Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како би постапиле во мојава ситуација ?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од secret.girl, 4 август 2013.

1. supergirl333

supergirl333 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Како на дечко ми кој ми значи да му ги извадам од памет мислите дека сум со него од корист??
    Многу ми значи, иако не се однесував секогаш ко да е така.
    Се наредија некои ситуации погрешно, и он некако сам си заклучи дека сакам да го користам.
    Отворен разговор не помага, бидејки откако ми префрли, потоа имав таков разговор со него, и му кажав дека не сакам да сум со него ако мисли дека за тоа сум, и моментално рече дека не мисли така.
    Но знам дека мисли, чувствувам. :( Не го оставам зашто знам што кога реков и направив , и сосема е нормално така да помисли. :tmi: Дека сум крива знам.
    Што да направам да свати дека стварно ми значи, а да не биде нешто романтично, за да не летне па у облаци, зашто он си е и малце егоист од друга страна , и јас заради тоа скоро и не сум го пофалила , дури и кога правел нешто за мене.

2. smile-smile

smile-smile Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    prvo na eden list napishi mu kolku go sakash i kazhi mu deka ne si od korist so nego..i napishi mu na kraj nekoj stih od vashata pesna..nekoja ljubovna poraka,tekst ..kupi mu edno mecencee i milka malcehko srce..livceto so mashniche zavrzi goo :D

3. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Многу тешка ситуација... зошто не го замолиш дечко ти тој да патува почесто, тој да доаѓа кај тебе? Разговарај со татко ти, објасни му дека ја сфакаш ситуацијата дома и дека ќе дадеш се од себе да ја замениш мајка ти, но и дека тој како родител не смее да биде толку себичен, мора да мисли и на тебе и твојата иднина. Го разбирам и него, тешко му е и му треба твојата помош, но вие сте семејство, а во семејството секој секого поддржува и секој на секого му помага. Од друга страна, на твои 21 год си се нашла во тешка ситуација која секако бара од тебе некои одрекувања, но пред се мораш да размислуваш како повозрасна. Сакав да кажам дека мораш да си доволно зрела за да можеш да ја процениш врската во која си, не дека немаш право и да направиш грешки во изборот на партнер, но верувам дека би се чувствувала виновна за времето кое си го потрошила на него наместо на домашните.
    Биди силна и паметна. Среќно ;)

4. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    епа вака ми треба ваше мислење пред неколку дена се запознав со едно дете и искочивме и ме залапа и си праевме муабет се беше ок и мене ми се засвиѓа, една моја другарка го знае заврши со него и ми вика дека е добро дете не е како неговите другари да се понаша сељачки само онака кога е со нив ако ме сфативте... и добро и сакаше да му мести девојче на другар негов и сестра ми ја знае он пошо братучетка негова прва учи со неа ама сестра ми нејке ништо со него ни мои другарки нејкеа и после др ден откако се видовме првиот пат ја му пишав како шо праиш и муабет онака и ме праша за сестра ми дали сака со тој другарот и ја реков сака а сестра ми коа дозна рече дека не иде пошо ни ја незнаев дека тој другар му сака и добро и у петокот ми пиша као ке се договоривме за да искочиме само јас и он и ја му реков ок и нишо не ми пиша и коа се вратив од искачање он ми пиша после као ништо од искачањето се вратил сеа дома и ја реков ок ако сакаш утре ке искочиме дека бела нок и он рече као до 10 бил на работа ке нема време додека отишол таму и ја му реков епа ај ако не тука у наше маало ке искочиме и он ми рече ај кје се договориме утре кје ти казам за сигурно и ја му вратив ок и он смајли големо.. и беше пуштен тој ден не ми ми пиша ништо и не отидов никаде се накурчив малце :/ а мојата другарка отишла со уште една а ме викнаа и мене ама јас не и не сакав и коа ми се јави кај 11 саат он бил на плоштад а мене излеа ме излаза пошо ми рече не бе нема да имал време за да иде до таму кје го фатело 11 ипол додека отишол натака и сеа незнам што да правам, ако ме смувал само онака за еднаш зашо ми пиша два пати и коа се шетав со другарка он седеше у кола завчера на тој паркингот наш и ја не се ѕверев дека сите таму другари негови и другаркава збореше на телефон и глеаше и ми рече дека се наведнал да ме види дека у кола бил и коа вртевме круг помина и ми свирна со колата и сеа пред бела нок му пишав два дена пред да дојде бела нок и го виде и не ми врати и сеа пред некој ден ја да преминам улица пошо ме чекаше другарка од др страна и он помина а ја чекав да поминат коли и он со веспа ја у секунда видов дека е он и другарка ми го видела како целиот се заврте за да ме види и ова се втор пат вака да ме загледува и сеа незнам што да правам сакам да бидам со него пошо со еден што се мотав скоро година ништо не сме имале ни мување ни ништо и ме заебаваше цело време и сеа и овој не сакам да е ист као тој ке мозе некој да ми казе што да правам понатаму ? нејкам пак да ме заебат :/

5. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Офф кој сељак.Тој така ако се дере и те навредува од сега утре ќе те тепа пази се.Раскини му и батали го нема сама да останеш.Млада си и уживај ќе го најдеш вистинскиот :)

6. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    девојки ситуацијава е малку засрамувачка, но навистина не знам што да правам. Мајка му не фати додека имавме односи,не ни тропна ја отвори вратата и си стоеше така жената, дали запрепастена, дали сакаше ние да се засрамиме не знам и си отиде. Инаку во врска сме повеке од година, и никогаш и се нема случено такво нешто. и мене ми е срам а од друга страна мислам дека жената намерно го направи ова (она женска интуиција) пред неколку месеци мм престана да ме вика кај него а ми наогаше некои бедни изговори, додека не запнав да ми каже што е всушност работата, неми кажа ништо посебно туку како комшиите ке зборувале и пак заобиколуваше, сепак почна пак да ме вика на гости. Инаку тој седи на другиот спрат и со друг влез во истата кука. Мајка му порано ми се јавуваше и таа ме викаше на гости иако имав чувство дека не ме сака баш, но престана и тоа да го прави... има мал милион ситуации што и да сакам не можам сите да ги кажам.... е сега проблемот е што кога се случи ова мм веднаш ме испрати дома без никаков збор и не ми се јави... што да му кажам, како да реагирам, не знам, воедно ми е многу срам но и знам дека таа не е чиста... помагајте...

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Не те разбирам како тоа маж ти?
    Мислиш дечко ти. Инаку да непријатна е ситуацијата и криви се двете страни.
    Прво она што така влегла без да тропне (па уште повеќе ако намерно го направила тоа), а и вие што не сте заклучиле врата, барем за тоа време.
    Многу глупава реакција од него одма да те испрати дома и да не ти се јавува, ама претпоставувам незгодно му паднало па сега незнае што да направи.
    Нема што тука да се направи, избегавај да одиш, зошто стварно ќе ти биде непријатно, а верувам и на неа, барем не некое време. А со дечко ти направи муабет да не се однесува така детски и повозрасно да се справува со ситуациите.

8. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Мажето мое :) сеедно, од милост тоа... никогаш не сме се ни заклучиле, таа никогаш не доага на другиот спрат. Може треба да се практикува како заштитна мерка, но беше касно 11 часот навечер :?: не знам, секако си во право нема да одам тоа сигурно и тоа подолго време, но мислам дека токму тоа и беше и намерата :|

9. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Убав совет доби, семејството е на прво место мајка, татко, бидејќи само нив ги имаш што ти се навистана блиски и навистина те сакаат. Ако сакаш да поминуваш време со момчето, објасни му ја вашата семејна ситуација и предложи му тој да доаѓа. Ако прифати тогаш те сака и со тоа ќе ти докаже дека му значиш, па во иднина ќе поразговараш со татко ти да те пушта барем еднаш месечно ти да го посетуваш барем на 1-2. :hug:

10. slonka

slonka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    сакам да ми помогнете, имам долга врска а сакам друг,мислам си го сакам и дечко ми ама овој е нештто посебно таква личнот барав цел живот и ете ја најдов ама се прашувам дали е можно двајата истовремено да ги сакам. друг проблем е тоа што со овој вториот не сум имала ништо освен некоолку пати кратко гледање по некој бакнеж и гушкање само тоа. а во контакт сме 7 месеци пораки телефонски разговори по цел ден. тој не ги искажува неговите чувства ама ми даде до знаење дека и тој сака нешто тоа се гледа преку пораките преку муаабето, се договаравме да се видиме и да видиме на што сме како сме, и кога веќе требаше да се случи тоа како што секојдневно се слушавме му се јавив чисто онака шо праи и тој ме одкачи без збор без ништо а предходната вечер беше се ок.што стана преку ноќ не ми е јасно го прашував не ми кажува му пишам пораки не ми одговара што ссе деси преку ноќ да ме одкачи а ништо му немам напрравено.го засакав и му го кажував тоа, бев спремна да се одкажам од дечко ми се за него и грев ќе направев и направив а тој си замина без да ми каже зошто и што е проблемот.ќе ве молам некој ако има сличен проблем да ми помогне. како да го вратам назад го засакав ми фали све кај него и пораките и муабетите све све .ве молам за помош.

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Би те советувала добро да си ги преиспиташ чувствата, бидејќи кога човек е долго време со некој понекогаш се јавува чувство на оладеност, кое е моментално. Штом со дечко ти си во долга врска сигурно имате многу поминати заеднички мигови, запрашај се како би ти било без него? Бидејќи ако му раскинеш и отидеш со друг мали се шансите потоа да ти прости. А што се однесува до другиот не ме сфакај погрешно, но ретко некое машко да планира врска со веќе зафатена женска, без разлика што си му кажала дека ќе раскинеш, можеби баш тоа го е исплашило и повеќе не одговара на твоите повици,можеби е сакал само авантура.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Слонке, прашуваш што се случило? - Еве јас верувам во карма.
    Чим си му работела на дечко ти зад грб и си договарала тајни средби на кои ќе си гугукаш со друг и ќе му набиваш рогови, немој да очекуваш дека ќе бидеш наградена за тоа.
    Си направила грешка. Сноси се со последиците. Твоја е одлуката дали ќе си продолжиш со дечкото како ништо да не си направила, дали ќе продолжиш да си ја чукаш главата по овој другиот, или дали ќе те гризе совеста па ќе си ја признаеш грешката.

13. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306

Знаеш зошто? Зошто видел до кај ти е паметот и дека си лесно освоива, дури и со дечко. Мое мислење е дека веќе не си му ама ич интересна и дека си докажал сам на себе дека може да има и зафатена девојка. Браво.
    Ради вакви како вас си патат луѓево. Позади грб работи му правела на дечкото, океј едно прашање, како можеш да го погледнеш сега дечко ти во очи? Немаш грижа на совест, како се осеќаш?
    Сакам да ти се врати ова во уште полоша форма. Извини, на никој не посакувам лошо, ама ти веќе си грешна во моите очи и не заслужуваш да останеш повеќе во таа врска правејќи будала некој сосема трет ни крив ни дужен.

Срам да ти е!
    Ради ваквиве ко тебе се губи довербата дека некогаш ќе сретнат они асална девојка, а и ние асален дечко!
    И нема помош за тебе, ама има за дечко ти! Остави го да си живее на раат и да си ја најде среќата со некоја друга сто пати подобра од тебе!

Пријатен ден.

На Irrepleceable и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  14. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Slonka гледај го филмот Temptation: Confessions of a Marriage Counselor. Добар филм е. Залудно е ние да те советуваме, кога ти имаш наумено нешто друго.
    Поздрав

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Јас како прво не би дозволила да стигнам до ваква ситуација. За едно моментално чувство, една моментална желба, да одам на средби со друг дечко. Ако веќе знам дека не чувствувам ништо спрема дечко ми тогаш ќе му кажам отворено и крај толку. Како си можела незнам. :x Бакнежи прегратки...па типот сакал само забава, да сакал нешто сериозно отворено би ти кажал, да те сакал тој тебе како што ти го сакаш него не би можел да заспие знаејки дека имаш и друг. Видел дека си лесна, па чисто да не му биде досадно. Сега веројатно друга си нашол и не му е гајле за тебе. Каде ви е паметот бе ? Како дозволувате да бидете нечии играчки ? :x Имам претчуство дека сега ќе си останеш сама без двајцата и дајбоже во иднина да научиш нешто од ова и да ти дојте паметот. И да ти кажам ич не си за жалење го жалам кутриот ти дечко.

16. martina.marte

martina.marte Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Најдобро за тебе е да раскинеш со него дури не е касно

17. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Слонка, зошто истиот проблем, малку поинаку преформулиран, го пишуваш и во оваа тема? Што очекуваш да добиш како одговор? Во темата Долга врска, а се заљубив во друг...... го имаш веќе презентирано, зарем не ти стана јасно каде е грешката ;) Не е во ред

18. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Слонка за истиов проблем отвори посебна тема. Одговорите од феминките кои ги читам овде се исти како и таму. Не верувам и дека ќе следат поразлични одговори.
    А овде пишуваш дека си била подготвена да се откажеш од дечкото поради вториот.
    Биди фер кон човекот со кого си во врска и кого очигледно не го сакаш, штом си била подготвена да прекинеш со него, и раскини му. Човекот заслужува девојка која ќе го сака и почитува.

19. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    На 16 години мала за секс? Секс не ако не сакаш. Секс да ако сакаш. Нема друго, години, времиња, традиции, конзервативност. Особено не на 16 години.
    Но во однос на твоето прашање, типот изгледа дека е нервозен и агресивен, можеби зима(л) дроги или пие многу или нешто слично, шпекулирам, но прашај се дали си среќна и дали вистински го сакаш. Бидејќи ако го сакаш, лесно ќе го знаеш одговорот. Одговорот на тоа прашање ти е мојот одговор.

20. Draganche

Draganche Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    17
    Девојки ме интересира нешто што ме прави да бидам многу нервозна. Со дечко ми идам 2години и 11месеца. Он е 1,77 у висина а јас сум 1,55. Сака барем уште малку да бидам повисока барем ако не 10 сантима барем 5. Се распрашавме и дознавме некој раб бев и прашав дури доктор. Ми рекоа да пијам некој раб да избегнувам помалку кафе на ден и цигари и да праам некој везби што се сите со истегнување. Решив и да идам на интернист затоа што постоеле некој инекции за да го потикнат хормонот за раст само што ќе треба да правам прво испитувања за тоа дали ќе ми ги поднесе организмот затоа што ако неможе да ги поднесе а ги земам може да дадат контра ефект. Што би направиле вие на мое место!? Дајте некој совет што да правам многу ми е потребен. Иначе мислам дека сето ова се дешава само заради неговите заради тоа што на почетокот на врската беа многу против мене само ради висината. А исто така сите зборам дека сме биле ко слон и мравка затоа што он е мн повисок и крупен а јас ниска и ситна.. Иначе врската ни е многу убава и се тоа само да не е овој проблем. Ве молам за совеееттт !!!!!!