Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Што има врска кој каква вера е? Го сакаш, те сака, каков проблем? Ако се лажеш со менење вера и се друго, не може никој со сила да те натера на тоа, ипак твое право е ти ќе си бидеш што сакаш. Ако вашата љубов е голема, тогаш немаш потреба од страв што ќе кажат другите, живејте за вас љуѓее, нема сигурно мајка ти да живее со тој ти што го сакаш или пак татко ти со тебе. Живото го кроете за вас, не за другите. Бидете со кој сакате ако сте среќни, а тај што сака да ве виде среќни тај ќе биде со вас, тај што не сака кој го шиша. Не прочитав што се работи во темата, давам мислење од чист ветар, одговарам само на насловот, и се надевам дека со некој делеме исто мислење..

На elimkd, Gosh, Antolinaa и 4 други им се допаѓа ова.
  2. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Се согласувам со тебе

На Catnight му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Никогаш немав против врска во која партнерите не се од иста вера..Па што ако не се??
    Не е кој знае што,се согласувам со @Catnight дека неможе некој со сила да ти ја смени верата
    Имам пријателка што татко и е турчин а мајка и македонка и сосема нормално функционираат,имат убав брак.
    Ако некој ме сака и ме почитува другото не ми е важно..
    Пред сè гледам да биде човек,а за тоа која вера е не ми е важно баш :)

На Gosh, Capricorn96 и Sanya20 им се допаѓа ова.
  4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Неможеш против такви родители. Мора да им бидеш марионета и да ги повторуваш нивните движења и зборови, сакала неќела. Навистина ми е жал, но ова е реалноста.

Поповите, свештениците, калуѓерките служат на „Бога“ со нивните животи, а ги гледам пак се смртници. Мајка Тереза зошто не е жива до сега? „Бог“ и на Тоше му го одземал животот (дури и прерано). Зошто? Не е лошо да се тешиш со ова, баш напротив, твое право си е, но да шириш вакво „учење“ е малце смешно и нелогично. Мислам и самиов свет отиде јабана за Алах и Јехова, Мухамед и Исус... односно од „умови“ што прочитале дека само со убивање и малтретирање на неверници ќе искочат верници и бесмртници или ќе оделе во рај.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    3.993
    Bitno e, zosto albankite ne se davat na makedonci a makedonkite se davat na sitari se poveke?!
    Koj kleci pred Gospod sekogas ke stoi ispraven pred drugite!!!

На Bitter-Sweet и Olgica.bu им се допаѓа ова.
  6. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Една страна наназад има пример. Не клечат пред господ, туку пред родителите што би ги претепале дома ако дознаат за таква врска.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    И јас имав дечко од друга вера јас атеист тој сатанист

На Vitaly, ilina-m, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Зошто тогаш вујна ми која е Албанка му даде на вујко ми кој е Србин/Македонец? Хм?

На kim.k, Sanya20, anakonda88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Оваа работа остана само во оваа држава конзервативна , прашајте ги вашите роднини кои живеат во странство :Дали таму им е галје кој/која вера биле?

На Capricorn96, eloves, Sanya20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Тоа го и пишав погоре, и не е само овде, целиот Балкан, за жал. Во Германија тие верни муслимани прават што сакаат, кога дојдат по Косово, Турција се понашаат како што треба. И после верни биле тие на својата вера, не ме зезај. Немам против муслиманите ништо, но повеќето овде зборуваат превише а ни 1% немаат појма како оде по другите држави.

На rose60 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  11. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Од Пустец е вујна ти?

На Youknow и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  12. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Што е битно од каде е? Го сакала му дала, некаков проблем? :)
    Барем сеуште има љуѓе кој се борат за љубов.

На Sanya20 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  13. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Мили форумџии
    Зарем не мислите дека животот е прекраток и дека додека го имаме треба да си правиме кајфови на душичката?
    Важно е да се дружиме и љубов да си пружиме
    Би Ви посакала сите предрасуди кои ги имате за религиите, сабајле кога ќе станете од спиење веќе да ги имате заборавено, да ви се избришат од мозокот и од сеќавањата и да се препуштите на љубовта и емоциите. Да си ги слушате срцата а не вестите на Сител и Канал 5.
    Сите сме свесни колку е тешко да се најде личност со кој ќе имате взаемна љубов и разбирање. Кога ќе најдете таква личност зарем ќе ја оставите затоа што не сте иста вера? Зарем ќе си го скршите самите срцето затоа што вашите родители од раѓање ви дале различна вера?
    Немојте Ве молам.

П.С. овој мој пост е настрана и не пристрасен кон погоре напишаните постови за христијанство и муслиманство, не сум дел ни едната ни од другата религија.

Последна измена: 5 август 2016
    На Marijana93, theowndemon, Crna Dama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Немам ништо против доколку некој се реши на вакво нешто, но живееме во такво општество каде што тие работи се сметаат за недозволиви како и многу други. Не правете споредби со Германии, Америки и Швајцарии зашто се 10 века пред нас и се соочуваме со реалноста тука, на ова поднебје, со ваков менталитет.

Многу е закоравено тоа за да може да се искорени во родителите и фамилиите како од христијанска така и од муслиманска страна (поготово кај нив) и да дозволат такви врски и бракови, а реално процентот на такви личности кои за "забранета" љубов би се откажале од родителите e минимален во државава.

Почнувајќи од мене лично, да го тргнам еве на страна дека моите никогаш не би ни дозволиле, јас самата не ја гледам потребата да од толку христијани на светов се закачам баш за муслиман и да си го закомпицирам животот во волку затупена средина и да направам 200 проблеми како да е единствениот маж останат.Немам ништо против муслиманската вера, ја почитувам и имам пријатели/ки и тоа многу добри кои се и Босанци и Албанци и многу се почитуваме и ми помогнале но тоа е сведено се на пријателство ништо повеќе во љубовна смисла.

Сепак ќе повторам дека неам ништо против ако се одлучи некој на вакво нешто. Секому нека му е со среќа со сопствениот избор.:)

На eloves, Vitaly и blueeparadise им се допаѓа ова.
  15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Тие не се 10 века пред нас туку нив ги опседнал ѓаволот, и самата велиш дека не би била со момче од друга вера. Нашите не се закоравени туку само си ја почитуваат верата. :)

На Bitter-Sweet и srcence1607 им се допаѓа ова.
  16. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    10 века понапред- не мислев во смисла на религија и табу теми тука во однос на се останато од технологија, наука и слично каде почнувајќи од таму- ние не можеме да се споредуваме со нив, што не значи дека се што е во светот модерно е и добро. Но секој пак има своја дефиниција за добро и се враќаме на истото дека не можеме никому да му наредиме и кажеме што е правилно или не.
    Споредбата ми беше дека ако во Америка е нормално и океј трудни девојчиња на 15 години, кај нас не е, што од секој аспект научен е докажано дека ипак нашата "заостаност" во тој поглед е добра. Додека ако во Јапонија е нормално и правилно да бидат толку иновативни, интелектуални и образовани, кај нас е "Види го будала, ненормален, лудак ", што значи дека во случајот нашата заостаност е многу лоша.

Во ангели и ѓаволи искрено не верувам, така да не знам што е и како е.
    А во врска со нашите, сакав да кажам закоравени у смисла дека тоа се ставови/ мислења како сакате кажете, до кои се држат старите и скоро е невозможно да тие кои сакаат да го променат тоа и да го пратат модерното во светот.
    Не сум некој побожен фанатик да делам демагогии за религија и слично, општо само си го искажав мислењето.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да не ме разбереш погрешно немав лоша намера, ова како на сестра ти го кажав, ама сепак секој си има свое мислење. :) Во секое стадо има црна овца, па така и со народот, во нешто сме добри, во нешто сме лоши. :) Само да ве потсетам кога настанала Америка а од кога словенските народи постојат !? а денес сите сме нивни марионети мислам нашите политичари, а ние тоа го сметаме за добро (нивните глупости како геј бракови...). Ова е исто како вашето 10 годишно детенце да почне да раководи со семејството а вие да се плашите од него, смешно свучи ама тоа е вистината. :)

На Bitter-Sweet и srcence1607 им се допаѓа ова.
  18. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Потполно се согласувам со ова погоре.

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Jas mislam da se trgnes zaso koga i da e ke ima kraj na takva vrska,ti znaes.posebno koga imas takvi roditeli sto ne bi ti odobrele.zatoa trgni se znam tesko e,no potesko ke ti bidi da bidete vo vrska i da raskinete posle,a taka na nepocnato nesto polesno ke tie.pozz

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Поентата ти е дека ѓаволот им помагал да станат толку успешни...? Како Бог не им помогнал на луѓето од Етиопија или Нигерија? Тие кутрите најголеми верници се, а гладуваат и умираат.

И напротив, Американците се сметаат за Божји народ и нација. Ако видиш и на банкнотитие имаат "in god we trust". И таму се шири хомофобија, исламофобија и рацизам (башка и Трамп победува). Ќе ти држеше вода некако ако ја земеше Шведска за пример, али Шведска е премногу добра и напредна за да и најдеш маана (освен тоа што повеќето се атеисти, ама тоа покажува дека нема потреба од религија за да се почитуваат човековите права). Русија исто така е држава полна со хомофобија, а сепак е една од светските сили.

Еве уште нешто, чисто информативно

На Bender Rodriguez, Gosh и kim.k им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.