Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Доколку венчавањето е верско, тогаш мора, ако не тогаш жената може да остане во нејзината вера.
    Така е и во христијанството, ако се венчаваш во црква тогаш мора да ја смени верата жената (или мажот)

На smb asr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Јас стварно не можам да сфатам како одите така со албанци, турци како да нема машки еј.
    Немам ништо против туѓа вера, ама така мешани врски, бракови не можам да ги сфатам.

На Luciferovog zlo♧, okcenzi, Tanjamm и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    21.844
    Воопшто не сакам да се мешам. Ама сакам само да кажам нешто.
    И албанците, и шиптарите, турците, и они се луге. Имам комшика македонка мажена за турчин па бракот им е супер. Да не би одела со босанци никогаш, и не би била во врска затоа што јас самата не сакам. Друго е пријател, друго е дечко. Немам ништо против тоа што наши одат со босанци, ако им е убаво нека си тераат зашто да не. Такво време е дојдено денеска, и све е дозволено кај нас. Сум имала школски другарки босанки, турчинки, шиптарки, па сум се дружела и до ден денес си дружам и контактирам сеуште со нив. Супер се. Немаме право ние да судиме и да кажуваме, кој со кого да оди, и кој со кого да се гледа. Тоа си е нивно право и они што сакаат ке си прават. Не сакав со напишаново да бидам погрешно сватена, а ниту па да навредам некого далеку од тоа. Сако сакав да си го кажам моето мислење толку. Поздрав

На girl-miri, mode-kristina, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Нејзиниот татко, чичко, брат, роднина... гинеле во 2001 за таа да расте во мир и спокој како што треба а таа им враќа така што излегува со децата на непријателот кои утре ден пак ќе пукаат на нејзиниот брат, братучед, чичко, татко.... Јас една албанка не видов да се омажила од љубов за македонец, сите за пари ги купуваат како стока. Проблемот со дел од македонките незнам што е. :D Нивна работа, да ги оставиме на раат, да не се навредат, после ќе треба да слушаме предавања како треба како не треба во животот до 4 часот. :*

На okcenzi, Trxmx, bebuf17 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Место да гледаме кон иднината, ние гледаме кон минатото. Во тоа е проблемот.

На Luminary, ванилала, Rose96 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Во право си. Ама иднина не со сите се крои. :) Што се случи пред две години во Куманово? Значи тие какви биле во минатото така ќе бидат и понатака.(За албанците зборам) :) Ти како македонец свесен ли си дека во својата држава си угнетуван од други наместо да бидеш попривилегиран како што е во сите други земји во светот? Знаеш ли македонците во албанија какви права имаат, а какви албанците во македонија? Мене искрено би ми било многу глупаво мојата сестра да излегува и се омажи за албанец а истовремено тој да пука на мене. Глупаво нели? Ова според мене му доаѓа како да му даваш нож во раце на непријателот и да му речеш боди ме.. :)

На okcenzi, Tanjamm и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Преку се можам да поминам, ама преку мешани врски или па бракови никако.
    И заостаната, и закржлавена во мозоко, абе како сакате наречете ме ама никогаш, никогаш под никоја основа не би била со некој што е различна вера од мојата.Добро бре дали малку православни има па најдовте со муслимани да одите?:tmi:
    Прво јас не си ја прегазвам честа да изигравам либерте и да одам со муслимани, а како второ не би им нанела толкава болка и срам на моите.Не, не оправдувам во никој случај.Секоја птица во своето јато.
    Има љубовта граници, ама одредени личности се слепи за да го увидат тоа.Се заљубиле, душички.А да го уклучиш мозокот и да се тргниш настрана и да ставиш граница коа ќе дознаеш дека е муслиман? Или не, затрескај се во него до смрт, па после кукај кога ќе бидеш од сите покажана со прст, кога твоите нема да сакаат пред очи да им излезеш и на крај кога саканиот ќе те остави за некоја невина и чиста.
    Нели, греота е и голем грев е тој да се земе со некоја кај "виновна" , па и од друга вера, а сосем е оправдано да спие со која ќе стигне пред да заигра стапот на неговите и да му шитнат некоја недопрена.

На okcenzi, deskarada, sanjaж и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А кога веќе ги спомна албанките договорени за пари, зошто не ја спомна и нивната религија? Мешаш националност со вера.

9. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Попрост народ не се наоѓа... Шо вас ве заболе кој со кого одел не ми е јасно.
    Ако си верник и не сакаш мешани врски- немој да влегуваш во мешани врски.
    Ако не ти смета и ги гледаш сите исто како луѓе- шо сакаш прави си.
    Ни едните на другите да му солат памет ни обратно.
    Кога македончето ќе разбери да си гледа во куќата и во врската не знам.... Зато сме на вакво ниво.
    Имам претходно негде тука коментирано, не знам дали конкретно на оваа тема или на некоја друга слична.
    Јас порано се гледав со еден турчин. Платонски секако, имав 18.
    Ден денес таков џентлмен немам сретнато. Такво понашање со девојка, не сум сретнала и точка. Иако тој поголем од мене беше 2-3 години, толку убав, културен, паметен, среден... Дете на место и за мерак. Разговаравме и за религија, и за разлики и за секакви работи како цивилизирани луѓе. Такви дебати на интелектуално ниво ретко со кој сум имала.
    Подобро се однесуваше со мене од сите НАШИ претходно заедно собрани.
    И мене па нула проценти ми сметаше дека бил турчин. Од трети причини прекинавме да се гледаме и секогаш ќе ми остани кефот во тој човек.

Сакам да кажам дека некои теми се ИНДИВИДУАЛНИ. Не ми е јасно како не можете тоа да го разберете. Ете мене лично не ми смета дали е турчин или србин или грк. Исто ми е. На некој му игра тоа голема улога. И ни јас сум во право ни вие сте во право. Секој како што мисли дека е најдобро за него нека си прави. Не може тука да има еден заклучок.

На Luminary, ♡BuBaLe♡, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Религија не спомнав никаде туку етничка група. :) Кај виде муслимани да спомнам? Реков дека само ги купуваат како стока ''албанките'' а не муслиманките.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Купуваат албанки, ама не од муслиманска вероисповест.

На okcenzi и Vitaly им се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не сум знаел, но не е битно тоа сепак, луѓе сме нели, за пари ли ќе се продаваме?

13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Политика. Ако е така ај да мразам и грци, бугари и со сите соседи со кои имаме проблем. Кога ќе видиш Александар Македонски со пола свет војувал, па ај пола свет да го мразиме. Јас сум во околина со муслимани веќе три години и никогаш не сум имал проблем. Имам и муабет правено со нив и сè. Додека бев во основно стално се рчкаа со мене христијани. Имав доста проблеми со децата од мојата вера и тоа без причина. Откако сум во средно, никогаш не сум имал проблем со некој муслиман. Ете.

На Ingvild, sj *O*, Pinky97 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Добро секаде е така, и во Полска кога бев и таму со полјаци сум се закачал, но како тука немам сретнато никогаш. Доаѓа до мене типот таков дигнат непристоен ни со култура нити со облека, на ништо не личи и ми вика што ме гледаш а нит сум го гледал, нит сум го видел нити го знам... Инаку јас зборувам во блиска иднина за која знаеме и имаме докази што се случувало и какви се односите со албанците моментално а не нешто што се случувало пред 2000 години за кое не ни имаме докази дека постоело. :D Инаку имам босанци во клас, муслимани се нели, многу добри другар се, но да не мешаме религија со националност, никаде не спомнав муслимани. :) Додека се освестите ќе отиде половина Македонија, на пат е веќе како што стојат работите.. Да не забегуваме со темата нека биде последно ова. :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    А што тебе те заболе, тоа што нас не заболело?

На okcenzi, PaLaVa, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    215
    Мила можеби сте еден за друг,а можеби и не.Пре млада си за јасно да ги согледваш работите.Немаш доволно животно искуство.Да можеби е тест но од Бог.Тој ја тестира твојата лубов,тој те калеми во силна девојка.И плус сте од различна вера тоа е нешто што барем во Македонија тука е нешто WOW -Крај на свет,се откажвуват твоите неговите од тебе од него..Можеби е лубов но со рок на траење.Дај боже да биди во ред .Камо ли да не беа денешните родители и луѓе се предрасуди за другите вери.ШТо дека ќе биди од твоја вера.Кога ќе те тепа,третира како мифка,како стока.ДА РАЗЈАСНИМЕ НЕ Е ДО ВЕРАТА ДО ЧОВЕКОТ Е -ПОЗ СЕ НАЈДОБРО

На sanjaж и sj *O* им се допаѓа ова.
  17. Senorita A

Senorita A Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Jas licno nemam nikakvi predrasudi. Vernik sum, no ne gi sudam vrskite pimegu lugeto od razlicna vera. Ako tie mozat da se nosat so toa I na niv im e ubavo jas nemam nisto protiv. Toa ne e losa rabota dokolku na dvajcata so se vo vrskata ne im preci. Site luge sme isti so razlicni stavovi kon rabotite.

На Бисерче95 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ич не ме боли. Продолжи да си проповедаш идиотизам слободно.

На Trxmx, theowndemon, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Овде проблемот е што најголем дел од Албанците ги мразат Македонците и обратно, и тоа ќе се премени само кога тие ќе бидат во помал број отколку што се сега, или пак ние ќе бидеме во многу помал број од нив, ама ние ако бидеме во многу помал број, тогаш најверојатно ќе бидеме во состав на Албанија.

И додека некои ги оправдуваат ваквите врски и бракови, и немаат ништо против тоа некоја Македонка или останата христијанка да се омажи за муслиман, Македонија се исламизира се повеќе и повеќе, на големо се градат џамии со пари финансирани од муслимански земји.

Јас не сум многу религиозен, и ги почитувам сите религии, ама најмногу ја сакам и почитувам религијата на која јас припаѓам, немам ништо против муслиманите од Европа, бидејќи нив ги сметам за најцивилизирани од сите, и тие живеат на овие простори исто колку и ние, немам ништо против муслиманите и од Африка и Азија, ама се додека си останат во своите земји, и не доаѓаат во Европа, бидејќи доаѓањето на муслимани од Африка и Азија, сакал или не сакал некој да признае е еден процес на исламизација, а таа исламизација носи менување на европските вредности и европската култура, бидејќи најголем дел од муслиманските имигранти кои живеат во Европа го мразат начинот на живот кој ние го живееме, ги мразат нашите вредности и нашата култура, и затоа си го практикуваат нивниот начин на живот, и си ги почитуваат нивните вредности и нивната култура. Има информации за тоа дека најголем дел од имигрантите кои дојдоа во Европа во изминативе неколку години, добивале пари од арапските шеици за да можат да си го финансираат патот до Австрија, Германија и Шведска, што е уште една потврда дека некој сака да има што повеќе муслимани во Европа.

Ако една Македонка се омажи за Албанец или пак Турчин тогаш најверојатно тие деца ќе бидат муслимани, бидејќи ретко кој муслиман (освен ако некој воопшто не е религиозен), ќе дозволи неговите деца да не бидат од негова вера, плус тука е и националноста, која националност ќе бидат тие, Албанци или Македонци?, Турци или Македонци?, не можат и двете, кога има попис се пишува една националност, освен ако не се попишат во графата останати.

Тука е и мајчиниот јазик, кој ќе му биде мајчин јазик на детето?, кој јазик ќе го учи во школо како негов мајчин јазик?, и ако живее во некоја етнички мешана средина каде што учениците Македонци и Албанци одат во посебни смени на училиште, во која смена ќе оди тоа дете?.

Ова се само дел од проблемите, да не зборувам за тоа дека општеството нема да го прифати тој брак, па и детето нема да биде прифатено ниту од Македонците, ниту од Албанците, Македонците ќе го игнорираат и ќе го покажуваат со прст бидејќи има татко Албанец, а Албанците ќе го игнорираат и ќе го покажуваат со прст бидејќи има мајка Македонка. Така да брак помеѓу Албанец муслиман и Македонка христијанка и Македонец христијанин и Албанка муслиманка во Македонија е скоро невозможна мисија.

@s1a1n1d1r1a1, ако не те боли тогаш не прашувај зошто нас не боли, и не го навредувај народот, а секој може да проповеда и да кажува што сака, па така и јас, а дали е идиотизам или нешто друго, ќе оценат станатите.

Последна измена: 27 јануари 2017
    На okcenzi, Bitter-Sweet, PaLaVa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Не успеват ваквите врски...Од искуство кажувам подобро спречи неголи лечи.У пичку матер со ова љубов веке

На IvannaT, girl-miri, sanjaж и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.