Имам момче од друга вера и не сакам да го изгубам

Discussion in 'Љубовни проблеми' started by unhappyy, Apr 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

Хахахаххахаха па точно. На мое дете ако сакам и еврејско име ќе му дадам. Тоа не ме прави помалку човек или помалку верник во некоја религија. Битно е да си човек. Уствари кај нас битно е да се иживува некој тормозејќи те со свои бедни гледишта на светот и на тоа како треба да живееш. А кога ќе прочитам па родител коа ќе каже, а како се чувствуваме ние ко со секира у полноќ на врата да си им дошол од такт ме вади хахаха.

2. tessie

tessie Форумски идол

Затоа што имаме толку изопачени погледи на нештата тие коишто треба да се кријат гордо се шетаат, пример на функција чим се дојде (не сите, нормално), швалер/ка ти е како аксесоар и уште е питање на гордост и дика, место пелени и млеко на детето дома, нов капут на швалерката е приоритет и нема тука ништо срамно, аман маж е, аман на функција, кешки жена му да се заинтересираше при други 2589 обврски да одржава фактор узбуџења, ама аман, Калина у Феридун се заљубила е максимумот на неморал, да ја пљукаме на улица коа ќе ја видиме, срам и арам е.

Затоа што да живеевме у навистина морален свет, осудувачите што, не случајно знаат да имаат најпрљава машта и во мислите грешат стопати повеќе одошто главниот протагонист во нивната нова клевета се сметаат за домаќини и карактерни, ќе се криеја така.

Затоа.

Најдобра другарка ми е мажена во муслиманска земја. Рисјанка. Тука немам видено подомаќинска куќа од нивната, а види ги неморални се према нечии стандарди. Према чии?

Last edited: Nov 10, 2019
  3. crimson

crimson Форумски идол

А мене и “не поддржувам” муабет ми иде на нерви. Што има некој да поддржува или да не поддржува туѓа врска?
    Да, реагирај ако некој е присилен да менува вера, реагирај ако е малтретиран, ама за нормална врска меѓу двајца возрасни луѓе глеј си за себе.

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Таман работа ако еден мешан пар или пак брачен пар "го здоболе" дали стојна или рајна комшиката од 80 години ги подржува или плука на секој чекор по нив оти нема друга преокупација и занимација во животот.
    Јас пак те овие ги жалам дека наместо да прават продуктивни работи се занимаат со плукање и оправање криви дрини во животот.

Ич не треба никој да ги подржува ако се сакаат се почитуваат и прецениле дека се љубов двајцата и можат да дадат љубов.
    Наместо да се љуби народов тој полн со омраза сите им смеетаат омраза, дволичност, оговарање пука.

И да, у право си дал некој подржува или не ич не тревќба да ви е гајле во животот. Ако сте среќни и исполнети така како што сте ужувајте и за инат чекорете гордо.

Имав многу да пишувам ама доста е.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

И мене ми оди на нерви тој муабет "не поддржувам", а кој те праша тебе :rofl:

6. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

Ама нажалост кај нас поише се зема во предвид она што некој ќе каже за некој/а као срамно е да си во врска или брак со некој од друга вера отколку каков е човекот на дело. Исто така за една жена што не збореа ќе си посакаш да бегаш од неа и никогаш да не контактираш, а кога јас лично ја запознав не постои попаметна и поохрабрувачка жена. Секогаш тука да те посоветува, да ти се најде, да те мотивира да постигнеш повеќе, да те поддржи што можеби и родени мајка и татко нема да ти се најдат, а не само што ја понижуваа што е мажена за албанец туку што се не збореа и за нејзиното дете од 1на година. Само да уништат нечиј живот со простотилукот.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кај нас во државава повеќе ќе оправдаат убиство, него ли врска/брак од различна религија. Џанам, само Алах или Исус се битни и дали е џамија или црква. А бре гледајте да е човек.

8. piksooki

piksooki Популарен член

Точно! Кај нас родителите попрво би те гледале сокршена од ќотек како со последни сили се бориш за живот оти некој таму простак решил да те скрши отколку да бидеш со некој од друга вера.

j.anna, Tanjamm, marija305 and 5 others like this.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ама важно христијанин е !! А бе ми се повраќа од такви стеги.

Miss666, tessie and piksooki like this.
  10. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Ти не си се откажал од девојката затоа што е друга вера, туку затоа што мислиш дека не си доволно способен да имаш сопствен став надвор од одлуката на твоите родители. Форумџиката погоре токму нешто слично имаше пишано, за неможност за излез од комфор зоната, а одговара со твојата ситуација.

Друго - викаш се затрескала, а ти Шелдоне шо праеше додека она беше затрескана, кроеше план за како да ја одјебеш?

11. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

И јас сум во таква ситуација во последниве месеци на која не тема сум пишувала значи хаос животот буквално во секоја смисла
    Јас живеам со токсичен родител поточно мајка и се гледам со дечко од друга религија долго време а во исто време сум и со избраниот дечко од страна на мајка ми за мене пошто нели она е среќна и знае што е најдобро за мене
    Кога и спомнав дека ми се свиѓа дечко од друга вера почна ти ќе ме срамиш така ли те воспитан подобро да умрам ќе те избркам од дома со шиптар ли сакаш да ни ја валкаш крвта итн
    Јас како нерелигиозна особа ич не ме замина тоа кој во што верува
    Тука си патиме он неуки заостанати прости родители

Blackandwhite123 and piksooki like this.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Тоа што си со двајца навистина не е во ред.

Annora and Tanjamm like this.
  13. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Знам

14. smb asr

smb asr Популарен член

А што ти вика дечкото од друга вера? Ако те сака бори се, ако те користи откажи се.

Уствари чим дозволил да одиш и со друг, мислам дека само ќе те искористи и остави на крај.

Lady Maria and Tanjamm like this.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

И на типот не му пречи што имаш дечко? Те имам читано и претходно мислам дека подолго време си заедно и со двајцата .

Tanjamm likes this.
  16. AAKG

AAKG Популарен член

Поарно прекини за да бидиш рајат. Истото и мене мајками ми го велеше,ќе те избркам оддома и не се враќај поќе. Само кајмене беше обратна ситоацијата, јас сум машко христијанин а таја албанка.
    Шо ќе се борам кога знам дека цел живот ќе ме јадат мада никогаш не ни помислив да се борам. Мување и ајт со здравје.

17. smb asr

smb asr Популарен член

Па не се бориш затоа што си паразит. Не можеш да створиш ништо и не сакаш да створиш. Подобро ти е да седиш во нешто што го створиле твоите родители или дедовци и да не го потиш г’зот, и нормално ќе правиш како што ќе ти кажат. Ти нит не знаеш што е љубов, не си искусил сеуште. Веројатно уште мирисаш на млеко.

18. TeonaZ

TeonaZ Активен член

Ај ај ај ти па борец за човекови права и љубов

(facepalm)(facepalm)(facepalm) @smb asr

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Поглуп совет у живот не сум прочитала.

candy.cane, Annora, piksooki and 5 others like this.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Како ќе те јадат?
    Кој?
    Мајка ти?:(

candy.cane and piksooki like this.
Thread Status:
Not open for further replies.