1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од vesnicamk, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.926
    Допаѓања:
    35.768
    Тоа е инфеκција. Ја излечив со вагиналети Флажил и со таблети Аугментин.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nomatterwho

Nomatterwho Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Веќе некoлку пaти дo сегa имaв мaлa инфекција нa вaгинaлниoт oргaн,нo пoминувaше дoстa брзo зa ден двa.Пред некој ден ми се пoјaви пaк кaкo мaлa рaнa кoјa штo чешa и пече нo oвoј пaт имaм глaвoбoлки и се препoтувaм вo текoт нa нoќтa.Инфекцијaтa е дoстa мaлa тoчкa штo делувa нaдрaзнетo.
    Ве мoлaм зa мислења.

Ви блaгoдaрaм

3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Си била на гинеколог?

4. Nomatterwho

Nomatterwho Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Не пoрaди oвa,нo мoментaлнo сум вo странство и не сум вo мoжнoст

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Nomatterwho,

како прва помош, за смирување на чешањето можеш да пробаш да се одмиваш со камилица но МОРАШ!!! да посетиш гинеколог, особено ако си сексуално активна. И да станува збор за (релативно) неопасната но досадна кандида (а ова твоево не ми личи на неа) пак мора гинеколог да те види за да се исклучи нешто посериозно а штом пишуваш раничка, тоа никако не смееш да го оставиш така. Оди на гинеколог!

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nomatterwho

Nomatterwho Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Вo ред,ви блaгoдaрaм мнoгу

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    кај да најдам Бетадине вагиналети? Во Зегин ги нема.

8. stefani.i.t

stefani.i.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Zdravo.Imam edno prasanje do vas,veke nekolku dena imam vaginalen problem,vo predelot na klitorisot i nadolu nekoja uzasna bolka i cesanje istovremeno.Odsekogas higenata mi bila na prvo mesto,normalno sekojdnevno tusiranje i slicno,ovoj problem go primetiv posle pretposlednata depilacija,kaj edna ista devojka odam otkako pocnav so depiliranje 10 godini sigurno,no vakov problem nemalo.Dali mozebi stanuva zbor za kandida ili pak nekoja dr infekcija,bev kaj maticen ginekolog,i kako skora rodilka,pominaa 4 meseci otkako se porodiv,misli deka ne e nisto strasno od gel za tusiranje mi bilo taka da probam so plaknenje so kamilica,megutoa toa ne mi pomogna :(

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    145.080
    @stefani.i.t најверојатно е кандида. Можеш да земеш Канестен/Кансен вагиналетки и крема на своја рака, што веќе имаш посетено доктор и не ти препишал ништо.
    Плус промивки со камилица.
    За некој ден ќе ти се смири чешањето.

10. stefani.i.t

stefani.i.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    ti blagodaram..poveke mi e razraneto i me boli otkolku cesanje :/

11. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Доколку си во можност земи мачкај се со Канестен/Кансен сега а има во аптека вагиналетки од камилица и тие се добри можиш да ги користиш и промивки од камилица како што ти пиша duffi.
    * менувај ја депилацијата,лани цело лето маки мачев со инфекции .

На stefani.i.t му/ѝ се допаѓа ова.
  12. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    http://www.jglprobiotici.com/lactogyn/proizvodi/sapun-za-intimnu-njegu/

Многу добар,нежен сапун за имтимна нега го користам со месеци и многу сум задоволна,белото прање се намали и кандидата почна да се губи.
    Топло ви го препорачувам:inlove:

На IamSexyAndIKnowIt и stefani.i.t им се допаѓа ова.
  13. oliviamars

oliviamars Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    90
    јас вечерва имам закажано кај мојот доктор,вчера бев во вц во еден кафиќ,и незнам дали од шољата ама кога се вратив дома почна ептен да ме чеша.

14. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Испитај ја мокрачата може да е премногу јака и да те чеша понекогаш и од исхраната зависи затоа секој ден со млака вода замивај се и обавезно јави му се на докторот и раскажи му што било.
    Замивај се со сапунот што го имав објавено погоре или со чај од камилица ќе те смири

На slatkickamala и oliviamars им се допаѓа ова.
  15. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    338
    Здраво девојки, имам еден проблем.. Пред една недела правев операција на крајници и поради течната храна, премногу често одам во тоалет, пред 2-3 почна премногу да ме пече и да ме чеша, сега страв ме фаќа и не знам за што се работи, дали анестезијата и инфузиите имаат нешто со ова, или е можно да е некаква инфекција?

16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.303
    Мила може да е некоја инфекција , но сепак консултирај гинеколог , тој ќе знае што да ти даде , како превенција одмивај се со камилица , или како што пишале феминките погоре Канестен/Кансен маст на своја рака да земеш , но сепак најдобро е да се консултираш со гинеколог . Не верувам дека анестезијата има врска со ова , но ако си била задржана во болница неколку дена , може да е од хигиената во тоалетите . Некаде читав дека и некои средства за чистење , може да предизвикаат инфекции кај жените .. сега не ми се случило за да знам , ама можеби ќе помогнам .. Среќно :)

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ubavataa

Ubavataa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    Ми се појави Непријатна миризба кај вагиналниот дел и покрај што чистотата ми е на прво место..Како да се спречи тоа ?

18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    3.522
    Имам 17 години.Веќе неколку дена имам излачување на вагинален секрет. Бојата на секретот е од бело-жолтеникава до безбојна и по малку густа. При уринирање некогаш малку чувствувам и печење.Овој месец добив менструација точно на 28 ден(што ретко се случува обично ми доцни) а наредната менст ми е за 12дена. Чувствувам подуеност во средишниот дел на стомакот и малку понекогаш гадење. Некогаш имам зголемен апетит а некогаш ништо во уста не ми се става. Иначе не сум сексуално активна, невина сум но често имам да го наречам "сув секс". Може да е инфекција или..?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    купи си канестен маст за да се мачкаш надворешно.

На x-MajaEsposito-x и orevka им се допаѓа ова.
  20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    2.883
    Последните 2-3 пати приметив дека после бричењето се појавува чешање и пецкање.
    Белогент маст ви ја препорачувам на сите што имате проблем со чешање, црвенила и пецкање. Мене ми помага за 2 до 3 дена најмногу. Друго ништо не ми попмогнало, ни павловичева маст, ни камилица ниту пак креми на природна база. Само Белогент. Ја има во Зегин околу 150 денари е.
    belogent-30-gr-merhem-5l1.jpg

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.