Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Incule

Incule Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    297
    Зависи твојте родители како реагирале,бирај или твојте или дечко ти,ако не го сакаат за зет најдобро е да го преболиш

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    @Sashko1992 Ти стварно си најзанесениот член на форумов. Ако секој може што сака да си проповеда и јас можам. Јас си кажав што мислам ако ти си се пронајде во постот not my problem dude.
    Пс: прашањето беше реторичко. Си имам јас добар одговор на тоа ама бидејќи сум тука на форумов долги години и ги почитувам различните мислења на членовите, ќе си го задржам за себе.

На крајот се се сведува на ова:
    Ако јас немам ништо против тоа да сум со муслиман, ни ти ни никој друг овде нема да ме убеди во спротивното.
    Исто како што некој што е против тоа нема да биде убеден од тоа јас што ќе му реплицирам и што ќе се вреѓаме тука. Затоа нема поента од длабоки дискусии секој си има свој став од различни причини.
    И повеќе немам во план да ти реплицирам никаде на форумов бидејќи на секоја тема накурчено се обраќаш и повеќе пати имаме дискусија од ваков тип водено. Chill out.

На Ingvild, girl-miri, ♣ Alba Viduam ♣ и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Јас никаде не напишав дека неможеш да проповедаш, само кога проповедаш, проповедај на културен начин, а овиe твои реченици воопшто не ми личaт на културни.
    Попрост народ не се наоѓа... Шо вас ве заболе кој со кого одел не ми е јасно.
    Продолжи да си проповедаш идиотизам слободно.
    Оваа е упатена лично кон мене.

Последна измена: 28 јануари 2017
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Дебата на темава е скроз непотребна.Мое лично мислење.
    Исто како да фатиме да дебатираме за жанр на музика и филм,секој со своето.
    Меѓутоа едно е така,дека среќата на човек е најважна.Барем мене ако ме прашувате.И јас бев против,меѓутоа пораснав,созреав,видов нешто од светов и сфатив.
    Апсолутно немам ништо против мешани бракови,етнички,верски,геј бракови и.т.н.Кога станува збор за нечива среќа,апсолутно ништо не ме интересира.И на крајот од денот,ама апсолутно никако не влијае на мене тоа некој таму со кого е за воопшто да осудувам.Терајте луѓе и мило ми е што сте среќни,малкумина можат да го кажат тоа за својата врска.

И дај престанете со муабетите за Албанците,2001,како они се неандерталци,симнати од планина и не знам што.Кога ќе седнете на маса со Албанец од рурална и од урбана средина,за да можете да ја направите разликата,тогаш коментирајте.Значи не е до етничката припадност,туку е до домашно воспитување,искуствата во животот,образованието и така натаму. (истото важи за било која етникус,меѓутоа ги посочив Албанците зошто тие бодат очи.)
    2001 беше многу одамна,нови генерации,нови погледи кон светот.А и тоа е некоја многу поголема политика за ние да ја разбереме.Седнете напрајте муабет со некој,чисто да си развиете хоризонти и да си расчистите сомнежи.Да видите колку од нив всушност сакаат "голема Албанија",војна,двојазичност, или како и сите други сакаат место под небово.За Куманово па воопшто не коментирам.

П.С Имаше еден цитат одамна го имам читнато и ми остана во памет : Не осудувајте нечива врска,не знаете каква магија се случува кога тие две души ќе се сретнат.

На Ingvild, Bella.04, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    12.688
    Грешка, има и муслиманки. Јас знам, а и на ТВ21 имаше една муслиманка се омажила во кратовско и си кажа дека сменила вера, за што новинарот ја прашуваше па како, па дали знаела претходно за тоа, па зар не и е проблем?

6. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.913
    Допаѓања:
    2.141
    Ајде и јас да си ја кажам мојата мака. Работев некое време во Германија на привремено и се вратив.со тоа штопосле кога се вратив незнам ккако да ви опиша.едно 3год немав дечко едноставно неможев со некој да бидам а тој некој стварно да одвојува квалитетно време со мене, не само за секс. Дане го разглбувам муабетот и ја се фатив со албанец сеа знам може некој кемеосудува тоа си е негово. Моево искренонебесе планирано мислам за врска. Како се видовмеод првиот пат веќе ние почнавме на некој начон одма со врска, највеќе ме привлече муабеттот, со саати можевме да зборувамена разни теми. иначе типов си е модерен чист по религијата баш нее толку релогиозен пошо од едната страна е исламизиран не баш чист. баш се скаравме прво околу религијата дури ми рече не гледај религија гледај човек. онмија прифати религијата идам со него до црква.религиски не ми кажал дека би имале некоипроблеми , ја сум му рекла дека не би јаменувала релгијата да ме сака таква како што сум.тоа е накратко за однсот сорелигијата.Е сеа следново што ке кажам можеби некои ке ме осудат свесна сум за тоа самоод сегашна гледна точке можеби сум требала малце повеќе да запнам или да бидам порешителна.Имено уште тогаш ми призна дека дека има жена и деца само штотаа цело време не живеела со него тука дека живеела со нејзините во дрг држава доаѓала али пошто си имала некој бизнс сакала таму да седи а он не. Ми има признаено дека у меѓувреме додека била тамуон тука си имал децојки дури некои за посериозно . тука после некое време во таа група се најдов јас, она ни направи проблем од тогаш. ОНА како сто ми кажува он се врати и мака мачи да ја истера да си оди од кја него, али несака со сила заради децата само.Морам да кажам декаон децата ради мене многуретко ги гледа со тоа штосо мене е цело време односно секој ден се гледаме, иначене не е само сомене засекс се случувало и по две недели да немаме,а да се видиме. Друг проблем е што ги немам видено неговите пошто му рекле додека не расчисти скроз неможе со мене да се видат, незнам тоа им е како услов а знаат дека се гледа со мене не сме еден ден. Ние дали за овие 2 години дали 10 пати не сме се виделе, секој бозји ден инаце моите го знаат иго прифатија али испадна една сериозна ситуација каде што морав да абортирам пошо немаше уште решение се налути на моите зашто запнаа за абортус и морав.Него како криво да м падна па падна закани од негова страна јас продолжив со него моите веќе не. сега сме сами препуштенина себе, и сеа што е проблемот ја сакам што побрзо да се тргнам од дома пошто имам притисоци он ми вика дека таа ке си оди и дека ке ја носи,и јас сега нанего чекам а ми вика дека заедно сака да ај градиме иднината и сме правеле плановиза тоа. Тешка ми е ситуацијата и напната незнам кој колку може да ја долови, може некј ке рече дека сум требала од порано малце повеќедазапнам дури мисламдека странство можеби би била најдобра ситуација во случај другава варијанта да не испадне али по муабетот он е желен за во негово да седи знам дека тоа го сака али мора прво да се тргне бившата што и незнам дали сакада си оди,он вика декасе согласила. Можеби некој од нас немадасе согласи со мене сите сме различни. МОже некој кеме осудиали пак ке речам има некоја силна љубов мењу нас што не ни дава така лесно да се откажеме некоја како чудна сила. Ве молам по некое мислење добронамерно ова ми е скоро најтежок перид во животот сакате верувате сакате не. Некако сакамда се бориме и понатака али сакам конкретно решение да има.

7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.851
    Абе ајде...

Засрами се. Маж со жена и деца! Алооо

За што да се борите?!
    Додека не се разведе вие немате за што да се борите. Немате иднина додека тој е женет. Освен ако не сакаш цел живот втора да бидеш.
    Се читаш ли ти воопшто ццц
    Па уште и си абортирала. Што ти рече тој? Супер душо, абортирај?
    Имате секс и некаква си т.н врска.. А тој има жена.
    Одлично.

Тука не ти е проблем религијата.
    Жената ти е.:wasntme:

На buba4e89, Antebellum, Trxmx и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Во вакво општество да влезеш во врска или мешовит брак посебно ако типот е од националностите со кои традиционално немаме добри односи значи само максимално да си го искомплицираш животот.
    Верата како вера не би требало да биде никаква пречка, некаде на друго место ама не и во Македонија.
    Ако сакаме да глумиме ќе кажеме дека љубовта не познава граници, дека љубовта е најбитна и победува се.. но тоа е само теорија, реалниот живот е нешто друго. Мислам дека јазот кој се создавал помегу маедонците и албанците е толку длабок што ретко кое семејство може да го премости и изгради корекни односи.
    Кога пример јас би им рекла на моите дека се мажам за албанец тоа би било еднакво на тектонски потрес, исто како и некоја албанка би рекла на своите дека е во врска со македонец би било исто така катастрофално примена таа вес.
    Јасно ми е мене дека човек е човек без оглед на верска и етничка припадност боја на кожа... Ама ајде оди тоа објасни им го на родителите, фамилијата, соседите.... Во најголем дел девојките кои ќе се обидат да стапат во вска или брак со Албанец, биваат отфрлени од семејството и општеството токму од причина што со децении сме граделе едни непријателски однос едни кон други.
    Јас никогаш не би се осмелила да влезам во една таква врска а камо ли брак, не само од страв од реакцијата на околината туку затоа што мислам дека славењет на Велигден и Бајрам на едно огниште не оди.
    За мене празниците се многу битни и не би сакала да ги празнувам сама а партнерот да ми биде статис, за мене обичаите се да веруваш во нешто и да живееш согласно учењето на тоа што веруваш а не да славиш како да е тоа роденден или свадба.
    Децата од таков бра што ќе бидат по националност? Во што ќе ги учите да верваат едниот во исус другиот во алах? Или како што било со векови жената ќе ја прифати верата на мажот ќе свитка ќичма и ќе ќути.

На Andemona, buba4e89, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  9. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Ретко кога вакви врски завршуваат среќно. Најпрво родителите од двете страни не би прифатиле, мада од кај нас може и некои би попуштиле, но кај муслиманите нема шанси да дозволат христијанка да земе. Секоја чест на исклучоци кои гледаат пошироко и имаат посовремени сфаќања кои се ептен ретки.

На Tanjamm, girl-miri и Frose Nose им се допаѓа ова.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    А да почнеш да се почитуваш себе?

На YoungandBeautiful, buba4e89, Trxmx и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Кај со муслиман, кај со Албанец, па уште и со женет (facepalm), полошо од ова мислам дека нема, а тој како што бил ,,верен'' на жена му, сигурно така ќе ти биде верен и на тебе. И научи убаво да пишуваш, правописот ти е многу лош, се измачив додека да го прочитам текстот.

Последна измена: 10 февруари 2017
    На Andemona, buba4e89, teressa и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    A be devojce, zenet plus Albanec, kapak ova trae 2 god i povekje i ko cresa abortus ... jas sretnav mesan brak, navistina silna ljubov ama ne ziveat ovde i pak niz koj pekol imaat pominato podobro da ne znaes.
    Ljubovta e najubavata i najmokjnata rabota na svetot, ama koga kje vidis ogan neli e popametno da ne si igras so nego. Si abortirala, a toj sto prevzema za da ne abortiras? Ja ostav zena mu? Kako se bori toj za vas? Razmisli toj ima i deca i familija, negoviot vlog e mn mal vo igrava nasprema tvojot sto e moznost da imas svoe semejstvo i dom.
    A koga kje mi tekne kolku si bila slaba koga si go sretnala i osamena i kje mi tekne na ova nasive mazi ufilmani i posle ovoj e kriv onoj e kriv, nasiot sistem na sto e vredno vo zivotot se izremeti a, site ni se krivi.

На buba4e89, Trxmx и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  13. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Ова е најголемата глупост што ми се појави на екран. Се борите две години и тој ДВЕ години ја брка жена му од дома ама таа не си оди :rofl:. Браво бе женска :clap: па уште абортирала зошто ја присилиле, зошто не се спротистави ќе си имше сега КОПИЛЕ и ќе ни се жалеше како те истерале од дома со бебе. Јас се чудам што не те скршил некој од ќотек уште, тоа најмногу ти треба во моментов. Голема и без мозок, не барала некој во Германија да се среди, туку се вратила и нашла оженет мочко. Секоја чест за борбата :clap: ама победата не е на твоја страна :x
    :!: А и никој друг не е на твоја страна, сама се бориш за едно ГОЛЕМО НИШТО:d:

На buba4e89, teressa, Trxmx и 10 други им се допаѓа ова.
  14. жули

жули Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    74
    Мони, не можам ни да замислам во каква тешка љубовна ситуација се наоѓаш, меѓутоа ќе се обидам да ти дадам совет, знам дека животот не е црно бел.
    Треба да ја насочиш љубовта кон себе, кон твојата работа, хоби и пријатели.
    Не смееш да си дозволиш да паѓаш толку ниско и женет човек да го контролира твојот живот.
    Сигурно има слободни и разведени мажи кои ќе те направат среќна.
    Од религиски аспект зависи од тебе дали ќе можеш да живееш во мешана заедница и ќе се прифатите такви какви што сте. Сметај дека на пракса е многу поразлично, сепак се е индивидуално. :)

15. JessieT

JessieT Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    11
    На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    А што не те викне дома па ќе си живеете сите заедно, нели религијата им дозволува да има повеќе жени.
    И жената си ја "сака" и тебе те "сака" па што мора да ја брка, ќе си бидете хепи фемили. (facepalm)
    Изгледа долго си била во Германија па си заборавила да пишуваш македонски.
    Значи каков фраер има да испадне љубавникот твој, ќе ве ебе двете, една во парни а друга во непарни денови. :D
    Разбуди се додека е уште ден надвор, да не ти се стемни после.

На buba4e89, teressa, Trxmx и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Прво, среди си го правописот зашто едвај те прочитав. Второ, да го оставиме настрана тоа што е Албанец и што припаѓа на различна религија од твојата,сите без разлика на вера,нација,раса и физиономија сме луѓе, ама тој е оженет и има деца, треба да се грижи за нив. А и тоа што си абортирала ми падна во очи. Ако не и’ бил верен на сопругата, ни тебе нема да ти биде верен. Како ќе ти биде тебе кога ти би била на местото на сопругата? Или пак татко ти да и’ го направи ова на мајка ти и обратно? Затоа освести се додека е време.

На anaja1 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    12.688
    Oфффф лелел, имате ли деца бре родители вие, што ве учат вас? Ништо ли не ви значи вера, нација, корени, семејство, традиција, пријатели, роднини? Имате ли мозок и гордост? Кажи ми ти кога некоја Албанка ќе направи нешто вакво? Па има да ја стрелаат.

На buba4e89, Trxmx, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    12.688
    Еве јас деновиве се изненадив од објава на фејсбук од Македонка мажена за Албанец. Патем јавна личност и кажува како ние сме ги малтретирале нив, ама на фин начин тоа го кажа. Бруки. Човек и пишал дека Албанците исчистија цели македонски села, а таа продава либерализам некој. Абе глупости. За кои ситни финти си го продаваат животот. Ама на крај криви се родителите, што не посветуваат внимание на детето. Друга исто јавна личност била среќна жена на Албанец, читав интервју, а мажот се фотки и знаме на Косово, Македонија никаде и македонско знаме нема, а леб јаде од оваа држава. Така ние малку по малку се претопуваме, уништуваме, се додека не не снема и додека не сфативме колку е важно да имаш држава, макар сиромашна, макар на стаклени нозе.

На okcenzi и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.097
    Vidi, iskreni da bideme vo tie emsani brakovi taa e k**va i za ednite i za drugite, ne zavisno dali stanuva zbor za albanec i makedonka, vo sekoj mesan brak kade dvata naroda se ne bas so ubava megjusebna istorija, toa e fakt.Osven vo Jugoslavija so bratstvoto i ednistvoto site bile isti, toa zavrsi kako sto zavrsi, nema vekje a, duri i togas vo pozatvorente sredini cisto sumnjam deka bilo bas rozevo. A ljubovta ne bira po vera i bogatstvo, samo za zal ovoj sluvaj na devojcevo i mn drugi se se ama ne ljubov zs mesanite brakovi sepak opstanuvaat ama tie megju koi ima navistina ljubov, a ne vakvo maltretiranje. Da trpis budala da te pravi, zena mu ne si odela, da abortiras i uste da sakas da se boris za skot sto osven nesrekja drugo nisto ne ti dava MA NE ALBANEC DA E STO SAKA NEKA E, PRED SE NE E COVEK. Zakasal i ne ja pusta, a ne ja usrekjuva, plus problem e, se raboti za moe i ne go davam pa, makar i i go unistil zivotot, a taa pa, uste namesto da se bori da se oslobodi od nego, taa bara nacin kako da zavrsat srekjno :@ ... aj, da ne zvucam premnogu surovo da preknam zs nema ni da i godi nit oci kje i se otvorat,a jas kje bidam losata Outlook 8)

На Ingvild и Tanjamm им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.