Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.671
    Допаѓања:
    79.708
    Многу бил добар, подобар немаш сретнато ама се понаша ладно? :^) Девојче, некој друг ќе те третира подобро.

На srcence1607 и Sunnny им се допаѓа ова.
  2. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    kratko i jasno ne te saka, samo si go minuva vremeto so tebe i mozno e da ja pravi bivsata ljubomorna, ova ti e sovet od turcinka

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Не сакам да те навредам во никој случај ни па нешто погрешка да сватиш ама факт е дека муслиманите си ги гледаат женските како принцези ако таа самата е муслиманка,разбираш.И пак ќе кажам не се навредувај,брат ми еднаш ми кажа дека кога имале женски христијанки биле поопуштени додека пак ако е муслиманка ја гледат како своите очи ова и брачед ми ми го има кажено ама не е до тоа што е турчин можеби човекот е таков.Како тоа можи со бившата така убаво се да се понаша а со тебе не,па сега ти си му женска.Размисли дали сакаш да останеш со него,добро размисли.Позз и се најубаво

4. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Мое мислење е дека осеќа нешто за тебе но не е тоа љубов.И брат ми имал женски македонки,па исто со сите се понашал и врати од коли им отварал и се тепал за нив и се.Ама овој твојот изгледа незаинтересирано за тебе така да најдобро е да раскинеш.И различна вера сте,уште сега не ви оди а понатаму со овие посериозните проблеми нема шанса мислам затоа тргни се со време,ќе најдеш машко што ќе те гледа како што заслужуваш.

5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Значи проблемот е што не е љубоморен психопат и не ти го зима телефонот кога ќе ти пише некој? :D
    Врата не ти отварал..по глупо нешто..имам раце, дечко ми врата да ми отвара, лигавење 300.
    Ако ова ти е најголем проблем у врската, супер сте терајте си.
    И се чудам на коментарите погоре (facepalm)

На Ицолгудбејбе, supertoasty, elimkd и 14 други им се допаѓа ова.
  6. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Коментарите се на место за жал.:)Ми призна една другарка дека уште бившата ја сакал,и кажал дечко и,другар на мојот веќе бивш.:)Јебига живот иде даље.:)Фала ви на сите совети.

7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Мaшките oд другa верa смрдaт, лaжaт, крaдaт и спијaт нa тaвaaaaн. :!: Тие пa штo не верувaaт се бетер!:worried:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    НЕ би осудувала никого, ама јас лично за мене едено огромно НЕ за вакви врски и слично.
    Никогаш не би се мешала со некој од друга вера, си имам јас моја и има доволно машки од истата.

На Tanjamm, joy1, elenaeli22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    7.473
    Незнам,кој од која вера сте,ама девојчево го уништивте(facepalm)
    Од корен го исековте,сега и да сака нема да го погледне дечкото:lol:
    Многу работи не ми се јасни,ама ај,вие си знаете:hai:

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Ваквите врски секогаш се завршуваат.Така да подобро да не се почне ништо.

На Zeynep и HUNK им се допаѓа ова.
  11. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Не е ова баш тема ама заклучена е мислам кај шо треба да пишам па тука.
    Велев никогаш нема да се заљубам во христијан ама....Арно кажале Господ гледа.И темата ја напнавме ова пред некој ден и наеднаш ми дојде;(На другарка ми и е брачед се имаме од јануари таму некаде..Од тогаш тој беше по мене јас го одбивав зошто имав дечко а и да немав немаше шанса.Уште од тогаш ме сака и призна и на другарка ми а и јас примеќав како се однесува со мене па се одалечив.Сега бидејки секој ден се гледаме(комшии сме,секогаш ме гледа кога излегувам|()и некако наеднаш чуствата ми дојдеја;(бидејќи знам дека е добар и дека може многу љубов да ми дади ама моите нема шанса да прифатат,само мајка ми да дознае лом ќе станам...за татко ми да не зборам не знам што ќе ми направи...пишуваме нонстоп,сакаше да излезам на 10 минити подоле кај него да правиме муабет ама неможам се плашам некој да не не види,знаете комшиите какви се,ми призна дека ме сака и да решам дали сакам да бидеме заедно или не.Него не му смета,од кај неговата страна нема да има проблем се знам и со мајка му и со брат му ама од кај мојата...едноставно не знам разбркана сум прв пат ова ми се случува и не знам како да постапам...вели ако не сакаш ќе си останеме другари зашо не сакам да те изгубам во никој случај...Сакам барем еднаш да се видеме насамо ама неможам луѓе ме кочи нешто се осеќам како да ќе ги издадам родителите..не знам што да правам

Последна измена: 4 август 2016
  12. Cricket

Cricket Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    1.074
    Не гледам проблем во тоа да се видите, не е толку страшно да се чувствуваш како да си ги издала на родителите. Но, на оваа тема секогаш го давам истиот одговор. Ако можете останете другари, не си го комлицирај животот, свесна си дека нема да биде лесно.

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Права љубов е само меѓу Христијанин и Христијанка,Муслиман и Муслиманка итн.Христијаните веруваат во вечен живот како и Муслиманите.Значи ако едниот е од друга вера,тој автоматски нема да добие Вечен Живот од Исус,од Алах или било кој бог во кој верува неговиот партнер.Како што им објаснував на една либерална членка овде во приватна порака,таквата љубов не е вистинска нити вечна.Дури и Христијанинот да добие Вечен Живот(во што чисто се сомневам бидејќи само брак во црква е признаен брак од Бог,другото е чист грев),неговата партнерка од друга вера(пример муслиманска) нема да добие или обратно.Таа,зош е Муслиманка у Џенет(рај) а тој Христијанин у Шеол (пекол),зош не го прифатил алах.
    И каква е таа љубов која не е вечна? Вие ќе уживате у рајот,а вашиот партнер/ка од друга вера ќе биде цела вечност у пеколот..
    Животот брзо тече,дури и 80 години да сте у брак,и тоа ќе заврши... еднаш и засекогаш.А да имате врска,само ќе направите цел живот да бидете црна офца во опшеството и да неможете да си фатите партнер од ваша вера..
    А ако мислите дека може да го скриете тоа.. тогаш бракот однапред го осудувате на пропаст затоа што го правите минско поле.. у секој момент може да ви пукне.Вистинската љубов трае во Вечноста,и продолжува во Вечниот Живот заедно со двајцата партнери.А не 50,80 години на земјата и толку.. затоа оставете ги либералните "христијанки" и Муслиманки кои се во брак со партнер од друга вера.. таквите не си ја познаваат сопствената религија нити нејзините учења.. фала! :)

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.671
    Допаѓања:
    79.708
    Прашање е кој верува во тој вечен живот и плус сакаат се и сешто да проживеат во овоземскиот. Чунки, 21 век сме биле,а љубовта не познавала граници.

На Ицолгудбејбе, Dust, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Досаден стана на овие теми,кој што сака тоа ќе си прави,ти не си никој памет на сите да делеш и глупости да зборуваш рај пекол.Оди лечи се.

На Priroden, kim.k, blueeparadise и 3 други им се допаѓа ова.
  16. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Сега кога ќе дознае Алах дека и љубителка на неверници-Христијани си... има да те фрли на дното на Џенемот :devil::D:D

17. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Не се секирај ти за моите гревови за твоите гледај си поголеми се и поглупи :D

На Priroden, kim.k, blueeparadise и 4 други им се допаѓа ова.
  18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    50.546
    Девојче најди си некој од твоја вера малку ли ги има вака проблеми ќе си направиш, ќе се скараш со твоите, а и ваквите врски тешко успеваат. Ова е мое мисли за натаму ти си одлучуваш што и како.

На Sanya20, Zeynep и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  19. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    @HUNK Колко нови профили си направи за да бидеш на форумот а за се си исто баниран.Тебе паметот не ти оди на место изглеа.И што сеа кога го копира тоа на Санија што постигна ? Тебе ич к*р да не те боли она или другите што прават со својот живот овде се дава совети а ти не си достоен за да ѓи даваш.Оди на машки форум малце.
    @Sanya20 Провери чат таму ти пишав :l:

На Sanya20, Semih-Al и MilaP им се допаѓа ова.
  20. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753

Ај не дроби без врска работи ,најди си занимација некоја друга.

На elimkd, Sanya20, Doris123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.