Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by unhappyy, Apr 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. La.loca

La.loca Популарен член

Да, ама тој карактер се менува, типовите што ги спомнав значи не се клинци од по 17-18 години, туку возрасни 21-22 години.

2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Мони не ти треба тебе подршка од форумов тебе ти треба ум во глава. Кај вас не е проблем верата туку жена му. Мони швалерка си му и те мота. Колку побрзо сфатиш дека нема да ја остави жена му толку подобро за тебе. Остави го нека си живее со дечињата не е убаво да им го доуништуваш детството и така татко им е најлош татко... Човек што поминува време на швалерај наместо со децата не е добар родител...

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Батали . Таа одлучила веќе . Не знам само зошто уште бара совет овде , кога сите од петни жили се трудеа да ја убедат дека жена му нема да си замине ...

Rama and Antebellum like this.
  4. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Девојки...вие што барате совети наводно тука,сигурни сте дека барате совети или само паламудење едно големо од ваша страна као вие ги кршите стереотипите на нашево затуцано општество???:puke:

Feather, Rama and Petar80 like this.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Има една девојка на youtube, што променила вера од христијанка во муслиманка и ја прашуваа девојки, демек имале дечко муслиман и сакале да сменат вера, демек не е за него ама не сакале да мисли целото семејство дека е за него. Многу убав совет им даде девојката: "Прво разберете ја религијата во која сакате да преминете, научете ја и осигурајте се дека тоа е вистинската религија за вас. Променете ја само заради себе си, а потоа помислете како жена муслиманка, со вашите нови сфаќања, кои квалитети сакате вие да ги има човекот со кога сакате да бидете. Многу често ќе сфатите дека тој не е за вас."

okcenzi and Aleksandar1212 like this.
  6. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Или натерајте го на сунет дечкото.

Antebellum likes this.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Има и девојки кои од муслиманки стануваат христијанки, како на пример оваа Курдкиња од Ирак, која се омажи за Македонец од православна вероисповед.
    http://kurir.mk/magazin/zivot-i-stil/video-migrantka-od-irak-stana-makedonska-snaa/

Antebellum and Aleksandar1212 like this.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Мислев општо, немав намера да потенцирам една или друга религија, таква ми беше приказната... Плус реков да не менуваат вера заради дечко никогаш...

Aleksandar1212 and Petar80 like this.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Па не знам колку сменила, мислам дека не сменила. Јас гледав едно видео каде кажува дека на бебето ќе му дадат име кое ги користат и христијани и муслимани. Но, според мене ова со Ирачанката не е љубов туку е интерес. Што ќе се мачи по кампови, ќе патува до Германија кога си најде свој дом тука во Македонија. Самата кажа дека нејзините се лути затоа што се омажила за христијанин.

Antebellum and La.loca like this.
  10. nik_m__

nik_m__ Нов член

Zdravo Feminki! Moeto poznanstvo so nego (bosanec) beshe pred celi 3godini kade bevme samo drugari nemav bast cest prijatelski kontakt. Po tie 3godini se skucucuva ljubov koja e vejke 8meseci. On go zavrshuva srednoto a mene mi ostanuva ushte 1godina. Moite roditeli ne ja odobruvaat vrskata imase period kade imav zabrani i precki no gi nadminavme i dojde eden period kade imase ubava pozitiva. Vo princip e dosta dobro vospitan i ima ubavi maniri kako licnost me pocituva i dostoinstveno se grizi za mene saka da pominuvame vreme zaedno i ne me zanemaruva prijatno se custvuvam do nego. Odnosot so moite roditeli ne od sekogash bil sjaen nie sme 4deca sekogas site raboti koi bile zadolzeni okolu kujkata sum gi izvrshuvala jas i dosta neramnopraven odnos imalo megju decata vo nasiot dom. Pocituvanje kako moi roditeli imale od moja strana i posle odredena situacija kade tatko mi krena raka na mene. Sakam da im dadam do znaenje deka sum dosta zrela i deka mozam da procenam sto e dobro za mene i mojot ponatamosen pat! Sakam da me razberaat deka ne sekogas e bitna verata bidejki pred gospod sme edno! Sovet za celokupnata situacija ponataka kako da postapam.

girl-miri and Feather like this.
  11. Crnookata

Crnookata Популарен член

Ако веќе толку многу се сакате, продолжете заедно, незнам за твоите родители но јас никогаш не би разделила двајца кои се сакат.

girl-miri, aleksandra4444 and sj *O* like this.
  12. Dust

Dust Game Over

На 17год се сметаш за зрела?
    Алал да ти е.
    Во секој случај, пробај да се избориш за љубовта, многу често вреди да се бориш :)

theowndemon, Antebellum and nik_m__ like this.
  13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Што знае дете од 17 год.за љубов!?
    Какво борење бе прашинче, нека седи мадро, нека учи и нека лади глава.

14. DAngel

DAngel Форумски идол

@nik_m__ за жал, на 17 години е тешко да поверувам дека си доволно зрела за такви важни одлуки. Верата не е секогаш битна, ама битно е да не уништиш односи со семејството за врска која можеби утре нема да постои. Пристапувај и на двете ситуации со резерва, немој да влегуваш во конфликти со семејството и немој да му се препушташ целосно, да се заслепуваш од љубовта додека не си сигурна дека тоа е навистина тоа.

Belgin1, poenta, eloves and 2 others like this.
  15. Dust

Dust Game Over

Нека си најде занимација де :D

baba Rada and DAngel like this.
  16. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Да си идеш во школо и да си учиш :) Кај се брзаш?

Antebellum, Feather, Tanjamm and 2 others like this.
  17. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

A vrska so sheik?kako mozete da idete so nekoj od razlicna vera :puke: kako?!

marchi-cool, Tanjamm and baba Rada like this.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

А ти не идеш со некој од различна вера :?:
    Како можете да идете со Грк, како? :puke:
    Ај помалку предрасуди, ве молам...

Trxmx, Emy867, girl-miri and 8 others like this.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Чинам и ти си со некого од друга вера, националност, држава, менталитет, некој кој не те признава како македонка дека постоиш хаха..се друго. Ама кога е за други тогаш ти се повраќа?

Он топик: Девојче уште си млада да размислуваш премногу сериозно.
    Ако ти е убаво и ако те почитува, се сакате, терајте си. Ќе видите како ќе биде понатаму, со текот на времето и дали верата ќе влијае на вашата врска и однос- помеѓу вас самите, а не од трети фактори.

20. Јаневски

Јаневски Популарен член

Кога бев мал и јас бев зрел, затоа сега сум скапан.

korisnichka, Bankarkata, Gosh and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.