш никакво право ти да бркаш некого од дома. Вакви муабети само од примитивци може да се слушнат. |(

Тоа "курвештии" го збориш за цел македонски, женски свет. Воопшто не е во ред. Еве јас се најдов навредена, а верувам дека и сите од девојкиве овде не им е сеедно кога ќе го прочитаат тоа. Треба да ни се извиниш. Зашто јас себе не се сметам за "курвештија". Под зборот "курвештија" јас подразбирам нешто друго, всушност за мене тој збор не ни има некакво значење. Не знам зошто постојано тоа го потенцираш.

И немој да мислиш дека муслиманките се многу поштени, ја чуваат традицијата нивна, почитуваат религија па затоа не одат со македонци. Аха, да, сигурно. Поверував. Не се мажат со наши Македонци затоа што ако ја дознае некој во најмала рака ќе се откаже цела фамилија од неа, а повеќето случаеви се и многу полоши. Ама не значи и дека па ако не склучуваат брак со македонциве дека не прават нешто друго. Тоа е веќе јавна тајна, сите знаеме што прават. А за Македонкиве повеќе се знае зашто кај нас семејството повеќе ќе се согласи на тоа само детето да им биде среќно и кај нас за волја на вистината тие ригорозни мерки што ти мислиш да ги превземеш со сестра, ќерка ги нема, всушност јас и прво од тебе ги прочитав да ти кажам. До сега не сум слушнала Македонец вака да збори, дека ќе ја утепа сестра му или дека би ја избркал ќерка му од дома ако оди со муслиман.

И кај едната и кај другата страна го има истото, само што првиве се кријат, се шијат после, се прават многу поштени, а другиве многу не се замараат. Првиве се прават поштени не од што многу сакаат или од што многу сакаат да одат под нож да се шијат, туку тоа го прават зашто можат на крај и со живот да платат за нивните постапки. И тоа сме го виделе, немало еден случај таков.

Сфаќаш сега?

И морам да напоменам посебно. Има Македонки кои се супер девојчиња, има и муслиманки кои се супер девојчиња. Ова за кое јас пишав погоре е само 20% од женските и кај едните и кај другите. Крај краева некоја ако сака нешто да прави тоа не е до религијата, туку до личноста.

На tessie, tinkerbelll, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Па тоа е проблемот де , нашите мажи не оцрнуваат ... Македонките биле курвештии . :^)
    Оти ти познаваш некои такви ?
    Еве јас лично познавам и се дружам со многу девојки и ниедна не била со муслиман ... Изгледа кругот ти е таков. Некоја дали е курва или спонзоруша мене не ми прави разлика во очите оти ете само со наши била. Сеедно , тоа е веќе до карактерот т.е до немањето самопочит и никави вредности .
    А овие албанкиве излегоа светици . |( А многу од нив се однесуваат како кучиња пуштени од синџир.

Само нашето е лошо. Ете тоа е проблемот на македонскиот народ секогаш другите се поарни а меѓу нас ќе се изедеме.

И да јас сметам дека не е возможна врска меѓу припадници од различни религии. Не би сакала такво нешто едноставно знам дека сме различни и тоа е тоа. Можам да бидам другарка ама повеќе не благодарам.

На Daydream, tinkerbelll и tessie им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    12.704
    Ова според мене не е некој проблем, не би требало да биде. Се работи за иста нација и јас ги гледам како браќа Македонците муслимани.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.324
    Допаѓања:
    113.975
    А бе човек не мислам да ти објаснувам ни докажувам кај се сум била. И не, не само Истанбул. Знам за историјата на Истанбул и Турција многу но не е тоа тема на муабет. Ти си братче случај за жалење. Во ред, не сакаш туѓа вера во фамилија. Тамам. Твое право. Ама вреѓаш се живо женско македонско. Многу ниско и просто од твоја страна. Страшно.

На eloves, Glasna, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Tinkerbell

Моето не е неписменост и граматички грешки, туку вокабулар на изразување. Во темите поврзани со секс и забава се пишуваат секакви гадотии, но тие не ви сметаа, но само моите курви и дрољи ви сметаат, нели?

Тие зборови се употребуваат секаде и во секое време и на секое место на планетата. Не упатувам никакви навреди лично, туку зборувам моја општа констатација и јас како ги гледам работите Ако некој се пронаоѓа во моите зборови тоа е негов проблем.

Nena2010

Тогаш зборувај. Ете јас изнесов факти и докази коишто не сум ги измислил јас, туку нивни организации, државни органи, женски претставници и останато.

Турција е рангирана на 126 место според заштита на слободата и правото на избор кај жената, а ти овде ми солиш памет. Па, чекај малку!

Daydream

Јас убаво кажав дека не сум тука на форумот да бркам или вознемирувам жени, туку да изнесам свое мислење на повеќе теми.

Убиства не се случувале само заради меѓурасни и меѓурелигиски бракови или врски, се случувале и поради неверство и банални расправии.

Машкиот животински инстинкт е посилен од секое образование и глумење “култура“. Само кога би ме познавала лично ќе сфатиш колку имам јас само почитување спрема оние коишто ги сметам дека се вредни за почитување. Не сум јас од тие мажи што жената ја гледаат како сексуален објект или објект врз коешто треба изживување, туку најсвето нешто на овој свет, радост и среќа за еден маж. Нема поубаво и посвето суштество за еден маж од жена. Секој маж има инстинкт за заштита спрема тоа што го репродуцира. Ако го нема тој инстинкт тогаш нему му следи исчезнување. Многу поголеми и попаметни личности истото го истражувале.

„Силниот го убива послабиот, а паметниот го командува силниот“- Никола Тесла.

Никаде не кажувам дека сите Албанки или Турчинки се светици, но се далеку подобри од Македонките, а според жени се гледа која нација е повитална и силна.

Баш убаво си даваш самата одговор на мојата теза. Јас појма немам навистина што мисли секоја Албанка или Турчинка, но дека секоја или поголемиот дел ќе го јадат дебело ако направат такво нешто е факт, а и баш од тие нивни браќа и роднини коишто се мотаат по македонски кафичи и спуштаат ѕвезди на нашите Кардашианки. Сум имал среќа и прилика да запознам стотици и стотици луѓе од други раси и религии. Учев и во школо каде што една смена учеа грото Албанци, Турци, Босанци. Многу добро знам како размислуваат.

И, тоа што живеат условно кажано во град, а можам да замислам како е по селата каде што главен збор го има оџата.

Тоа не е никаква јавна тајна дека прават нешто со Македонци( не дека го одобрувам тоа), туку тоа е чиста лага и измислица на Македонци за да се оправдаат дека нивни сестри служат како топовско месо на Турци, Албанци, Босанци и секакви. Излези малку, прошетај по средните училишта каде што учат мешани смени, разгледај, прашај види, па ќе ти биде јасно. Само не сакам да отворам уста и да кажувам јас лично што се сум видел.

Кај нив не дозволуваат да се муваат и да имаат секс со нив, а не па со Македонци. Има да ја расчепат од ќотек, а може и да ја убијат . Не било првпат.

И никој не ве навредува вас лично тука, туку кажувам лично мој став од она што го гледам секој ден на улица и во ноќниот живот.

На SexiLy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Psihologue не ти е мука да се караш со жениве :rofl: ?

Ако имаш свој став го кажа ,прочитавме и тоа .Ти сите ги убедуваш,размисли дека сите саати не отчукуваат точно полноќ :fubar: .
    Зошто ми асоцираш со постовиве и начинот на размислување на еден баниран член ? :wasntme:

На eloves, ozbilnazena, butterfly.mk и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    12.704
    Psihologue, ти се нафрлија сите, ама еве факт е дека повеќе Македонки одат со муслимани отколку тие со наши. Треба малку нашиве да си постават граници и да не се лажат по пари. Имаше случај во мојот град Македонска одела со Шиптар, па ја однел надвор од град и пукал во неа. Едвај ја спасија. Тоа одење со муслимани на нос ќе им излезе и сите ќе ги дознаат. Инаку во мојот град нивни женски масовно одат во наши кафиќи. Може меркаат наши, ама стравот е голем и ги држат строго, така да не смејат. Сепак нашите треба да се ценат повеќе. Јас ако бирам меѓу Македонец и Србин ќе изберам Македонец, а не па Шиптар, Турчин, Босанец. И не сме ние со предрасуди, туку тие имаат еден грст цивилизиран народ, другото се верски фанатици,заостанатите, се множат неконтролирано, жената им е машина за деца итн.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    ^ Што ги прави поинакви тие што трчаат по парите од Албанците, Турците или Македонците? Сите од наведениве имаат исто мислење за девојките кои апла им трчаат по нивните пари. А што се интересирате што воопшто прават такви девојчиња?

Факт е дека кругот на пријатели е пресуден. За истото прашање, погледни го мислењето на мими. Во нејзиното друштво па, нема некоја која одела со муслиман. Taa такви врски не оправдува и не се движи во таков круг на луѓе.

Во мојот круг на познаници (иако најголем дел не се во мешани врски или бракови) има неколку примери, но не од оние несериозни врски и забавувања и трчања по туѓи пари, туку бракови и сериозни врски меѓу цивилизирани и кариерно и образовно остварени луѓе кои се презафатени во трката на заработување на сопствените пари. Ниту еден од тој круг не трча по парите на другиот затоа што такви луѓе избегнувам за дружба. Им го почитувам изборот, не ги осудувам, но немам такви блиски личности. Не сум била сведок на немил настан каков што го опиша погоре. Некои од тие врски опстанале, некои не. Kaко што и воопшто не сите врски се осудени на Дизни крај.

Но, тоа е тоа. Ако утре некоја ја зборат дека трча по мажи заради нивните пари, воопшто нема да ми менува интензитет фактот по чии пари трча. Taa со тоа не ми штети на мене, јас тоа не го правам, таа си штети на својот интегритет.

А и меѓу мажите има такви. :) Или од Ева па натаму, све е жената крива. :rofl:

Сепак, она што е труло во нашиот круг на пријатели и познаници не треба да го припишуваме на цела една нација, вера, и сл. Туку треба да почнеме од нас самите, да се запрашаме зошто сме оформиле таков круг на луѓе околу нас.

Не ги бранам девојките што трчаат по парите на мажите. Мене не ми се допаѓа што тие жени се ставаат во ист кош со жени, кои едноставно се вљубиле и се поврзале во врска со другиот којашто е нормална.

Некому му пречат мешани врски, некому не. Тотално ги почитувам и едните и другите. Mногу се радувам кога некоја личност ќе си најде сродна душа којашто ќе ја почитува како човечко битие и жена, а згора на тоа ќе делат и други заеднички нешта како обичаите и традицијата.

Не можеме да се убедиме во спротивното, затоа што „ми пречи“ и „не ми пречи“ е субјективна работа. Oна што гласи како правило на овој форум е дека мора да се изразуваме со почит кон другите членови и нивните различни ставови.

Колективитетот е прекрасна работа која може да биде мошне продуктивна, но да не беше индивидуализмот, многу работи немаше да имаме, како слободата, така и научните достигнувања во кои на времето толпата не верувала, како и голем дел од уметноста.

На eloves, Glasna и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Имаш еден куп богати Македонци т.е. многу побогати од Албанци, Турци или Босанци, затоа што Македонците сеуште убедливо го држат капиталот во Македонија, затоа што сме мнозинство ( не за долго), па не гледаш Шиптарки, Турчинки, Босанки да одат за пари со Македонци. Менталитетот драга, менталитетот. Зборуваш глупости цело време, бајки, приказни, дилетантски приказни за мали деца. Излези отвори очи и престани со тие хипстер глупи муабети “кариера, образование, бла-бла“.

Факт е дека тие искрени девојки тука ви ја трескаат вистината во очи, само вие уште со тие детски приказни.

Утре кога ќе немаш држава убаво ќе те прашам. Тие си газат, освојуваат, не понижуваат на секое ќоше, а се знае дека нема поголему понижување од сексуална доминација. Тој што читал психологија знае многу добро.

Само се фолираат, просераваат, а и самите знаат дека не е така. Не Македонките повеќе да одат со Шиптари, Турци или Босанци, туку такви се 98% од таквите секс-врски. Македонецот може 300 пати потешко да успее кај Шиптарка, Босанка или Турчинка, Арапкиња сеедно.

Јас сум видел се и сешто. На мој другар, па негов прв братучед му скршија флаша мешано шиптарско-турско друштво, затоа што шмекал некоја Македонка којашто претходно му се свиѓала на некој Шпон и си ја планирал да си ја плеска по хотели.

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    Од лични пораки, почна и тука да ме малтретираш, а?

Психолог, мислам дека со тебе завршив дискусија. Однеси си ги навредите на друга адреса да не пријавувам пак навредливи мислења и пораки. Ја прашав тања а не тебе. Не си газда на темата, кој сака ќе си пишува. Ако ти си репер за „памет“ боље ми е да сум “глупа“. И мене како и на Dvolicen ми личиш на еден стар член шо ако продолжи вака и по втор пат ќе го банираат. Aма може и не си... Tвоите навреди нема да ме спречат да мислам со своја глава, туку ќе кажуваат се` повеќе и повеќе за тебе, па дури и кога сам си се фалиш :D . Јавно ти забранувам да ми се обраќаш и да ме цитираш низ форумов, доколку претходно јас не те цитирам или ти се обратам затоа што освен навреди, од тебе не прочитав друго. Угледај се малку на другите машки членови. Дегутантно ми е да дискутирам со луѓе со толку таков начин на изразување.

12. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Што во мојот пост беше навреда? Значи се што е со малку повисок тон на комуникација е навреда? Извини, но сите ние имаме различни менталитети. Секако веќе нема да те цитирам и ќе ја почитувам твојата желба.

Мене навистина ми е смешно кога ќе видите дека сте слаби со аргументи и дека истите ви се побиваат како пудинг веднаш се жалите дека некој ве навредува. Познат ми е тој одбранбен механизам на немоќ.

П.С. Среќен сум што сум имал двојник во размислување како мене, но искрено појма немам ни кој е ни што е. Сепак тука сме да комуницираме, а не да се навредуваме. Ете веќе нема да те цитирам :)

13. Lavander

Lavander Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Не знам зошто правите ништо од нешто. Јас лично познавам неколку деца кои се од мешани бракови муслимани и христијани и тие деца се едни од најпривилегираните во државата. Исто така мешаните бракови не се никаков проблем ете на пример во Албанија. Во Албанија не е несекојдневно да стапуваат во брак католик со муслиманка и обратно. Не знам зошто друга вера одма ви асоцира на албанци, кога може да се турци, роми па дури и македонци. Дали би биле толку осудувачки настроени ако се зборуваше за брак меѓу муслиманка и христијан или обратно ако двајцата се македонци? Во Македонија има и многу деца кои се со родители од машани раси како резултат на студентските љубови меѓу македонци и студенти од земјите кои беа поврзани со Пактот на неврзаните. И нив ги осудувате?

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Секаде има такви примери и секој од нас познава такви, но тој процент е многу, многу мал кога ќе се земе комплетна популација.

Во Албанија се мешаат АЛБАНЦИ И АЛБАНЦИ од различни религии, но имаат ист јазик, иста култура. Направете еднаш разлика. Ни таму не се мешаат, но ајде тоа другпат.

Убаво се изјаснив на почетокот дека мене брак меѓу Македонец и муслиманка и обратно ми е сосем исто. Во ниеден случај не оправдувам, но јас не можам да одлучувам за некој рандом трет Македонец кој не го познавам. Си имаат родители, баби, дедовци тие нека му ја мислат. Кај мене нема тоа за среќа.

Во Македонија нема многу деца од такви студентски домови. Не знам од каде само ги вадите тие цифри. Ваљда пред коперација :D

15. Lavander

Lavander Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Оди во домовите за деца без родители ќе најдеш еден куп од мешани раси,со деформитети како и најнормални здрави прави деца. И само да те потсетам има и МАКЕДОНЦИ кои се МУСЛИМАНИ. Не мора ако гледаме пошироко од тебе да сме селани и фактите да ни се од пред коперација. Oва е анонимен форум од каде знаеш колкава е нашата култура, образование или IQ?

На eloves, tessie, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    На lunicka, Hipica, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.324
    Допаѓања:
    113.975
    Значи тема на муабетот не е правата на жената во муслиманските земји, туку да се помогне на девојки кои ете се нашле во врска со личност од друга вера, тоа им претставува проблем. Мене лично не ми пречи, подржувам такви врски. Не осудувам никој. А ја спомнав Турција како земја која е муслиманска, во која сум прстојувала во многу области, од Истанбул, до Ван, до Мардин, кападокија, тусристичките места да не ги спомнувам. И сум видела се и сешто. Има затуцани, ги има и кај нас. Но зборувам за современите и нормалните мажи. Си ги ценат и си ги сакаат жените. Знаат како со жените. И 10 да ги имаат паралелно секоја од нив се осеќа како да е единствена. Додека кај нас еве како тебе, македонките ги окарактеризираат како курвештии. Е затоа, драг мој психологу има жени кои се мажат за мажи од друга вера. Зборувам за односот маж према жена. А не почнувај со тоа дека ги тепаат, дека ги матретираат , зашто монструми има и кај нас, и тоа да ги ринеш со лопати. Се сеќавам на случај кога родителите одделија девојка од дечко Албанец, кој беше од прекрасно современо семејство, ама ете беше Албанец. Се омажи за наш. Црква, вера све исто. После година дена од свадбата, христијанинот ја истепа до смрт, бремена и сега и палат свеќи нејзините на гроб. И, сега? Не можеш да гледаш во животот црно бело. Има и сиви регии.

На eloves, Hipica, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    Немој така ненчи. Мажот oд случката само го чувал образот на неговото семејство. Да не беше трагично, ќе беше комично што се` нема по светов...

На Glasna и nena2010 им се допаѓа ова.
  19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Psihologue
    Ти, тоа сериозно |( |( И да имаш сестра, дали ти мислиш дека имаШ право да се мешаш во нејзиниот живот и избор?
    Припази малку што пишуваш и дали воопшто си севесн што си напишал и кои зборови си ги употребил.
    Внимавај, животот е непредвидлив. Никогаш не знеш што носи утрешниот ден. Можеби еден ден и ти ке имаш ќерка, која може да се заљуби во муслиман. Хипотетички кажано, но сепак се е можно.
    Пиштоли, глави.... Јак фраер си бил ти некој, просто да се чуди човек |( |( :(

20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.999
    Допаѓања:
    12.704
    Нивните жени не погледнуваат човек кој не е нивна вера или во крајна линија може да биде Турчин, Босанец, ама верата не ја даваат.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.