Инфекции предизвикани од анален секс

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од JustBeYou, 23 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    За инфекциите кои се предизвикани од половите односи сме многу повеќе информирани за разлика од инфекциите од аналниот секс. Ако може да ми објасните малку повеќе околу тоа. Како се прави, со што се прави, дали постои опасност и како да се прави секако ... :)

2. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    во аналниот отвор има голем број бактерии кои лесно можат да се пренесат во вагината.ако практикуваш анален секс тогаш немој и вагинален (мислам во една вечер да имаш комбиниран секс) така се зголемува ризикот од инфекција да се пренесе во вагината.треба да се обрати внимание и на хигиената најдобро пред секс да се измиете и ти и партнерот исто така и после сексот.

На Ajsell и makedonkamak им се допаѓа ова.
  3. Macheto07

Macheto07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    Girls prepostavuvam deka sum dobila nekoja analna infekcija. . . mozhebi od analniot seks,a mozhebi i od edni gakjichki so chuden materijal... sega imam peckanje,me boli. . . nekoja krema ili sl neshto, nepodnosliva e bolkata :(

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    of milo ako imas nepodnosliva bolka moras na ginekolog i nemoj da cekas

На Jokiiniki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Macheto07

Macheto07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    mozhebi e smeshno,no nemozham da sedam :$

6. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Уф..... имам бело прање. Дека имам некоја бактерија знам дека имам, си проверив мокрача и имав бактерии. Закачена е сигурно од аналниот. Белото прање не се поднесува, сега осеќам и болка во јајниците. Однесов мокрача на микробиологија. Додека чекам резултати, совет нешто да кажите што да правам.

На Ajsell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не ти треба испитување на мокрача, гинеколог ти треба.

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Од анален секс мислам дека најчесто се добива кандида.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Најблага форма е кандидата, да не коментирам за останати пострашни бактерии.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Од аналниот секс се добива ешерихија коли. Оваа бактерија ја има само во изметот, и ако стигне до вагината ете ви инфекција, која ги иритира мочните канали и бешиката, со што ви дава лажни сигнали дека ви се мочка, при мочкање пече, брзо се размножува и можно е при голем број намножени бактетии да се појави и мочкање на крв. Значи анален секс без кондом-никако! Џабе ви е миење после тоа! И машките можат да ја добијат, но кај нив е потешко, затоа што патот до бешиката кај нив е подолг (треба да го поминат цел пенис и + мочните канали, па дур да го направи тоа бактријата лесно ќе ја исфрлат преку мочкање, а кај женските патот е 5 пати пократок).
    Друг начин да ја добиете оваа бактерија е со неправилно бришње при нужда. Голем број жени се бришат од назад на напред што не е правилно затоа што фекалиите лесно можат на тој начин да стигнат до вагината. Значи бришење од напред на назад! Потешко е да, ама е безбедно!
    Јас ја имав оваа бактерија со која се расправав 3 години. Досадна е како пролив, секоја година повторува и тешка е да се искорени. Јас не сум имала анален никогаш, ама се бришев неправилно. Разговарав со доктор и ова што ви го пишувам докторот ми го кажа. Значи девојки пазете! Ничие задоволство не е побитно од вашето здравје!!!

На Fancy_Nency 22 и Inas& им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.