Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од unhappyy, 10 април 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    6.520
    toj napravil deca na zena mu.za niv se grizi.a za vaseto nemalo resenie.ajde bre.plus dve godini te motka.ne mozel da se razvede.
    razbiram deka sekoj moze da pogresi.sekoj moze da se zaljubi vo pogresna licnost,ama vaka jasno da gi imas rabotite i da ne gi gledas.gorodst nula.samopocit nula.dostoinstvo,isto.

На lunchy, buba4e89, Trxmx и 6 други им се допаѓа ова.
  2. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    А тој на кој начин ја брка:^) ? Немој да бидеш наивна и заслепена. Или можеби си толку добра во кревет што толку те сака :?: . Биди паметна и не се влечи низ животот, јас сум сигурна дека ќе се каеш. И никогаш нема да бидеш среќна, во ова те уверувам.

На buba4e89, ♡BuBaLe♡, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    @monibejbi Се навредуваш зашто е вистина:Dоф леле мајко ти толку веруваш на него во секој збор што џабе е сите што ти зборат тука,ти си живееш во светот на бајките:DПродолжи да сонуваш а кога ке се разбудиш пиши ни:DТи држам среќа за разводот(fingers)

На teressa и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    175.919
    http://www.sbs.com.au/yourlanguage/...derline-unlikely-romance-refugee-border-guard

Во духот на денешниот празник, за оние кои го слават. :)

Сум кажала и претходно мислење, овие врски се многу тешки за чување, па себе си никогаш не сум се гледала во една од нив. Посебно не во ваква затворена средина каде се давиме во стереотипи. Ама исто не мислам да оправам криви дрини за туѓи избори.

Па дури и од артиклов со лош англиски што ви го постирав, можете да извлечете заклучок дека тој што те сака ќе те жени, односно ќе прави работи со кои ќе ти докажува дека ти си му единствена. Се останато се изговори и е само губење време.

На BabyStyle, lav4ence.e.e, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.407
    Јас живеам во земја каде што културата и самата совест на луѓето кон оваа проблематика и општо за се е на завидно огромно ниво.
    Уживам, уживам во луѓето, во хорот од дечиња црни, бели, жолти, муслимани, католици и будисти како се држат за раце и сите подеднакво се смеат и пеат.
    Луѓе. Баталете ја огорченоста ваша, таа само ве труе и ве прави несреќни луѓе.
    Обидете се да погледнете пошироко од вашиот нос и да сватите дека сите сме луѓе, без разлика на различностите.. сите сме составени од крв и месо и треба да се почитуваме а пред се да изразиме култура и национална свест кон останатите.
    Што сме ние повеќе од поразличните вери? Ништо.
    А ни тие не се нешто повеќе или помалку од нас.
    Проблематиката овде, лежи во нашите корени и како тоа не учеле. Но грешно е. Не е правилно.
    Не е убаво да мразиме и газиме макар и со зборови се пред себе.

Секој човек си е одговорен за себе и своите постапки, пред се своите избори што ги прави за да биде среќен. Никој, ама никој нема право да се меша во нечиј живот и да соли памет некому за сопствениот избор и среќа.
    Па макар и родителите.

И не, не ве сваќам вас што газите се пред себе со коментарите.
    Никој и ништо не сте повеќе од другите луѓе.
    Секој има право на избор, на среќа и на свој живот.

Дојдете малку понагоре да видите како народот се прифаќа и разбира од култура. Почитува и цени нешто поразлично од нив.
    Па некогаш ти иде да се засрамиш од своите постапки и реакции кога гледаш колку љубов и сплотеност има со малку поразличноста од сам себе си.

Љубете, стапувајте во брак и слободно оформувајте семејства со тој што ви го дал светот на дланка и се чуствувате среќни.
    Еден е животот, не вреди да си ја расипуваме својата среќа ради другите.

На piksooki, eloves, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    12.688
    Овде девојчето веќе има проблем, а не е во некоја перфектна љубов, па демек ние сме расипувачи на забави и зборуваме контра. А во која земја си инаку, ако не е тајна? Јас гледам дека и на запад се менуваат работите по сите овие напади, и не е дека некоја Французинка пример така без да и трепне око би стапила во брак со некој си Аванистанец и слично. Годините менуваат, ама светот се врти кон радикализам. Погледни ги само првите потези на Трамп и се е јасно.

7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Почнаа да се освестуваат и луѓето од Западна Европа, сфатија дека е загрозена нивната раса, нација, култура, религија и сл., само се надевам дека не е премногу доцно ова освестување.

Последна измена: 23 февруари 2017
    На buba4e89, Tanjamm, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    @monibejbi се согласувам со се’ што ти кажале погоре. Тоа што припаѓа на религија различна од твојата не е толку голем проблем колку што е тоа што е оженет и со деца. Неговата сопруга не е катил,а уште помалку подмолна, туку е жена која се труди да го спаси бракот. Тој тебе НЕ ТЕ САКА, туку ТЕ ИСКОРИСТУВА.
    Колку и да не ја сака сопругата, тој ќе остане со неа барем поради децата. Тоа што одиш со оженет човек е доказ дека не се сакаш, не се почитуваш и не се цениш себеси.

@vitamina никој тука не е огорчен. Девојката има проблем. Ајде тоа што е Албанец и припаѓа на друга религија да го оставиме настрана, ама тоа што е оженет и плус со деца? Таа мисли дека ја сака, ама не е така.

Последна измена: 23 февруари 2017
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    3.107
    Јас незнам зошто веќе се трудите да и објаснете на девојкава, кога таа е сигурна дека правилно постапува. Незнам зошто воопшто пишала овде, кога не сака ничие мислење, совет да послуша.
    Кај он е женет и има деца, кај две години дозволува да ја искористува, кај абортирала :!: ,па уште се надева дека ќе се ожени со неа.
    Драга девојко, ако тој те сакаше тебе толку многу како што кажуваш, зар би дозволил да го абортираш тоа бебе? :shake:
    Затоа не губи веќе време со него, тргни се настрана. Ќе најдеш некој што навистина ќе те сака, што навистина би направил се за тебе. :nod:
    Поздрав. :hai:
    @monibejbi

На buba4e89, Tanjamm, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    А сега не си му втора? АЛО ИМА ЖЕНА, ТИ СИ МУ САМО ЕБАЧИЦА ИЛИ ВО ПОБЛАГА ФОРМА КАЖАНО ШВАЛЕРКА.
    Ако те сакал ке се разведел, ама си сака жена да си има од негов сој, а со тебе останатите работи покрај сексот.
    Чекај чекај кога ке најде подобра.
    До кога ке изигравате дежурни будали? ДО КОГА?

Свесна си бре што пишуваш? Да си ми керка во подрум ке те чувам до крај на животот.
    Кај шпун, кај муслиман, кај женет, кај со деца, па уште те напумпал и си абортирала. Ако малку ти е.
    Ти заслужуваш да ти ги потроши годините и младоста и на крај да си останеш сама.

Не е во прашање дали ја сака или не ја сака жената, туку дека тебе не те сака, те гледа дека си лесновера и си уживка, ти думкај му ја за иднината. Уф само ваква снаа да не дочекам никад.

Порано не ги оправдував ваквите врски, ама ги разбирав, сега не ни ги разбирам.
    Проста сум, глупа сум, провинцијалка сум и не сум била во германија. Ама имам супер живот, мир, љубов, семејство и хармонија.

Интересно ке биде коа ке чуеш или видиш дека жена му е трудна. Ххехехехе смешки.

хахахаха ах бе девојче зелено недозреано. И на предходната така и викал и на наредната така ке и вика.

НЕ. Ти не мисли, пошто немаш развиен самосвест, а и не се цениш, пошто си само опција, наместо приоритет.

А кој абортус е лесен?

Ако тој толку те сака, ке го сакал и вашето бебе и ке бил МАЖ ке пресечел се на време и ке се тргнел на страна да се венча со тебе, да живее со вашето бебе, кога веке не можел жената да ја “избрка“.
    Друго, знаеш колку е лесно да ибркаш некој од дома? Со развод. Одиш на адвокат, лупаш тужба за развод и во рок од 3 месеци си разведен. Второ не ни мора да ја брка од дома, туку да ја остави неа со децата во тој дом, да се разведе и да замине со тебе во нов дом. Знаеш како викаат старите, дека гуските се китат со перја ( перјата се бескорисни исто како ти со бескорисните негови ветувања)

Најглупо ми е кога ке прочитам како некоја го изнесува „вечно нерешливиот проблем“ бара совет, а после со сите се кара како е во право, как ние сме глупи, се обидува да ни докаже дека грешиме, не слуша СОВЕТ иако го бара нели, за на крај кога животот ке ја плесне, кога ке и се скршат крилјата, ке дојде да советува други девојки дека овие врски не се во ред.

Аххххх мојот чудесен женски сој.

Последна измена: 24 февруари 2017
    На BabyStyle, ♣ Alba Viduam ♣, buba4e89 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.377
    @monibejbi ти си втора жена од првиот бакнеж,да не речам однос.
    Дури и да се разведе во најдобар случај,ти не можеш да ја избришеш верската разлика ,не можеш децата да ги помножиш со о, а и абортусот како ќе го избришеш.
    Имаш полн куфер проблеми кои сама си ги направила.Си била и те како свесна за разликата ама сакаш со оган да се играш.
    Може на север ова е нормално,ама на овие простори не.И во куранот и во библијата си пишува како треба да се склопуваат бракови,ама кој да се бафта со таков ,,минорен" проблем.
    Отргни се дури е време,иако си обележана за цел живот.И биди спремна минатото секој ден да те удира по чело.

На buba4e89, evangelina.ina, ♡BuBaLe♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.061
    Како прво не невредувај со лоши изрази,пошто не биле регистрани и колку што знам не живее туку иде на спиење кај братот, работта е што она му го има заземено станот и тоа дека моментално он сака прво со мене да биде, адецата ги гледа али повеќе е со мене, и незнам дали би ме шутнал како што кажуваш кога е заљубен во мене пошто сме ете и еднаш дојдовме до раскинување он ме молеше. Сеа пак сум јас лошата?[/QUOTE]
    Да ти си лошата растурачка на бракови
    Амен

На BabyStyle, buba4e89, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Јас не знам зошто очекуваш иднина со стока која повеке време е со швалерката отколку со децата?
    Ако имате ваше мислиш дека ке седи со вас, а не дека и ти како жена му сама ке си го чуваш а тој друга вејка ке си лаже? м?

На lunchy, DAngel, ♣ Alba Viduam ♣ и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    @monibejbi тој ако планирал нешто посериозно со тебе како прво, немал да дозволи да абортираш, а како второ , до сега ќе најдел начин/решение да се тргне од жена му и да почне да живее со тебе, а не сега кога таа се вратила... па тој тек сега ќе ја брка од дома, ќе се разведува. Па не можел со сила да ја избрка заради децата , а таа пак сама не сака да си оди. Тогаш на кој начин ја брка ти кажа? (facepalm)
    Ако толку не може да најде начин а сака да биде со тебе, што тој не си замине од таму ?
    Не биди толку наивна и дај свести се што правиш дур ти е време.

Последна измена: 25 февруари 2017
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.358
    Девојко за толку време тој ќе најдел начин да се разведе , ете не морало да ја брка неа од дома , има мал милион решенија за да биде со тебе ако сака . И како ја брка жена му а не може да ја избрка :^) ? Хмм .. се сетив ]:) тој ја брка низ врата таа влегува низ прозор :?: или ја брка околу маса :wasntme: човекот си ги држи двете наивки си ги мотка како си сака а овие нека си се тешат сами себе дека едната ќе биде оставена (facepalm) па уште вели не бил лесен абортусот .. а за правење лесно му беше :^) ? Не си се мачи за џабе , шутни го додека не ти направил друго бебе , бидејќи и сама гледаш дека жена му нема да ја остави :| во најмала рака поради децата што ги има со неа :|
    Не ми е јасно , ајде со друга вера ваш избор си е тоа , ама женети ? Плус и со деца ? (facepalm) имав ваков пример школска ми беше , само иста вера се - православни , тој женет со две деца таа 2 средно .. абортираше најмалку 2 пати , ете го тој со жена му денес си е а таа ја бие лош глас дека абортирала од него и дека му поминал меракот па и се врати на жена му . И да , веќе никој не сака да е со неа , сите мажи ја гледаат како кукла за една партија и толку :|

На mode-kristina, buba4e89 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Aј таа, детиште била.
    А тој, возрасен маж што имал секс со 15-16 годишна? Па жена му требала со партали да го исфрли од дома.

На mode-kristina, buba4e89, eloves и 5 други им се допаѓа ова.
  17. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.358
    Жена му е на најдобра моја другарка фамилија . Од другарка ми разбрав дека оваа абортирала од него .. Беа пред развод , таа со децата си замина од дома , ама нему тоа не му било прв пат . Сите во градов го знаат каков е , и на неа веќе и прекипало . Ајде школскава детиште , ама до толку има мозок да размисли со своја глава .. па и јас сум можела да се вмешувам во бракови / врски ама кога ќе размислам подобро ми е сама отколку со женет .. Не знам . Немам коментар (facepalm):x

На mode-kristina, buba4e89, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Па не оправдувам, ама никој во ситуацијава нема мозок, на чело со нејзините родители.

На mode-kristina, Rose96 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.358
    Ти мислиш тие знаеа каде е и со кого е ? Таа од село , ќе им рече кај школска ќе спијам вечер и тие од каде да знаат каде е по цели ноќеви , ги лажела луѓето ...

На mode-kristina, Rose96 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Е што ако е од село, пола фамилија ми е од село, па никој не се лаже така.
    Негрижа е.

На mode-kristina, buba4e89, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.