1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од vesnicamk, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Бев и докторот буквално ми кажа дека немало потреба да ме гледа на ехо демек немало лек -.- и сега имам за урологија па ќе видиме..

2. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Ми препиша само апче за болки

3. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    Koи апчиња?

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не мислев на матичниот гинеколог, туку кај општ лекар. Но штом имаш упат за урологија оди испитај се, проблемот е од таму.

5. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Кетонал форте 100мг

6. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Не ме свати, бев на урологија и тоа ми го кажаа и сеа пак ќе одам

7. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    некоја девојка да ми пише лп што повеќе е запознаена со инфекции,бактери?,
    фала

8. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    @anonimna.999 а колку време ти трае тоа? Можеби ти е опаднат имунитетот и тогаш се менува PH вредноста и настануваат вагинални инфекции. Пробај ги PRObalans Lady на PharmaS, јас сум презадоволна, ми ги препорача другарка и не треба рецепт. Eве линк за причините за вагиналните проблеми и како делуваат вагиналетите: http://pharmanews.mk/zachuvajte-go-...oden-nachin-komercijalen-tekst-filip-ackoski/

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Проблемот го имам од мала ама сега се е почесто и почесто иначе фала

10. tamce819

tamce819 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Здраво, која цена се вагиналетитите и каде ги има? Ако може да ми кажеш зошто ги имаш користено?

11. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.728
    Ми излезе едно како топче од левата страна кај што се наоѓа вагиналниот отвор, од надвор.. Не ме боли многу, но непријатно е чувството. Ми се појави неколку дена после завршувањето на циклусот, сум немала односи скоро три недели. Ако знае некој што би можело да биде нека пише. Фала многу. :)

12. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    :( уф. Јас сум имала тапа болка ама 2-3 пати претпоставувам од прехлада. Пиши ни што ќе ти кажат.

13. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    Здраво, PRObalans Lady беа околу 500 и нешто денари, јас ги земав од Зегин во Лептокарија, претпоставувам дека може да ги најдеш во аптекиве, види Зегин, Еурофарм...Јас кога се вратив од одмор, односно последните денови од одморот почнав да чувствувам чешање и потоа имав исцедок со чуден мирис. Најверојатно од плажата, морето (дека се „чисти“), пад на имунитет и никако танга - веќе не сакам да видам :D Вагиналетите ги користев две недели ама после 10 дена ситуацијата ми се смири.

14. tamce819

tamce819 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Земав PRObalans Lady, како да ги ставам???

15. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    Се внесува по една вагиналета пред спиење - се става во вагината. Пишува на упатството.

16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Одат Флажил вагиналетите и таблетите без рецепта или не?

17. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    PRObalans Lady не се на рацепт, ти ги препорачувам да ги пробаш, мене ми помогнаа.

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    на 11.08 ми заврши добиеното после 4-5 дена имав розев исцедок околу 2 дена и го снема знаев плодни денови.
    Пред 3 дена почна од мене да тече темно розево накај црвено по ретко,денес го немам али ужасно мириса.
    Што инфекција е некој знае иначе додека го имав исцедокот имав и чешање па ставав канестен.
    Неможам да дочекам додека отидам на гинеколог ?
    Треба брисеви да ми зима преку брисевите ќе се дознае нешто?
    Читам погоре дека некои си вагиналетки пробаланс што се без рецепт помагат све да се исчисти?

19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @orevka правец на гинеколог можно е да е некоја инфекција со симптоми на крварење како микроплазма, уреаплазма, гореа и сл. или воспаление на матка. Преку брис најдобро ќе се утврди што е проблемот и гинекологот ќе ти даде соодветна терапија. Некои инфекции се лечат со вагиналети, а некои како погоре наведени со антибиотици-лекови се пијат, но ќе треба да се лекувате ти и партнерот.

20. AnaBub

AnaBub Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    55
    @orevka Секако оди на гинеколог да утврдиш за што станува збор. Вагинална инфекција настанува кога ќе се наруши микрофлората во урогениталниот систем. Во нормална микрофлора има млечнокиселинска бактерија Lactobacillus Acidophilus и кога настанува дисбаланс тогаш се „закачуваат“ инфекции, кандида итн. Имај во предвид дека и пиењето антибиотици прави пореметување на флората и во тој случај ти се потребни вагиналетите. PROBalans Lady ја враќаат рамнотежата, а еве што пишува за составот:
    • Lactobacilus acidophilus кој ја обновува вагиналната микрофлора, ја инхибира колонизацијата на патогени, го намалува pH на микрооколината, и произведува H2O2 и бактериоцини против G. Vaginalis;
    • Млечна киселина која: ја одржува pH на вагиналната слузница, ги инхибира патогените соеви, ги инхибира металопротеиназите и го чува интегритетот на цервиксот, ги намалува инфекциите на горниот генитален тракт;
    • Изофлавони (особено корисни при менопауза) кои го зголемуваат нивото на гликогенот и на тој начин: го унапредуваат трофизмот на слузницата, ги намалуваат симптомите на атрофија (сврбеж, болка, еритем) и ја обновуваат pH вредноста на вагиналната содржина.
    Како се употребува:
    • 1 таблета навечер пред спиење, вагинално;
    • Да се инсертираат во тек на 14 дена, почнувајќи една недела пред менструацијата или веднаш после завршувањето на циклусот;
    • Не применувајте го подолго од 20 дена, без претходна консултација со гинеколог.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.